Ensin mennään saunaan ja sitten syödään vasta ja pannaan ruuan päälle maata.

Ulkomailta kun tullaan vierailulle suomeen, niin monet asiat tulijoita ihmetyttävät ja usein kuullaan tutuksi tullut lausahdus heidän suustaan, että hulluja nuo suomalaiset.

Ja ensimmäisenä, ennenkuin ovat ”ulkomaanelävät” ehtineen kissaa sanoa, niin jo heidät riisutetaan alasti ja viedään saatanan esikartanoon, jossa lämpötila kohoaa 100 asteeseen ja puusta taitetuilla lehdellisillä risuilla ruoskitaan iho vereslihalle ja jos on talvi aika, niin viedään jäähän hakatun avannon äärelle ja sanotaan että kun tuonne hyppäät, niin sen jälkeen sieltä noustuasi olet kolmannessa taivaassa.

Mitäs se kertoo meistä, kun vuodesta toiseen suosituin ohjelma televisiossa on, kun näytetään pari kolme tuntia suoraa lähetystä kun ihmiset kättelevät toisiaan..

Siitä johdannaisena, niin nyt ollaan jo kuusi viikkoa saatu seurata suoraa lähetystä, jossa pääosan esittäjät käyvät kukin vuorollaan sanomassa medialle kuinka vaikeaa heillä on ja niin tulee olemaan pian teilläkin.

Ja miksi heillä on niin vaikeaa.  No, se johtuu siitä kun heidän edeltäjillään on ollut niin helppoa.

Jotkut tänne Juhannuksena sattuvat ihmettelevät kuinka harvaan asuttu maa suomi onkaan, kun pääkaupungimmekin kadut ammottavat tyhjyyttään.

Tampereella vieras viedään Tammelan torille ja työnnetään suuhun mustaa ja sanotaan, että emme ole rasisteja, me rakastetaan mustaa.

Kateus on yksi kuoleman synneistämme, kun naapurilla seisoo mersu pihassa, niin pian se seisoo meilläkin ja jos ei Kelan rahat enään bensaan riitä, niin lopettaapa naapuri ainakin irvailunsa.

”Hurstin valinnassakin” jonossa seisovat eivät ketään syytä, vaan sanovat olevansa lotto voittajia, kun ovat syntyneet suomeen, jopa presidentti Niinistökin sanoi tämän olevan osa pysyväisyys kulttuuriamme, josta voimme olla ylpeitä.

On suomi köyhä siksi jää sanotaan ”sanassa” ja jäähän se, kun kärsimys kuulemma vahvistaa ja jalostaa…..perkele.

 

5 vastausta artikkeliin “Ensin mennään saunaan ja sitten syödään vasta ja pannaan ruuan päälle maata.”

  1. Se on muutoin jännä tuo Mersun edelleen omaava statusarvo vaikka pelittäviä ja katsastettuja Mersuja saa parilla tonnilla, jos vaan joku sellaista kaipaa.

    1. Ei ole itsellänikään koskaan ollut Mersua, ainoastaan silloin olen mersuun lähemmin tutustunut, kun olin Porin Prikaatin panssarintorjunta komppaniassa varusmiehenä Huovinrinteellä 72.
      Siitä käytettiin mersu nimeä, kun tuvan jakkaraan laitettiin rätti ja käännettiin jakkara ylös alaisin ja kun sitä lykättiin mopona pitkin komppanian käytäviä, niin alikessut vaativat vielä meitä ääntelemään kuin mersu prööööö pruu….jne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *