Huhhah hei ja rommia pullo

Ostin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen alkosta punaviiniä väkevämpää. Mukaan tarttui pullo tummaa karibialaista. Itse en sitä kokonaan juo vaan säästän vieraita varten. Vielä pitää ostaa hunajapurkki niin teen kuumia rommitoteja. Mikäs sen parempaa sitten kun pakkanen kiristyy.

10 vastausta artikkeliin “Huhhah hei ja rommia pullo”

 1. Minulla on ajelehtinut kaapissa pitkään pullo jamaikalaista ruskeaa rommia, ostin sen joskus kun emäntä pyysi hankkimaan rommikakkua varten. Kerran kylmänvihoihin siitä tein kuuman totin kukkaishunajan kera, ei ollut hyvää se, liekö ollut huonoa hunajaa. Eikä ole sattunut kyläilemään sopivan kenkkua naapuria että olisin tarjonnut.
  Mutta varalla vilustumisen ja karhean kurkun vaivaan on Stroh rommia, on se pehmeää ottaa, tuuheaa kuin ketun häntä kuumana punssina, mielialaakin jo tuoksullaan kohottaa.

 2. Tumma rommi on kyllä ihan hyvä tuote. Totin tekoon tosiaan on väliä hunajalla, lämpötilalla ja sitten ihan määräjaollakin.

  Alkoholiton romminkorvike ”rumish” on myös kehittynyt. Sillä tekee maun puolesta täysin uskottavia coctaileja.

 3. Tumma Negrita on ainoa oikea todellinen rommi. Ne strohit pahaa ja väkevölitettyjä.
  Bacardi on myös, mutta se vaan ei ole ollut tynnyrissä kypsymässä kuin hetken – maku puuttuu, mutta känni siitäkin tulee.

  1. Oivallista Stroh rommia saa tosiaan myös äreämpänä muunnoksena, minullakin on kaapin perällä avaamaton litran pullo 80 prosenttista pahan päivän varalle, Tallinnasta joskus ostin.
   Olen ajatellut korkata sen ja tehdä äreän punssin lohdukseni jos Jutta Urpilainen tulee valituksi seuraavaksi presidentiksemme.

 4. Ei tule eihän se ole vielä edes ehdolla mutta eipä tule muutamasta muustakaan

  Tuleeko edes sellaseksi eipä tiedä kun Jutta itse voi olla ettei SDPee edes aseta ehdokasta terv tepivaari

 5. Itselleni rommit ovat jääneet etäisiksi tuttavuuksiksi, mutta toki olen joitain maistanut.

  Vodkat ja whiskyt ovat lähempänä omaa makua ja hyvä olut on aina nautinto

 6. Rommia olen viimeksi maistellut varmaan n. 20 v sitten. Konjakkia ja viskiä 15 vuotta sitten. Kossua tai vodkaa niin kauan sitten, etten edes muista.
  Punaviiniä pari lasia viime vuonna. Valkoviiniä lasillisen tänä vuonna, ranskalaista samppanjaa viikko sitten. Alkoholitonta olutta 0.3 % eilen.

 7. Lukiopoikana aloitin kokeilut alkoholipiitoisten juomien kanssa omatekemällä kiljulla. Kahden litran vaarinkaljapullosta kaadettiin vähän pois ja lisättiin hiivaa ja sokeria. Pirullinen olo siitä seurasi, tuli pitkä väliaika seuraavaan kokeiluun. Kaverillani oli mukava poikamies naapuri joka toi Alkosta Algerialaista punaviiniä, kauhean pahaa se oli mutta halvin Alkon valikoimassa.
  Kirjavien juomatapojen muunnosten ja erilaisten kokeilujen jälkeen olen päätynyt käytäntöön että perjantai iltapäivisin keitän pari kuppia vahvaa kahvia ja sen kanssa pieninä siemauksina nautin noin 8cl hyvälaatuista konjakkia ja siinä on kaikki lukuun ottamatta satunnaisia saunaoluita jonkun sellaista tarjotessa en kehtaa hyväntahtoisuuttani kieltäytyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *