10 vastausta artikkeliin “Tuli käytyä kirkolla aamiaisella”

 1. noinkin asioita voi hoidella ja aina on niitä jotka tarvitsee apuja kun omat keinot ei aina riitä kun tulot ovat minimaalliset terv tepivaari

 2. Aika runsas mättö ollut, minulle koko päivän kaikki ateriat kerralla tuommoinen satsi! Itse vetäisin aamulla kolme juustopalleroa ja teetä uudessa teesihdissäni haudutettuna. 🙂

 3. Minä perehdyin tuossa juuri netissä, että Mokkamestareilla näyttäisi olevan herkullisen oloisia kahveja, kuten vaikkapa Wanhanajan vaniljakahvi ja pähkinäkahveja, joita ehkäpä kokeilen uudessa keittimessäni, jota en vieläkään ole saanut käyttöön…
  Nyt kahvivarastojeni huvettua loppuun pääsiäisenä, voin ryhtyä aivan uusiin herkkukokeiluihin perinteisen Bialetti-keittimeni kanssa!

 4. ”Kahvi tekee pitkän matkan alkuperämaasta
  paahtimolle ja edelleen meidän nautittavaksemme —

  Poiminta:
  Hienoimmat Arabica-kahvilaadut kasvavat ylhäällä vuoristoissa jyrkillä rinteillä, joihin ei aina ole edes teitä. Ilmaston on oltava riittävän kosteaa mutta ei liian kuumaa. Kahvimarjat poimitaan käsin ja ne on toimitettava mahdollisimman pian poimimisen jälkeen jatkotuotantoon käsittelyasemille.

  Kahvin prosessointi:
  Käsittelyasemilla kahvit voidaan prosessoida monilla tavoilla, mm. washed-, natural- tai pulped natural/honey -menetelmillä. Kahvin prosessointi vaikuttaa kahvin makuun, täyteläisyyteen ja makeuteen. Eri maissa prosessoidaan kahvia eri tavoin liittyen ilmastoon, sademäärään, käytettäviin kahvilajikkeisiin ja kunkin maan käsittelytapoihin.

  Kuivaus ja lajittelu:
  Prosessoinnin jälkeen pavut ovat vielä märkiä käsittelyn jäljiltä. Kahvipavun kuivaus tapahtuu betonipatioilla, kuivureissa tai korotetuilla verkkopohjaisilla pedeillä (African Bed), kunnes saavutetaan haluttu kosteusprosentti. Kuivauksen jälkeen pavut kerätään varastosäkkeihin ja kahvi saa levätä muutaman viikon.
  Koneellisessa hulling-prosessoinnissa pavun pinnalta poistetaan papua suojannut kuivunut pergamenttikalvo. Lajittelukoneissa pavut lajitellaan koon mukaan ja vialliset pavut erotellaan käsin. Kukin laatu kulkee nämä vaiheet erillisinä erinä. Lopuksi kahvi säkitetään.

  Tämän jälkeen kahvi on valmis myytäväksi.”

  (Mokkamestarit)

 5. Mokkamestareilla saa itse valitsemansa kahvin (ja sen paahto-asteen) lisäksi valita kahvin jauhatuksen aina pavusta pannujauhahatukseen tai jopa niinkin hienoksi kuin espresso- tai turkkilaiseksi jauhatukseksi hienonnettuna!

  Itse suosin kaikkia paitsi suodatinkahveja, sillä suodatin poistaa kahvista herkullisimpia aromeja, kuten kahvin luontaista rasvaa, joka antaa esim. pannukahviin ihanan täyteläisen, pyöreän maun.
  Taidan kokeilla muutamaa eri kahvia eri paahto-astein ja eri jauhatuksin, ja katsoa mikä keittimessäni omaan suuhuni maistuu täyteläisimmältä. 🙂

  1. Ajattelin kokeilla myös Urtekram-brändiltä heidän vaniljajauhetta kahviin mausteeksi, vaniljasokerin asemesta (jää se sokeri pois ja saan puhtaan vanilian maun kahviini).

   1. ”Urtekramin luomu vaniljajauhe on aitoa oikeaa bourbonvaniljaa. Kuin vaniljatankoa, mutta paljon helpommassa muodossa! Ei sisällä sokeria.

    Bourbonvanilja on vaniljoiden klassikko —
    Bourbonvaniljaa eli Madagaskarin vaniljaa saadaan Vanilla planifolia -lajin siemenkodista. Aromaattinen vanilja on moniin eri jälkiruokiin sopiva mauste.”
    (Tuotteen kuvauksesta)

    🙂 Minusta nuo kuulostaa aikas herkuilta jonkun todella paahteisen, tumman ja pehmeän kahvin kanssa.

    1. Ehkäpä joku ihan pikkumäärä (pikkurillin kynnellinen) jotakin lisättyä rasvaa, kuten kylmäpuristettua kookosrasvaa voisi sopia kahvikuppiin tuomaan vielä lisää täyteläisyyttä ilman maitoja. 🙂

     Odotankin jo innolla kahvitilaustani!

 6. Kokeilun arvoinen herkku saattaisi olla ihan itse huhmareessa jauhettu, paahdettu hasselpähkinä/ pekaanipähkinä tai manteli lisättynä mausteeksi kahvikuppiin….

  Minua aikanaan nuorena silloinen muslimi-poikaystävä opetti keittämään todella hienoa ja makeaa turkkilaista kahvia, jota hän kotimaastaan toi. Se oli todella vahvaa ja hyvää, mutta liian pistävän makeaa minulle, joka pidän enemmän paahteisista, täyteläisistä mauista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *