”Rikkaiden pöydissä”

Taas kerran kuuntelin ja katselin eduskunnan kyselytuntia. Olihan siinä tilaisuudessa paljonkin puhetta, osa asiaa, osa asian vierestä. Pientähän se täällä kylmässä pohjolassa eduskunnan parranpärinää, jos verrataan etelän maiden parlamenttien meteliin.

Päällimmäisenä minun korviini kävi keskustelu Venäjäpakotteista ja niiden toteutuksesta.  Onhan se julkisesti tiedossa, että kaikki pakotteet eivät toimi., miten niiden pitäisi ja miten ne on toteutettu.

Suurimman metelin ja kinaamisen aiheutti energian tuonti Venäjältä. Sitä tuodaan edelleen satojen miljoonien eurojen arvosta päivittäin. Suurin syyllinen siihen on Saksa ja sen perässä Suomi ja muutama muu maa.

Se on niin suuri kysymys Saksalle, että se on tiettävästi suostunut maksamaan energiansa Venäjän vaatimuksesta ruplina. Siihen meidän eurooppaministerimme Tytti Tuppurainen totesi tuohtuneena, että  Suomi ei milloinkaan tule siihen suostumaan. Ei myöskään Fortum, eikä saksalainen Fortumin Uniper tule käyttämään ruplia.

Siihenhän se sitten kiteytyikin, kun Saksa edelleen ostaa energiaa Venäjältä ja Suomi myöskin. Mutta Suomen pitää lopettaa, ei siinä auta mikään, Suomen on pakko lopettaa monen edustajan suulla. Siihen yritti energia ja teollisuusministeri vastata, onhan se tarkoituskin lopettaa, mutta hiukan hallitusti sillä, muuten se tulee älyttömän kalliiksi.

Sitten muutaman edustajan mielestä, että mitä siitä jos maksaakin ja voihan Suomi olla niinkuin Euroopan mallimaana. Siis, että näyttää isommilleen mallia. Että siis ollaan siellä ”rikkaitten pöydissä” eikä mitään väliä mitä köyhät maksaa, jo ennestään kalliista energiasta.

”SAADAAN OLLA RIKKAITTEN PÖYDISSÄ”.

 

4 vastausta artikkeliin “”Rikkaiden pöydissä””

  1. HeZBurger jatkaa vaan Z burgereidensa myyntiä roistovaltio Venäjällä

  2. Olin äsken tankkamassa autoani ja kyllä se bensa maksoikin, pitkästi yli kahden euron. Kirosin ääneen, kun vasta huomasin toisella mittarilla tankkasi kunnan kovapalkkainen virkamies. Sanoi minulle; että oliko se nyt tarpeellista, saadaan ainakin Putin hiljaiseksi ja onko se mielestäsi paljon. On se minun rahoissani paljon, tai oikeastaan enemmänkin. En minä ihmettele teitä suuripalkkaisia, vaikka maksaisitte kaiken. Hiljaa häipyi virkamies.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *