Ei näy omaishoitajien puolesta marssijoita.

Suomessa on satoja tuhansia sellaisia henkilöitä, jotka tekevät ”työtään” rakkaudesta ja vaikka yhteiskunta heille jonkin mitättömän korvauksen antaakin, niin he tekisivät kyllä sitä korvauksettakin 24/7

Yhteiskunta ”säästää” satoja miljoonia vuositasolla siksi, kun ihmiset henkilökohtaisesti ottavat vastuun läheistensä hyvinvoinnista  ja näin vapauttaa yhteiskunnan suuntaamaan säästyvät rahat vaikka kankkulan kaivoon.

Tuntuu irvokkaalta tämä ainainen kitinä ja valitus kuinka nuorilta, lapsilta ja opiskelijoilta palkansaajista puhumattakaan ollaan viemässä leipäkin suusta, kun samaan aikaan toiset tekevät ”työtään” lähes ilmaiseksi toista ihmistä auttaakseen.

Kyllä suunpieksijöitä ja pahaa oloaan marsseilla kiljuvia riittää kaduillamme, kun yhteiskunta uhkaa heidän oikeuttaan olla työtön.

Näiltä jotka haluavat elää tekemättä mitään, niin heiltä tulee ottaa nyt ainakin aluksi puolet pois oleskelurahastaan ja suunnata se omaishoitajien jaksamiseen paremman toimeentulon muodossa.

Eiköhän siinä sitten työn tekeminenkin ala maittaa loisijoille, kun vyöstä reijät loppuvat  ja kun palkkatyöhön osallistuvat, niin se jo yksistään lyhentää  mielenterveyspalvelujen tarvetta.

 

6 vastausta artikkeliin “Ei näy omaishoitajien puolesta marssijoita.”

 1. Siinä käy hyvinkin nopeasti niin, että pian yhteiskunta joutuu hoitamaan kahta, kun auttajalta voimat hiipuvat niin talouden kuin fyysisenkin avun puuttuessa.

 2. Omaishoitajien on vaikea lähteä hoidettavan omaisen rinnalta ja se on vaikava paikka. On syytä ajatella jos vaikka osuu omalle kohdalle.

  1. Aika harvassa ovat ne ihmiset, joiden edessä otan hatun pois päästäni ja kumarran, mutta omaishoitajien edessä sen teen.

 3. Appi on anopin omaishoitaja, mutta tahtoo vaan olla niin, että me ollaan sitten emännän kanssa vähän molempien omaishoitaja, mutta niin sen pitääkin olla, vanha äitee on sitten vielä kolmantena.

  Kyllä omista ikäihmisistä täytyy huolen pitää, ovathan he aikansa pitäneet huolta meistä.

  1. Nimen omaan, mutta kovin kitsas on valtiovalta siihen suuntaan ollut, mutta nyt kun perussuomalaiset ovat hallituksessa ja jotka ovat ainoana puolueena ääntä pitäneet aikaisemminkin omaishoitajien puolesta, niin parannuksia on tullut/tulossa tällä vaalikaudella.
   Mutta kuten sanoin pään paljastamisesta aijemmin, niin sinun edessäsi Mika sen paljastaisin, vaikka varmasti sanoisitkin, että älä nyt hyvä mies liioittele.

 4. Arvi, kun olin lapsi ja nuori niin mummo asui pääosin meillä oli läsnä kun tultiin koulusta, opetti ja ohjasi, joten on jotenkin itsestään selvää, että ikäihmisistä pidetään huolta.

  Ei kuitenkaan auteta avuttomaksi, se on suuri virhe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *