14 vastausta artikkeliin “Tiedätkös tämän”

 1. Kahveista puheenollen minun vatsalle ei kovin tummapaahtoinen käy. Kaiketi siksi kun on lapsesta asti tottunut vaaleaan paahtoasteeseen.

 2. Sit on myös Bobin sumppila, joka mainostaa et heille saa lahjakortteja. Itselleni ketjun liikkeissä turhan levoton tunnelma, mut haussa edelleen se oikea uuteen mutterikeittimeeni, johon en vielä kylmäpuhalletusta pikakahvista ole siirtynyt. Siirtymässä meneillään takeout-kahvit/ musta tee.

 3. Pirkkaa minäkin veikkaan, mutta mikä kahvi olikaan ennen se jossa oli auton kuvakortti per paketti? Olisko Pauli(ng)?

   1. Onhan toki pauligi mutta se jota tarkoitin on kahvi merkki juhla mokka eli mohla jukka

  1. No kun tuo pauling on kahvin valmistaja ei kahvin nimi kuitenkaan
   Se jota tarkoitin on kyllä sen valmiste mutta jota etsin on juhla mokka elikkä mohla jukka terv tepivaari

   1. 🙂 No niinpäs olikin ovela anagrammi.

    Tiesittekös muuten tämän pikakahvista:

    ”Kylmäkuivaus eli lyofilisaatio on kuivausmenetelmä (dehydraatiomenetelmä), jota käytetään helposti pilaantuvien materiaalien säilöntään tai tekemään materiaalista helpommin kuljetettavaa. Kylmäkuivauksessa kuivattava materiaali jäädytetään ja kuivataan sublimaatiolla alhaisessa ilmanpaineessa, jonka ansiosta kuivaamiseen voidaan käyttää normaalia alhaisempia lämpötiloja.

    Kylmäkuivatut tuotteet voidaan rekonstituoida (rehydratoida) eli saattaa valmiiksi vedellä tai muulla liuoksella nopeammin ja helpommin, koska kylmäkuivaus aiheuttaa tuotteeseen liukenemista edistäviä mikroskooppisia huokosia jääkiteiden sublimoituessa niiden kohdalta.

    Kylmäkuivattu jäätelö on hyvin tunnettu esimerkki kylmäkuivatusta tuotteesta. Avaruuslentäjien ruoan tulee olla kevyessä ja helposti kuljetettavassa muodossa, joten kylmäkuivatut valmisteet sopivat heille hyvin. Myös retkeilijöiden on helpompi kuljettaa kylmäkuivattua juomajauhetta mukanaan, jonka he voivat sitten tarvittaessa tehdä juotavaksi saatavilla olevalla vedellä. Pikakahvia valmistetaan myös kylmäkuivauksella huolimatta kylmäkuivauksen korkeista kustannuksista.”

    ? 😉

    Hyvää joulua!

 4. No ei ole pirkka eikä presidentti vaan oika vastaus on kyllä juhla mokka sanan väännöksin siitä tulee mohla jukka terv tepivaari

 5. Itse olen juonut tumma paahtoa ja se sopii minulle oikein hyvin terv tepivaari

 6. Toimistolle tuli ostettua tuommoinen kahvipavuista jauhava masiina, aika pieni, sopii 1-2 kupillisen tekoon. Huomattu että Lidlin tavallinen tumman jauhatuksen kahvi menee aivan mainiosti siinä, noin kympin kilo. Välillä on jotain hienompia ostettu mutta turhaan.

Kommentoi