Kuorolaulua

Kirjoittelen tässä tietokoneella muutamaa valtakirjan aihiota. Televisio tuossa ihan vieressäni on auki ja yhtäkkiä siitä alkoi kuulua todella kaunista kuorolaulua.

Televisiotiedoston mukaan se tuli Lahden Risrtinkirkosta. Kuorot olivat Lahden Gospelkuoro, Lahden Laulamattomin kuoro ja Lotilan 3.  musiikkiluokkien kuoro. Laulut olivat Petri Laaksosn tuotantoa.

Minä kuuntelin heidän laulujaan ihan nautinnolla, minä joka en juurikaan musiikista mitään ymmrrä ja erittäin harvoin kuuntelen  harrasta musiikkia. Kuoro oli suuri, ainakin 20- 30 henkeä.

Kuorossa oli suurin osa aikuisia naisia ja miehiä, joukossa oli sitten 2- 3 nuorta tyttöä, jos nyt enää ketään saa tytöksi sanoa, arviolta hiukan päälle 10 vuotta. Heidän lauluaan jäin seuraamaan ja sen saattoi havaita, että lauloivat  oikein sydämensä kyllyydellä, hienoa.

Joskus ennenkin olen isoja kuoroja kuunnellut, nyt tulee mieleeni ”Moskovan Punakuoro”.

12 vastausta artikkeliin “Kuorolaulua”

  1. Tästä unohtui Nato, sota ja muu politiikka täysin, sielunrauhaa.

  2. Lahti on erinomainen musiikkikaupunki alkaen Tiirismaan musiikkilukioista, Korhosen johtamiin kuoroihin ja Lahden maailman kuuluun kaupunginorkesteriin. Sen juurilta ovat Osmo Vänskä ja Santtu Matias Rouvali jne.. puhumattakaan Krohnin musiikkisuvusta.
    Suosittelen Sibeliustalossa käyntiä.

  3. Kuoroon olen kuulunut n 50 vuotta ja jatkan niin kauan kun saapas nousee vähänkään
    Nyt olen sellasessa kuorossa jossa on laulavia n 60 miestä ja naisten puolella n 40 eli kyllä ääntä riittää
    Hienoa on yleinen sanoma jota saamme arvosteluun no 6 maailman mestaruutta kertoo sen lopun millä tasolla olemme terv tepivaari

  4. Musiikkia tarvitsee ymmärtää tasan sen verran kun hyvältä tuntuu. Jos ei nuottiviivasto tai -termistö sano mitään mutta musiikki tuntuu hyvältä, se riittää.

    Itsellä on Mikkelin Musiikkijuhlille vierailua tulossa, mutta olen siellä hommissa, saa nähdä ehtiikö konserttiin. Katsotaan!

  5. Itse olen täydellisesti laulunäänetön. Suhteeni kuorolauluun on sekava. Esimerkiksi körttiläisten ilottoman ja monotoonisen virrenveisuun koen raskaaksi, toista äärilaitaa on vaikkapa Verdin Nabuccon heprealaisten orjien kuoro joka väristelee karvoja säärissäni ja nostaa ne pystyyn. Pari kertaa olen melkein lähtenyt Tallinnaan seuraamaan näitä suosittuja laulujuhlia mutta aikeesi on toistaiseksi jäänyt. TVssä joskus seurannut kuorolaulukilpailuja ja nauttinut kuulemastani.

    Musiikin suhteen en ole kaikkiruokainen, atonaalisesta nykymusiikista en juuri ymmärrä nauttia, olen kyllä yrittänyt.

    Kadehdin avoimesti ihmisiä joilla on laulunääntä ja laulavat kuoroissa, olenhan nähnyt ihan tuttavapiirissäkin kuinka he siitä nauttivat. Joskus jopa tuntuu että heille tärkeämpää on porukalla laulaminen kuin se että joku kuuntelee.

  6. Myllymatti suosittelen laulujuhlilla käyntiä on sellanen kokemus ettei unohdu terv tepivaari

  7. Mutta parhaan laulujen kuuntelun saa kun jää isojen taluteeveiden lähelle josta näkee ja kuulee lähes koko piritan alueen jossa ei kulku onnistu mitenkään päin
    Se alue on täynnä ihmisiä
    Menkää ja nähkää laulujuhlan huuma terv tepivaari

  8. Tepi, sinähän olet vakituinen vieras Viron laulujuhlilla, jos oikein muistan. Sehän on viiden vuoden välein, miten se nyt osuu kohdalle. Eikös sitä sanota ”Tattoo” nimellä ja siellä on silloin kymmeniätuhansia iihmisiä.

    1. No onhan siellä tullut käytyä melkoisen moneen kertaan laulujuhlat on sen verran harvoin niin eipä niistä pois jääminen tule ihan äkkiä tapahtumaan
      Joo kyllä tuo Tattoo on yksi nimike
      Mitä tulee paljonko on yleisöä niissä on joitakin satoaja tuhansia lähes kaikkina päivinä
      Latviassa on saman tapaset myös viiden v välein ja samaa koko luokkaa ne sielläkin ovat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *