Hatanpään parkki

En voi kun ihmetellä sitä kun siellä on kaksituntia ja pitää parkki kiekkoa siirtää

Ja kaikki varmaan tietää että siellä ei tuo kaksi tuntia riitä mihinkään vaikka asia oliskin noin viiden minuutin toimitus

Niissä parkki kiekko asioissa pitäisi olla vähintään neljä tuntia aikaa onko vaan niin että sakotus onkin se johon asia nojaa

Joudun siellä käymään kahden viikon aikan kahden päivän välein  kun mua piikitetään aikaa piikitykseen menee n viis minuuttia

Kun siihen saa sitten sakon päälle hintaa itse ostetuilla lääkkeillä ja sakot  tulee aika kalliiksi  seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

23 vastausta artikkeliin “Hatanpään parkki”

  1. En hae maksuopaikkoja koska siellä voi mennä kolme -neljä tuntia ja helposti terv tepivaari

 1. En vaan tiedä missä se hatanpään hiekka parkki on mistä sen kaupunkin lätkän saa terv tepivaari

   1. On sitten liian kaukana tällä hetkellä jaksan kävellä vanhasta ensiavusta terveyskeskukseen
    Niin se elämä on mulla nyt mutta ennen joulua olen kunnossa sitten sekin on lyhyt matka terv tepivaari

 2. Ei, katsos marssit sinne respaan, jotakin infopisteitä/ ilmoittautumis-automaatteja siellä on, missä näitä neuvojia pyörii, etsit semmoisen ja kerrot että sinä joudut täällä nyt kaksi viikkoa ramppaamaan ja vielä tämä parkkikaaos, että tämä ei käy.

  Heidän velvollisuus on näyttää missä se on se parkki ja miten lätkäkäytäntö siellä toimii.
  Sairaala on laitostunut niin, etteivät he tajua, että ihmiset jotka siellä eivät asu, eivät voi näitä käytäntöjä tietää. Kysyvä ei eksy 🙂

  1. Sairaala-alueet ovat niin sokkeloisiksi rakennettu, ettei siellä sillä lailla osaa aina heti suunnistaa.
   Ehkä he neuvovat että lattiaan piirrettyjä eri värisiä viivoja tulee seurailla, ja siellä sitten köpötellään… Mutta toivon, että kunnostautuvat sen verran että neuvovat niin että asia kerralla hoituu!
   Yleensä iloisia ja hyviä neuvojia on paikalla 👍🏼

 3. Joo ja on vaikeaa selittää kirjoituksilla näitä asioita terv tepivaari

 4. Sinun tilannetta syvemmin tuntematta tuli mieleen, että lääkärikäynnin yhteydessä voisi pyytää häntä kirjoittamaan todistuksen liikuntarajoitteisen pysäköintilupaa varten, jos sinulla ei sellaista ole. Noita paikkoja ei aina ole vapaana Hatanpäällä pääovien vieressä, mutta luvalla saisi ainakin pysäköidä vapaammin, ja se voisi helpottaa itsenäistä toimintaa.
  Minun isoisällä oli tuo lupa ja pääsimme minunkin autolla kivasti sitten yhdessä kaupoille parkkiin ihan lähelle, kun tuota lupaa voi pitää aina siinä autossa millä kulloinkin liikkuu.

  Toinen vaihtoehto voisi olla pyytää jotakuta läheistä/ ystävää auttamaan asentamaan puhelimeen vaikkapa joku parkkisovellus, johon saa lisä-aikaa sitten kännykän kautta ettei tarvisi autolla rampata.

  Kenties joku tällainen:
  https://moovy.fi/autoilijoille

  Sitten vaan tuollaista täytyisi katsoa etukäteen miten se pelittää ja onko se oikea sovellus. Kyuu varmasti osaisi näissä paremmin neuvoa.

 5. Liisa huonompina aikoina oli 20 m kävely toivoton asia tuon suoli tukoksen vuoksi nyt pystyn käveleen siitä ensiavun parkista terveysasemalle
  Syynä että tuo suoli tukos vei samalla voimat kokonaan tilanne paranee koko ajan mutta ei ne voimat palaa kovin nopeesti terv tepivaari

  1. Juu, se on inhottava tilanne, mutta tosi hyvä kun olet päässyt käymään siellä hoidoissa, kun se suoli ei pysty tuottamaan tuota vitamiinia ja tarvitsee nyt vähän tukea että taas voimat palautuvat.
   Minäpä soitan huomenna yhden puhelun ja huvikseni selvitän olisiko tähän hätään yksi ratkaisu mikä minulle tuli mieleen, mutta mistä en ole varma kuinka äkkiä sellainen onnistuisi. Kerronpa sitten sinulle jos yhtään tulen viisaammaksi.

   Mutta nyt vaan yritetään sinnitellä 🙂

 6. Kiitos Liisa jos noin teet mulla on neljäs piikki huomenna kunto on noussut melkoisesti muttei se vieläkää hyvä ole
  Pyydän sitä parkki homma huomenna hatanpäältä

 7. Käynyt itsekin läheisiä katsomassa ja joskus omillakin asioilla. Olen tyytynyt rahan heittämiseen ongelmaa päin mutta onhan se aika ikävää että joillain ei ole varaa sairastaa kun parkkimaksuun ei piisaa. Ikävää.

 8. Kun pisto maksaa n 25 ekee ja joutuu odottaan 3-4 tuntiin asian hoito ei enää sitten kestä kun viisminuutta
  Siinä kun laskee lääke 25 ekee ja 20 kymppiä parkkiin reissun hinnaksi tulee n 45 ekee
  ja muulla en sinne pääse kun omalla Autolla enkä jaksa käydä autolla montaa kertaa kiekolla kun saa seisoa vain kaksi tuntia
  Siinä syy miksi blokin kirjoitin
  Ja sieltä hiekka parkista on liikaa matkaa kävellä kun matkalla ei ole mitään missä levätä terv tepivaari

  1. Siis jos ei tuohon parkkihommaan ala löytyä mitään ratkaisua eikä sairaalalta edes spontaania neuvokkuutta tarjota vaikka tilapäistä pyörätuolikyytiä ihmiselle, jolla selvästi voimat vähissä akuutin ja hänet yllättäneen terveydentilan romahduksen vuoksi, niin sitten voi mielestäni jo kysyä, että kenelle yhteiskunta on rakennettu jos ei ihmiselle. 😠

   Siellä hoitotilanteessa voi myös sanoa piikittäjälle, että voimat ovat nyt vielä siten vähissä, ettei jaksa autolle, vaan tarvitsee jonkun sairaalalta vähän jeesimään.
   Oma isoisäni oli siinä vahvoilla, kun ei suvainnut mitään vääryyttä, vaan jaksoi vaatia hyvää ja kunnioittavaa kohtelua, jota toivon myös että Tepivaarikin saa, kun omatoimisesti ja hienosti on jaksanut käydä itse noissa tärkeissä hoidoissa. 🙂

   Minä selvitän tänään josko tarjolla voisi olla vaihtoehto tuohon omalla autolla kulkemiseen.

   Tsemppiä Tepivaarille!

 9. Niin joudun siellä käymään kahden päivän välein terv tepivaari

 10. Löytyi sellainen vaihtoehto kuin Pali-bussi, mikä maksaa bussilipun verran.

  Tämä bussi hakee omalta kotiovelta ja se kuulemma vie Hatanpään oville asti.
  Tuota kannattaa kokeilla tilata vaikka päivää paria etukäteen tästä numerosta: p. 03 5678 104

  Soitat vaan ja sanot että sinulla on sairaalaan meno tällöin ja paluu sieltä tuohon aikaan, ja he kertovat löytyykö heiltä sinulle kyytiä.

  Se voi olla että kyydit saa tilattua hyvinkin sairaalaan ja takaisin kotiin ovelta ovelle, kun hyvissä ajoin tilaa — ja jos ei saa, niin sitten menee omalla autolla.
  Mutta kannattaa kysyä! Koska silloin kun tuon saisi, säästäisi nuo parkkimaksut ja sakot sairaalalla.

  Vähän ehkä joutuu sovittelemaan, että jos tuota bussia ei aina saa tilattua prikulleen toivottuun aikaan, niin lähtee itse vaikka vähän aikaisemmin jos tuollaisen bussikyydin saisi karkeasti sopivaan aikaan omaan hoitokäyntiin nähden.
  Ne liikkuvat arkisin klo 8:30-14:30 välillä, jolloin varmaan sinun hoidotkin ovat.
  Eikä nuo vaadi mitään lääkärintodistuksia.

  Liikkuvat kuulemma Hatanpään oven viereen, jossa pitäisi olla tällainen pali-pysäkki. Tuon pysäkin varmasti sairaalassakin osaavat neuvoa, uskoisin.

 11. Tässä vielä tietoja tuosta Pali-bussista:

  Mikä on Pali-palvelubussi?

  Pali-palvelubussi on joukkoliikenteenomainen kuljetusmuoto kaikille, joille tavallisella bussilla kulkeminen on hankalaa. Palilla pääset helposti lähipalvelujen pariin kuten kauppaan, kerhoon tai lääkäriin. Palilla pääset ovelta ovelle ja tarvittaessa autetaan kyytiin nousussa sekä kyydistä poistumisessa. Autoon pääsee myös tavallisen pyörätuolin tai rollaattorin kanssa.

  Miten pääsen Pali-palvelubussin kyytiin?

  Kyytiin voit nousta kotiovelta, vakituiselta pysäkkipisteeltä tai kadunvarresta, kättä heilauttamalla. Palikyyti suositellaan tilaamaan pari päivää etukäteen, jos Sinulla on esimerkiksi rokotusaika tiedossa.

  Pali-palveluliikenteen asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8:00-17:00.

  Palveluliikenteen kuljetustilaukset (Pali-linjat 1, 2, 4, 8, 9, 11, 12, 13, 15)
  p. 03 5678 104

  Tarvitsenko Pali-palvelubussin käyttöön todistuksen?

  Matkustamiseen ei tarvita hakemusta eikä erillisiä todistuksia. Palveluliikenteessä ei ole ikärajaa, vaan palveluliikenne on sinulle, jos tavallisen joukkoliikenteen käyttäminen on hankalaa.

  Milloin bussit kulkevat?

  Palveluliikenteellä kuljet maanantaista perjantaihin klo 8.30 – 14.30. Osa palveluliikenteen autoista liikennöi arkisin pidempään. Pali-bussilla 17 pääset kulkemaan viikonloppuisin Kaupin-Keskustan ja Kalevan alueella.

  Paljonko bussilippu maksaa?

  Matka on tavallisen bussilipun hintainen. Palveluliikenteessä käy maksuvälineenä Tampereen matkakortti ja käteinen raha. Kaikki matkakortille ladattavat lipputyypit ovat käytössä – myös seniorialennus ja veteraanilippu. Myös omaisesi tai ystäväsi voivat matkustaa kanssasi tavallisen bussilipun hinnalla.

  (https://tuomilogistiikka.fi/pali-palvelubussin-mita-missa-milloin/)

 12. Sitten on tietysti tuo Kela-taksi, mutta se maksaa taksin hinnan.
  Tuo kannattaa, jos kulkee pidemmän matkan päästä hoitoon, jolloin omavastuun hinnaksi jää se 25e, vaikka kyyti maksaisi enemmän.

  Jos tarvitsee paljon käydä sairaalassa, siis yli 300e arvosta taksilla, niin sitten tuo kelataksi tulee edulliseksi kun tuo 300e omavastuukatto täyttyy, jonka jälkeen kyydit lienevät ilmaisia.

  Kelataksiin voi lääkäri, sairaanhoitaja tai muu hoitohenkilö kirjoittaa SV 67-todistuksen, joka pitää sairaalasta pyytää itselle talteen säilytettäväksi.

  Voi myös pyytää kelataksiin pitkä-aikais todistuksen jollekin hoito-ajalle/ toistaiseksi voimassa olevaksi, jolloin tuo todistus tulee toimittaa Kansaneläkelaitokselle.

  Kalliin kelataksin voi tilata näistä numeroista:
  0800 414 606
  tai
  0800 415 710.

 13. Pali-bussissa ei voine maksaa pankkikortilla, vaan siihen tulee varata käteistä rahaa.

Kommentoi