16 vastausta artikkeliin “Hiivatin täysikuu”

  1. Kyllä minä taidan olla ihan maahullu kun olen sitä joka päivä.

    Mutta kyllähän se kuu aina ajatuksia vie outoihin suuntiin välistä.

  2. Joskus olen ihmetellyt outoa unettomuutta ja yllättäen ne ovat tapahtuneet täyden kuun aikana.

  3. No minulla ei ole kuuhulluutta vaikka olenkin ns kylähullu ideoineni joista sitten vuoden päästä sanotaankin onpa hyvä idea terv tepivaari

  4. 🌝 🐚 Kuuhullu tyttö ja sen kuuta ulvova ilmoittautuvat. 🖐🏼

    Henkilöhistoriastani ajalta ennen kuin itse siitä muistan, on minulle kerrottu, että tuijotin lumoutuneena kuuta sille önisten. Ja kun hulluuttani häirittiin tunkemalla suuhuni nänni, purin sitä hampaattomilla leuoillani niin että äiti näki tähtiä! ✨

    ”Kuu sovittelee pilviä kuin hattuja.”
    ~ Ramón Gómez de la Serna

  5. Ote Paul Celanin runosta:

    ”wir lieben einander wie Mohn und Gedächtnis / wir schlafen wie Wein in den Muscheln / wie das Meer im Blutstrahl des Mondes.”

  6. Täysikuu on siitä hyvä että ei tarvitse yrittää muistella onko nyt nousevan vaiko laskevan kuun aika. Kirkkaana talviyönä heittää mahtavat puiden varjot lumelle. Kuun vaihe ei mitenkään vaikuta jähmeisiin elontoimintoihini, vahvemmat pitää stimulanttien olla.

  7. Mayojen legendoista:

    ”Todellista kuumytologiaa edustaa ennen kaikkea Qʼeqchiʼ Auringon ja Kuun myytti, jota ensimmäisenä tutki Eric Thompson. Se tekee Kuujumalattaresta (Po) Maan jumalan tai ”vuorilaakson” tyttären. Häntä kosii ja hänet lopulta vangitsee aurinko. He nukkuvat yhdessä.
    Kun tämä havaitaan ja pariskunta pakenee, vihainen isä reagoi tuhoamalla tyttärensä. Todennäköisesti tämä patriarkaalinen rangaistus liittouman sääntöjen perusrikkomuksesta edustaa kuukautisten alkua, tottelemattoman tyttären ”pahaa verta”, joka värjää meren ja järven vedet punaisiksi tai valuu maahan.

    Kuukautisverta säilytetään kolmessatoista purkissa. Purkeissa se ensin muuntuu olennoiksi, kuten käärmeiksi ja hyönteisiksi, mistä juontuu myrkyn alkuperä ja sen aiheuttamat sairaudet. Joissakin purkeissa on kuitenkin myös sanottu olevan lääkekasveja.
    Kolmastoista purkki on kuun purkki: avattaessa Kuu syntyy siitä uudelleen. Hänen emättimensä luominen miehensä aloitteesta tai suoraan hänen toimesta edustaa ihmisen lisääntymisen alkua. Seuraavat jaksot saavat kuun jumalattaren asumaan yhdessä Auringon vanhemman veljen Pilven ja kuningaskorppikotkan muotoisen paholaisen kanssa, mikä yhdistää hänet sateeseen ja mustaan noituuteen.”

    (Google-käännös Wikipedian tekstistä)

  8. Sitä voisikin halutessaan leikillisesti kysyä, että mitä jos Jumala onkin Noita? ☺️

  9. Viime yö oli kyllä aika pätkivää unta, mutta en tiedä oliko täysikuu vai hermostuminen lääkärikäynnistä tänään. Noh, mene ja tiedä, mutta annetaan kuulle pisteet jotka sille kuuluu.

  10. Minulla on ”aina” makuuhuoneen ikkunoissa sekä sälekaihtimet, että tiivis rullaverho kiinni – on ihan sama onko kuutamo, tai auringonpaiste – aina on makuuhuoneessa pimeää kun nukun omassa makuuhuoneessa.

    Hotellissakin vedän paksut verhot ikkunoiden eteen.

    Suosittelen.

  11. Täysikuun vaikutus ihmiseen riippuu ilmeisesti henkilöstä. Oliskohan kyseessä vähän sama ilmiö kuin kuun vaikutus vuorovesi-ilmiöön on. Ymmärtääkseni se,että peittää suoran tai epäsuoran näkymän kuuhun ei toimi niiden henkilöiden kohdalla joilla tämä ns. ”kuuhulluus” on todellista.

  12. Tämä mitä Juhanikin edellä on myös vahvasti yksilöllistä. Itse tykkään nukkua oikein mukavasti auringonpaisteessa, jos joskus on kesällä vaikka yötöitä ja sen perään unille. Tiedän kyllä monia joille pimeys tekee hyvää.

    Hulluutta on moneen junaan. Onneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *