Hernerokkaa sano

500g liotettuja kuivaherneitä

300g ihraista palvilihaa

pussi sipulimurskaa

2 lihaliemikuutiota

rouhittua mustapippuria

2 tl meiramia

vähän suolaa

3,5 litraa vettä.

Annan sopan olla 3 tuntia hiljaisella lämmöllä liedellä välillä sekoittaen.

Eiköhän tuosta riitä lusikoitavaa muutamaksi päiväksi.

7 vastausta artikkeliin “Hernerokkaa sano”

 1. Oikein hyvä. Sipulin kanssa toki paras jos saa melko tuoreeltaan sitä, että aromit ovat kohdallaan. Suomessa on sipulalla taipumus maistua. Ameriikoissa vaikkapa se on täysin mautonta.

 2. Itsekin pidän kasvipainotteisesta ruuasta, ja tekisin ehkä jonkun oman version hernemuhennoksesta, johon tuoreita herneitä ja tuoreita papuja, ja tuon sianlihan sekä lihaliemikuution jättäisin pois (kun en pidä kasvis- enkä lihaliemikuutioiden mauista). Sen sijaan ehkä Tagine-tahnaa ja soijakastiketta käyttäisin, tai tuoretta sipulia maun rikastamiseen sörsselissäni. Ja kuivattuja yrttejä erilaisia oman oudon makumieltymykseni mukaan 🙂

  1. Tuosta juolahti mieleeni että jos Kalle Päätalon aikainen savottaemäntä olisi keittänyt hernerokan Liisan ohjeiden mukaan niin olisipa hupaisa nähdä tukkijätkien ilmeet ja kommentit
   pari lusikkaa syötyään.

 3. Parvarin iso peltipurkki purkinavaalla auki pohjasta ja kannesta. Ravistus kattilaan, jossa on vähän vettä. Meidolla lämmöllä kuhisemaan jatkuvasti hämmentäen. Sipulisilppua, murskattuja valkosipulin kynsiä, paljon kuivattua basilikaa, timjamia ja oreganoa.
  Lopuksi kermaa ja loraus vahvaa sinappia.
  Lisukkeena käytän muruiksi paistettua possu-nauta lauhelihaa.
  Siinä herkkua moneen suuhun.

 4. Tietysti makuasia, mutta silputtu raaka sipuli tekee hyvää hernekeitolle, ilman kypsennystä – vaikka vasta lautaselle. Vaihtoehtoisesti ihan keittämisen loppuvaiheessa sekaan.

Kommentoi