Venäjän hybridivaikuttamista Iltalehdessä

Iltalehden toimittaja Sami Lotila jatkaa linjallaan virolaisia mollaten. Sanoma on tälläkin kertaa se miten virolaiset ovat suomalaisten vihollisia. Lotila väittää Viroa NATOn vapaamatkustajaksi ja esittää miten Suomen ilmavoimat joutuisi NATOssa puolustamaan Viron ilmatilaa ja ihan vaan siksi että virolaiset ovat liian pihejä ostaakseen omia hävittäjiä. Sotaan voisi Lotilan mukaan johtaa yksi Puolan alueelle eksynyt Venäjän ohjus. Lotilan mukaan Viro suhtautuu sotaan huolettomasti vaikka koko maa on ”liian pieni puolustettavaksi”.  Vuodesta toiseen on Lotila saanut Iltalehdessä iskeä kiilaa suomalaisten ja virolaisten väliin mutta nyt mukaan on tullut myös NATO pelottelu.

Iltalehti on varsin omituinen propaganda pläjäys. Aikanaan se rakensi Päivi Räsäsen ympärille kohun jonka seurauksena kirkosta erosi kymmeniä tuhansia. Alkuperäisiä eroajia oli noin 200 mutta Iltalehden lietsoma hysteria levisi joka päivä yhä suurempaan joukkoon. Sittemmin Iltalehti on pyrkinyt löytämään mahdollisuuksia loata pääministeri Marinia tavalla johon Fingerporin sanomatkaan ei pysty.

Ihmettelen miten kyseinen aviisi tarjoaa foorumin putinistiselle propagandalle ja toistuvasti sen sijaan että pyrkisi kertomaan asioista ajaa jotain kieroa agendaa.

3 vastausta artikkeliin “Venäjän hybridivaikuttamista Iltalehdessä”

  1. Lotila on Virossa virallisesti luokiteltu uusnatsiksi.

    Natsit, fasistit, kommunistit ja demarit ovat sosialisteja.

    Venäjä on KGB-diktatuuri, jota johtavat korkeat KGB-upseerit, esimerkiksi KGB-kenraalieversti (ei suinkaan KGB-koplan keulakuvakseen asettama KGB-everstiluutnantti Putin). KGB-upseeriksi päästäkseen piti olla vakaumuksellinen kommunisti.

    1. Natsit ja fasistit ovat Suomessakin äärioikeistolaisia ”kosolalaisia”. Heitä on näilläkin palstoilla.
      Muutama oikea kommunistikin.
      Sosialistit/demokraatit ovat ihan tavallista rivikansaa niinkuin muutkin keskusta-oikeistolaiset tai vihertävät.

  2. Putinan perseen nuolijoita eli hyödyllisiä idiootteja on ja tulee oleman minimaalinen joukko.
    Sille ei mahda mitään, koska idiootti on idioootti.
    S, että lehden päätoimittajat sallivat tämän, tekee myös heistä näitä hyödyllisiä idiootteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *