Neville Chamberlain vai Sir Winston Churchill

Lähi päivät tulevat näyttämään, löytyykö mm. EUFAn, FIA:in ja FIS:in johdosta Neville Chamberlainin vai Sir Winston Churchillin kaltaisia miehiä ja naisia.

Vaikkei urheilutapahtumien siirroilla voidakkaan vaikuttaa Putinin päätöksiin, niillä voidaan kuitenkin antaa selkeä viesti demokraattisen maailman kyvystä vastustaa diktaattorin mielivaltaa. Mikäli Venäjälle annettuja/sovittuja urheilutapahtumia ei siirretä sieltä pois, on se selvä viesti demokraattisten maiden nöyrtymisestä diktaattorin edessä. Vetoaminen tehtyihin sopimuksiin kertoo vain kansainvälisten suvereeneja valtioita ja niiden koskemattomuutta koskevien sopimusten olevan vähempiarvoisia kaupallisiin sopimuksiin verrattuna.

Juuri nyt on se hetki, jolloin selkärangan omaavilla päätäjillä on mahdollisuus astua esiin, ja nousta taistoon diktatuuria vastaan. Nöyrtyminen ja kompromissin etsiminen vain rohkaisee diktaattoreita. Jokainen diktaattoreiden kanssa tehty kompromissi on käytännössä myönnytys diktaattorin vaatimuksille, ja sellaisen tien päässä huomaamme diktaattorin, ei ainoastaan saavuttaneen alkuperäiset vaateensa, vaan saaneen jopa enemmän kuin on koskaan uskaltanut unelmoida.

Diktatuurin vastustaminen vaatii uhrauksia, mutta mitä aiemmin siihen ryhdytään, sitä pienemmällä vaivalla siitä selvitään. Liennytyspolitiikka vain rohkaiseen diktaattoria ja vahvistaa hänen asemaansa, ja tekee siten hänen pysäyttämisestään päivä päivältä vaikeampaa.

4 vastausta artikkeliin “Neville Chamberlain vai Sir Winston Churchill”

 1. Varmasti urheilutoimijatkin jotain tekevät – mutta tekevätkö mitään merkityksellistä? Tuleeko yksiselitteinen tuomio Venäjälle? Tuleeko täyssulku? Lopetetaanko sponsoridiilit? Onko kanttia?

 2. Uutisten mukaan euroviisuja järjestävä EBU:kin näyttää epäiröivän, eli käytännössä osoittaa heikkoutta diktaattorin edessä. Viestin pitäis olla selvä… suvereeniin valtioon ilman provokaatiota hyökkäävä maa pitää sulkea pois ilman pohditaa, epäröintiä tai muuta sellaista PISTE.

  Tämä näkökanta pitää tehdä selväksi, vaikka sen voisi tulkita provosoivaksi. Kaikki nöyristely, kommentoinnin ”diplomaattisuus” ja muu vastaava, on nykyisessä tilanteessä käytännössä merkki heikkoudesta, ja valmiudesta ”perääntyä”. Tällainen käytös vain rohkaisee kiusaajaa/öykkäriä.

 3. Mielestäni oikea päätös

  *
  https://www.ksml.fi/urheilu/4491153

  Suomi vetäytyi Venäjällä järjestettävistä jääpallon MM-kisoista yksimielisellä päätöksellä – Ruotsi seurasi perässä

  **************************************************************************
  Kevään jääkiekon MM-kisoista Venäjä pitäisi mielestäni sulkea pois.

 4. Aivan. Jos kerran ei aiota auttaa Ukrainaa sotilaallusesti niin voitaisiin olla edes muuten selkärankaisia. Urheilusuhteet poikki, kilpailkoot kiinalaisten ja pohjois-korealaisten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *