Karvarouskuja

Läksin poimimaan kanttarelleja ja niitä löytyikin hyvin, mutta löysin myös noita metsäpolun juuresta muutaman kauniin ja komean yksilön. Googlasin ryöppäysohjeen ja huomenna teen rousku-kantarellisoosin niin ei tarvi ostaa kaupasta kuin ruokakerma ja sipulia. Niin ja perunoita tietysti myös.

6 vastausta artikkeliin “Karvarouskuja”

  1. Vähemmän rahaa tupakkaan ja päihteisiin = enemmän rahaa ruokaan ja säästöön. minun koira napsii joka kerta ulos mennessä talon takana olevista mustikka- ja puolukkavarvikoista hulluna marjaa.

  2. Karvarousku on ihan kelpo ruokasieni, eikä siitä tarvitse kuoria ”nahkaa karvoineen”. Jos kaveriksi löytyisi haaparousku niin ne täydentäisivät hyvin toisiaan.

    1. Juu. Eräs ystäväni on erikoistunut keräämään haaparouskuja ja kerran olen päässyt hänen niistä valmistavaa ateriaa maistamaan. Oli kyllä suunmukaista.

  3. Oma mieltymykseni on tehdä lisukkeeksi sienisalaattia, sellaista perinteistä, suolattuja rouskuja, sipulia ja kermavaahtoa tai ranskankermaa. Viime viikolla suolasi kolme litraa vanhaan äidiltä perittyyn Riihimäen lasipurkkiin.
    Herkkutatit ja suppilot keitän kokoon ja pakastan, niitä on nyt talven varalle varattu melkoiset määrät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *