39 vastausta artikkeliin “Jekyll/Hyde -syndrooma”

  1. Eri ihmiset muuttuvat alkoholin vaikutuksesta eri tavoin. Jotkut hiljenee ja rauhoittuu, jotkut muuttuvat puheliaiksi, toiset taas vihaisiksi.

    Olen litkinyt kohta pullollisen viiniä, enkä muuttunut lainkaan. Se voi johtua siitä että tämä on alkoholitonta.

  2. Noinhan se on jokaiselle alkoholi tekee eri olo tilan aina se ei ole samankaltainen terv tepivaari

  3. Pohjois-Amerikassa, Michiganin alueella ja muuallakin oli kuulemma satakunta vuotta sitten monen kapakan ovella kyltti ”Pääsy kielletty intiaaneilta, suomalaisilta ja irlantilaisilta”.
    Suomalaiset siirtolaiset perustivat raittiusjärjestön jos toisenkin. Raittiusjärjestön pöytäkirjoissa oli sellaisiakin mainintoja kuin ”Kokous keskeytettiin, koska osanottajat olivat liian humalassa”.

  4. Noinhan siellä kuulemma oli n 100 vuotta sitten en voi todistaa koska en ollut vielä silloin syntynyt

    mutta kyllä se sama alkoholi ja sama määrä tekee erilaiset vipat kaikille

    Toiset alkaa parkumaan ja toiset hihittelee ja jotkut käy toisien kimppuun nyrkein terv tepivaari

  5. Itse tapailin aikanaan vahvasti narsistista siltainsinööriä, jolla oli tapana arkiviikolla vetää psilosybiinisieniä, sukulaisensa tiluksilla itse kasvattamaansa tupakkaa sekä kannabista, ja alkoholia. Hän lämmitti asuntoaan uunilla eikä ehtinyt sienestämiseltään hakemaan kaupasta WC-paperiakaan, jota vein mukanani hänelle. Hän nautti, kuten useimmat tuntemani mielenterveysongelmaiset nauttivat kanssaihmisten kiusaamisesta vaikkapa paljastelemalla jotakin sokeeraavaa hautajaisissa muistotilaisuudessa pöydän ääressä rikkomalla hiljaisuus alkaen höpöttää jotakin asiaan kuulumatonta ventovieraille kunnes joku käskee tukkia turvan.

    Näin oli myös tapailemani työssään hyvin toimintakykyisen ja menestyneen narsistisen sekakäyttäjän kohdalla, että kutsuttuaan minut kerran luokseen, hän minun vasta eteisessä kenkiä riisuessani paljasti viettäneensä kostean viikonlopun jonkun baarista löytämänsä seinäruusuisen ”hevosratsastajan” kanssa.

    Kiitin häntä siitä tiedosta ja sen kertomisesta minulle jo ennen kuin olin ehtinyt kenkiä riisua, jolloin minun oli nopeampaa poistua välittömästi kaverin kotoa muualle.
    Torjunnasta tietysti seurasi mykkäkoulu, katkeruus sekä padottu narsistinen raivo, jota hän sai purkaa seuraavaan naikkoseen syyttämällä ja kontrolloimalla vaikka sitä, miten hänen seurassaan toinen ei saa katsoa kännykkäänsä, joka sekin aiheutti kontrollifriikille sietämättömiä torjunnan tunteita. 😀

  6. Eräs toinen narsistinen/puolipsykopaattinen perhetuttu veti itsetekemiään kuusenkerkkäviinoja, joista haki virtaa joka viikonloppuiselle totalistiselle sekoamiselleen, johon liittyvien kohtauksien aikana leikkasi tilataksista irti turvavyöt, varasti yökerhon edestä punaisen maton, kiipeili kaupungin korkeiden rakennusten rännejä pitkin ventovieraiden ihmisten parvekkeille sekä hajotti ja tuhosi opiskelija-asuntolassa yhteisissä tiloissa olleet jääkaapit, joiden sisällöt eli toisten valmistamat ruuat hän karjuen paiskoi lattioille, hajotti yhteiset vessat/suihkutilat sekä puristi minuakin hullunkiilto silmissään täysillä ranteistani sekä lähti seuraamaan kun pakenin paikalta ystävän taksiin, jossa hänet olisi rauhoitettu nyrkillä sikäli että sinne asti olisi tullut riekkumaan kiusakseni.

  7. Että mitä jos pojat taas katsoisivat vaikka peiliin ennen kuin lähtevät umpimähkään höpöttämään toisista ihmisistä asioita, jotka liittyvät lähinnä ilmeisesti poikien ja sinisten tyttöjen omiin elämän haasteisiin.

    Itse en tajua miksi vetää jotakin alkoholitonta viiniä, jos ei pysty alkoholia ottamaan? Joku lämmin maito ehkä voisi toimia paremmin.

    1. Lämmin rintamaito myöskin varmasti parantaisi luun laatua, jolloin vegaaninkin huonoista elintavoista sekä puutteellisesta ruokavaliosta johtuva luunmurtumien huono paraneminen voisi kenties tehostua.

  8. Kyllähän nämä muut omituisuudet vielä jotenkin sietää, mutta niitäkin on jotka jo pikkuhumalassa alkavat rehennellä pyssyillänsä. Ei mitään riitaakan vielä, mutta se tuntuu vaan olevan muutamille ”miehen mitta”

  9. Useampikin tapaus on maamme viime vuosikymmeniltä, jossa on perustettu raittiusjärjestö vaikkapa yliopistolla, haettu sille rahaa ja käytetty raha ryypiskelyyn.

    Olen itse vähän tullut sille kannalle että jonkun muun tarjoama alkoholi ei edes maistu hyvälle. Toki nyt joku hyvä kaveri tai perhetuttu jos tarjoaa se on kiva mutta meinaan niinku tilaisuuksia, joku firma maksaa, tjsp. Se ei vain maistu kun sen eteen ei ole itse tehnyt mitään.

  10. Tästä on jo aikaa, kun tv:stä tuli ohjelma, jossa haastateltiin länsikairan (tarkoitan Kolaria) ihmisiä entisistä ajoista, (1940 – ja 50-luku) kahvin joppauksesta, heinänteosta luonnonniityiltä…, puhuttiin myöskin kiljun teosta ja pontikankeitosta. Lähimmät viinakaupat olivat Torniossa ja Rovaniemellä.
    Eräs vanhempi mies muisteli: ”Kallon ja Venejärven kylissä oli siihen aikaan parhaat tanssit. Kummassakin kylässä sai aina tapella! Ja kuka sitä selvin päin tappelee!”, Näin mies kertoili ja nauraa rähähteli päälle.

    1. Tuolla Pohjois-Norjan jäämerellä kun on tullut käytyä kalassa, niin vodkapullot ovat toimineet parhaiten maksuvälineenä.

  11. Tapasin nuorena terassilla erään päihtyneen maailmanmatkaajan, jonka kanssa juttelin sillä välin kun ystävättäreni olivat tupakalla. Tai tuo nuori mies lähestyi minua havaittuaan ystävieni siirtyneen sivuun minun jäädessä aurinkoon ajattelemaan.

    Kaveri alkoi selittää matkoistaan, ja kun sitten kysäisin häneltä, että mikäköhän hänen kaltaisensa romanttisen konsumeristin mielestä oli ollut hienoin paikka, alkoi hänen silmät verestää liikutuksensekaisesta päihtymyksen syvenemisestä — ja hän hyvin tunteikkaasti totesi, että Suomen Lappi on maailman hienoin paikka.

    Vastasin kohteliaisuudesta yllättynyttä teeskennellen, että: ”ihanko totta ja niinkö siis ihan oikeasti sanoisit?” provosoiden miehen lähes kyynelissä toistamaan Lapin uskomattomuutta.

    Ystävättäreni tupakkapaikalta loivat minuun merkityksellisen katseen ja totesin miehelle, että minun on aika poistua, mutta oikein hyvää kesänjatkoa.
    Kävellessäni pois mietin alakoulun parasta ystävääni, joka oli syntynyt Ivalossa, jonka korkeudella kuten en Lapissakaan koskaan ole käynyt, eikä sinne myöskään veri vedä.

    Myöhemmin elämässäni eräs pohjoisen murretta puhuva, silloinen tapailukumppanini lähetti minulle kuvia eräältä tunturilta, jolle hänellä on tapana yksinään kiivetä aina kotiseuduillaan käydessään. Ihan hienoltahan se näytti kuvassa: lihaksikas nuori mies yksinään tunturissa istumassa.

    Lähtisin silti mieluummin autolla Hankoon. 😄

    1. Kiitos vaan, mutta edelleen flunssassa. Heräsin juuri nukuttuani 13 tuntia putkeen, lämpöä vähän rielut 37,5 celsiusastetta ja pää lyö tyhjää. Ehkäpä tämä info tyydyttää kontrollifriikkeyteen, holhoamiseen, feminatsitteluun. trollitteluun, kunnianloukkauksiin, mustamaalaukseen sekä toisten vajakiksi haukkumiseen taipuvaista nimimerkki Lässie Kalloa. Nyt vedän kourallisen vitskuja ja kupillisen vahvaa mustaa kahvia sekä ryhdyn perkaamaan kotiin tulleita posteja.

  12. Senkö takia provosoit, että voit esittää marttyyria ja saat niinku oikeutuksen purra, pistää ja myrkyttää? Jos on Ksantippa-luonne eikö voi olla ihan oma itsensä ilman tekosyitäkin?

  13. Mikä minussa on Lasse sinulle niin huikean mielenkiintoista, että vertauskuvallisesti ripustaudut reppuselkääni sekä takerrut jalkoihini?

    Haaveiletko kenties kohtaamisesta. jossa yhtäkkiä seison edessäsi, raikkaana kuin aamukastehelmi, jonka johdattelet oman pöytäsi ääreen, istuutuen vinottain vierelleni minua kuulustelemaan, kunnes ojennan käteni pöydän yli sinua julkeasti koskettaen — ja lämmin aalto vyöryy ylitsesi kun isoat ja janoat koskea karhealla peukalollasi huuliani, kuljettaen kätesi edelleen kasvoiltani minun kaulalle ja hiuksiin?

    Vai mistä tässä on kyse?

    1. Narsistinen kuvitelma, että joku haluaisi ”kohdata” koko ajan myrkyllisesti mollaavan ”naisoletetun”…

      1. 😀 kas kun Juhak tajusit minun tietoisesti sanoin maalanneen tämän narsistisen fantasian — et kuitenkaan tullut kysyneeksi itseltäsi miksi?

            1. Katso vaan peiliin.
              Tämä tästä ja sekopäisistä sepustuksistasi enempää kommentoimatta.

    2. Liisa:”Mikä minussa on Lasse sinulle niin huikean mielenkiintoista, että vertauskuvallisesti ripustaudut reppuselkääni sekä takerrut jalkoihini?

      Haaveiletko kenties kohtaamisesta. jossa yhtäkkiä seison edessäsi, raikkaana kuin aamukastehelmi, jonka johdattelet oman pöytäsi ääreen, istuutuen vinottain vierelleni minua kuulustelemaan, kunnes ojennan käteni pöydän yli sinua julkeasti koskettaen — ja lämmin aalto vyöryy ylitsesi kun isoat ja janoat koskea karhealla peukalollasi huuliani, kuljettaen kätesi edelleen kasvoiltani minun kaulalle ja hiuksiin?

      Vai mistä tässä on kyse?”

      Älä imartele itseäsi, please.😁
      Taidan esittää liian hankalia kysymyksiä?

  14. Patologinen totuuden vääristely ei ole kiertoilmaisu patologiselle valehtelulle.

  15. ”Ideologiat ovat yksinkertaisia ajatuksia, jotka on naamioitu tieteeksi tai filosofiaksi ja jotka väittävät sekä selittävänsä maailman monimutkaisuuden että tarjoavansa keinoja sen parantamiseksi. Ideologit ovat puolestaan ihmisiä, jotka väittävät tietävänsä, kuinka ”maailmasta tehdään parempi paikka”, vaikkeivat he vielä ole selvittäneet omaa sisäistä kaaostaan. (Ideologian heille tarjoama soturi-identiteetti peittää mainitun kaaoksen alleen.) – –
    Ideologiat ovat aidon tiedon korvikkeita, ja ideologit ovat aina valtaan päästyään vaarallisia, sillä yksinkertainen ”minä tiedän kaiken”- lähestymistapa ei mitenkään voi käsittää koko olemassaolon monimutkaisuutta. Ja kun ideologien yhtiskunnalliset kehitelmät eivät toimi, he eivät suinkaan syytä siitä itseään, vaan kaikkia muita, jotka ymmärtävät heidän harjoittavan kohtuutonta yksinkertaistamista.”
    Tohtori Norman Doidge esipuheessa JordanPetersonin kirjassa ”12 elämänohjetta, käsikirja kaaosta vastaan” (2018).

    1. Voihan sitä länkkäri-opettajaa leikkiä ja tuputtaa Jordan Petterinpoikaa, vaikka Kari Enqvist on meillä täällä tosiasiallisesti kansantajuistanut tuon kirjan ihan suomeksi. Löytyy omastakin hyllystä. Onko Lasse jo luisumassa Jukka Kemppisen parista vauhdikkaasti takaisin mutaojaan?

    2. Sehän Kemppisen blogi oli minulle ainoa kiinnostava lähde minkä olet heittänyt tänne blogeille iltasanomasilpun sekaan.

    3. Jos aihe Lassea kiinnostaa, niin kvanttifysiikan tutkija Juha Muhonen esimerkiksi on auki-selittänyt hyvinkin ymmärrettävästi abstraktia asiaa:

      Asteroiditörmäytys, avaruusteleskooppi Webb sekä kvanttimekaniikan kokeet vuoden 2022 fysiikan läpimurtoja – –

      ”Miten tutkija voi saada itsensä mukaan nimetyn asteroidin? Miten kappaleesta voidaan tehdä läpinäkyvä? Miksi aika voi hidastua? Entä mikä on Aharonov-Bohm-vaikutus, josta on puhuttu myös yhtenä kvanttimaailman seitsemästä ihmeestä?”

      (https://areena.yle.fi/podcastit/1-64595000)

  16. Lasse:
    ”Ideologit ovat puolestaan ihmisiä, jotka väittävät tietävänsä, kuinka ”maailmasta tehdään parempi paikka”, vaikkeivat he vielä ole selvittäneet omaa sisäistä kaaostaan.”

    ”Mikäli oletetaan, että maailmankaikkeus on äärellinen, eristetty systeemi, sen kokonaisentropia on jatkuvassa kasvussa. Nykykäsityksen mukaan näkyvä maailmankaikkeus laajenee kiihtyvällä tahdilla: se merkitsee, että vähitellen aine ja lämpöenergia hajaantuvat yhä tasaisemmin avaruuteen.
    Mikäli kaikkeus kulkee kohti suurinta mahdollista entropiaa, lopulta päädytään lämpökuolemaksi kutsuttuun tasa­paino­tilaan, jossa ei voi enää tapahtua muutosta. Kaikkeuden lopullinen kohtalo on kuitenkin yhä epävarma, ja kosmologian kehittyessä uusia kehitysnäkymiä saattaa tulla ilmi. Ylipäätään on kyseenalaista puhua maailmankaikkeudesta eristettynä systeeminä, koska sen äärellisyydestä ei ole mitään viitteitä. Sen sijaan esimerkiksi avaruuden laakeus viittaa äärettömään maailmankaikkeuteen.

    Maapalloa voidaan pitää suljettuna systeeminä, koska se ei kovin suuressa määrin vastaan­ota ainetta avaruudesta eikä luovuta sitä; tällöin jätetään huomiotta meteoriittien maapallolle tuoma, suhteellisen vähäinen ainemäärä. Maapallo ei kuitenkaan ole eristetty systeemi, sillä sinne virtaa jatkuvasti Auringon säteilyenergiaa ja samalla maapallo säteilee energiaa avaruuteen lämpösäteilynä.

    Energia- ja massavirtojen myötä voi eristämättömän systeemin entropia kasvaa tai vähentyä. Niinpä maapallollakin aine- ja energiavirrat voivat paikallisesti saada aikaan entropian vähenemistä, esi­merkiksi lämpö­tila­eroja Maan eri alueiden välille, mutta silti entropia kasvaa laajemmassa systeemissä, jonka muodostavat Aurinko, Maa ja ympäröivä avaruus. Entropiaa virtaa pois Maasta noin 0,9 W/K pinnan neliömetriä kohti.

    ELÄVÄT OLENNOT EIVÄT OLE eristettyjä eivätkä edes suljettuja systeemejä.”

    (Wikipedia)

  17. Jordan Petersonin nimi on ärsyttänyt kulttuurimädättäjiä jo muutaman vuoden ajan. Hyvä niin. Konservatiivinen korjausliike on pannut sukat pyörimään wokeistien jaloissa ja intersektionaalinen feministi on paljastanut itse itsensä hulluuden.
    Antakaamme ablodit. Näytös ei suinkaan ole päättynyt vaan on vasta alussa. Tervehtyminen alkaa kristinuskon institutionaalisesta kuolemasta. Kristinuskon maallinen versio, kommunismi, haipuu samaa matkaa. Myös Freud luimistelee mikä ei taida olla huono merkki sekään.

    1. Piti olla ”intersektionaalinen feminismi”. Pahoittelen, oikeasti.

  18. Saanko myös Abloyn? No joo, onhan se tuokin tapa väistää keskustelu tautologialla.

  19. Hullun suuttumus tule kohta ilmi, mutta mielevä peittää kärsimänsä häpeän. – Sananlaskut.
    Joku viskoo sanoja kuin miekanpistoja, mutta viisasten kieli on lääke. – Sananlaskut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *