Pieniä on ihmisten murheet

Kaikista asioista voi ahdistua taikka ottaa naapurin asumisesta murheita mutta onko kaikki silti noin

Kun tuossa keskustelin pihassamme mikä naapurissa harmittaa eniten tulihan sieltä monia asioita

Niistä en viitsi kantaa ottaa mutta noin pikkumurheet vois sanoa muun muuassa kun me miehet lorotellaan vessassa

Minua ei sellanen asia harmita vaikka naapurin ukko lorottelis koska monasti asioita voi katsoa miksi noin

Itselläni asia on että kun lorina kuuluu mun ei tarvii katsella sitä meneekös pyttyyn vai sen sivuun

mutta sitähän monikaan ei taida tajuta

Pieniä murheita kaiken kaikkiaan nuot ovat ei kannata niistä polttaa hihojaan seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast

12 vastausta artikkeliin “Pieniä on ihmisten murheet”

  1. Kerron joku kirjoitti Etelä- Suomen Sanomien mielipidesivulle että häntä häiritsi kun taksikuskilla oli farkut jalassa. Millimetrin kokoinen sielunmaailma on ihmisellä jota tuollainen asia häiritsee.

  2. noinkin voi olla mutta miksi lorotan minun ei tarvii silloin katsella kun kuulen lorinan silloin se menee pyttyyn eikä pytyn ohi terv tepivaari

  3. Minulla on ollut nk. ”usko koetuksella” elämäni mitalla melko monen asian suhteen, mutta nyt mietin, että ketä se oikeastaan palvelee, kun taloyhtiössä jatkuvasti räikeästi varastellaan kaikilta ja jopa hajotetaan varastotiloja rakenteitaan myöden; ja kun poliisi ei asiassa pysty auttamaan, osin ilmeisesti koska Suomen laki suojelee noita rikollisia — ja kun sitten taloyhtiö päättää tästä syystä ryhtyä itse kameroin valvomaan alueitaan, eli tekee poliisinkin puolesta poliisin työn, alistaen kuitenkin samalla kaikki taloyhtiössä asuvat ei-rikollisetkin jatkuvan valvonnan kohteiksi, niin onko tämä sellaista yhteiskunnallista kehitystä jota toivon ja jossa itse viihdyn? Ei ole.

    Tiedän toki että tutkimusten mukaan rikollisten hyysääminen on oikea tie, että meidän muiden tulisi vaan hyväksyä se kohtalo että itse joudumme nöyrtymään aina uusiin myönnytyksiin vaikkapa narkomaanisten kleptomaanien vuoksi; että iloisesti hymyillen tulee vain tervehtiä heitä, jotka öisin putsaavat autostasi sisustatkin, jos satut unohtamaan sen auki/ valvomatta.

    Mutta en ehkä enää halua hyväksyä tällaista, koska se ei tunnu johtavan enää sellaiseen ympäristöön joka itselleni olisi kodikas/ viihtyisä, eikä sellaiseen yhteiskuntaan jossa voisin luottaa virkavallan kykyyn hoitaa tehtävänsä. Ratkaisu ei myöskään itselleni ole paeta ongelmia maaseudulle.

    Ehkä kovemmat rangaistukset voisivat sittenkin tulla kysymykseen, tai jokin muu säädös niin, etteivät kaikki joudu turhaa kantamaan vastuuta niistä, joilla ei ole aikomustakaan muuttaa elämäntyyliään. Mutta mitä vaihtoehtoja on?

    1. Meidän taloyhtiössä on pyykkiä varasteltu pesutuvan kuivaushuoneesta. Lisäksi häkkivarastoihin on murtauduttu monesti.

      1. Meillä on ollut pyöräsuoja samassa vaiheessa osat häipyy fillareista terv tepivaari

    2. Kovemmat rangaistukset?
      Pidemmät istumiset pitävä tekijän ainakin vastaavasti pidemmön aikaa poissa rikoksistaan.
      Toistuvasti väkivaltarikolliset pitää saada pois kaduilta pitkäksi aikaa muiden suojelemiseksi.

  4. Juuri tuosta syystä en vie pyöräsuojaan ainuttakaan fillariani
    Ja näitä varkaita on monessa muussakkin meidän talossa vietiin vanhuksen rahat hänen eläkkeensä
    Jäljelle jäi 16 centtiä kuukaudelle terv tepivaari

  5. Meidän kadulla monella ollut syöpä…mietityttää miksi? Rintasyöpää ja suolistosyöpää lähinnä, ikä haarukka 30-80 v

    1. Suosittelen menemään jonkun isomman kaupungin pankin kassapalveluihin vaikkapa perjantai-iltapäivällä, jolloin näkee ihmiskirjon sekä nuo lähes alaikäiset vapisevat ja nykivät pojat, jotka eivät meinaa saada kuulokkeita asetettua päähänsä narkomanialtaan, jota he itse häpeilevät piiloutuen huppuihin, levottomina odottaen vuoroaan, kun joku vähän väliä käy katsomassa että he varmasti pysyvät jonossa eivätkä luiki pois heitä tuomitsevien pankin muiden asiakkaiden katseilta.
      Ja sitten vuoron jälkeen se helpottunut hymy joka lapsen naamalle leviää kun on saanut nostettua rahaa velkojilleen tms.

      Nuoret ovat kertoneet, miten Tampereen keskustorilla jos he vahingossa skeittiporukassa erehtyy käyttäjien läheisyyteen, niin pelkästään heitä väärin katsominen saattaa johtaa tappeluun/ väkivaltaan.

      Tai vaikkapa Hatanpään sairaalassa, jossa ihmisten silmien alla jotkut käyvät yleisissä WC-tiloissa, joihin joku toinen ”vierailija” sitten menee heitä piikittämään.

  6. Varmaan tuo syöpä on onkelmana koko Suomessa ja varmaan myös monessa maassa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *