Historiaa paitahihasillaan, tai sanoisinko villapaidassa.

Kaikki vanhemmat kansalaiset varmasti vielä hyvin muistavat, kuinka kokoomus oli lähes neljännesvuosisadan pois politiikkamme tähtitaivaalta ja sen päätöksen lukkona toimi presidentti Kekkonen silloisine valtaoikeuksineen.

Ja jos saan ennustaa, vaikka ne minun ennustukseni tuppaavatkin eroamaan muiden ”kassi Almojen” veikkauksista siten, että ne myöhemmin osoittautuvat  oikeaan osuneiksi.

Eli…..

Kuten nyt nähdään, että kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyö toimii kuin junan vessa ja se muistuttaa jo, anteeksi vaan vanhaa kunnon YYA henkeä Suomi ensin prioriteetein.

Ja tästä nykyisestä kokoomuksen ja perussuomalaisten tai perussuomalaisten ja kokoomuksen koalitiosta voidaan kyllä sanoa, että se tulee olemaan varmasti myös pitkälle tulevaisuuteen se hallituskoalitio joka maatamme johtaa.  En sitten tiedä että kestääkö se isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle enkä edes sitä, että kestääkö se yhtä pitkään kuin kesti kokoomuksen paitsio Kekkosen aikana.

Ja kun vihervasemmisto on jo irtisanoutunut kaikesta hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa, niin sillä he jo ripustivat itse myllynkiven kaulaansa ja niin pitkään kun he yhteistyöstä kieltäytyvät, niin pysyvät myöskin opposition vankina.

Kansahan sen tietenkin päättää vaalikopilla kuka maatamme johtaa, mutta entistä selvemmäksi on tullut, että Marinin kaltaista vasemmistohallitusta ei tulla koskaan enään oikeistosuomessa näkemään eikä kokemaan, oli se sen verran villiä ja vapaata pudotusta, jonka jälkiä nyt oikeistohallitus joutuu parsimaan kasaan.

Sitten vielä näen sen, että samalla kun nyt AY lakkoilemalla sahaa omaa oksaansa, niin samalla se heikentää myös vasemmiston valtapyrkimyksia eduskunnassa ja koko maassa ja sitä kautta oikeisto senkuin vahvistuu ja voimistuu uskottavana valtiohoitopuolueina.

Kyllähän se vasemmisto nyt vielä kiljunnallaan eduskunnassa ja proletariaatin lippumarsseilla turuilla ja toreilla saavat hetkellisesti osan kansassa ”viisarin värähtämään”, mutta kyllä se viisari melko pian laskee kun omaehtoisesti kävelevät kylmään veteen.

Ei maar, pitää tästä taas mennä aamuvoimistelemaan kolan varteen, kun oli yön aikana satanut valkeaa pihan täydeltä.

 

5 vastausta artikkeliin “Historiaa paitahihasillaan, tai sanoisinko villapaidassa.”

  1. Ben Zyskowicz kiteyttää vasemmiston ytimen.
    ”Eduskunnan täysistunnossa maanantaina kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz vastasi sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajalle Krista Kiurulle (sd.). Tämä oli Zyskowiczin mukaan todennut olevan arvovalinta, kun nykyisessä hallituksessa halutaan säästää valtion menoissa eikä haluta lisätä valtion menoja.

    – Tämä on se demareitten arvovalinta, että aina voi laittaa lisää valtion menoja. Aina voi laittaa lisää rahaa hyviin tarkoituksiin, Ben Zyskowicz aloitti.

    Hän siteerasi myös Li Anderssonia (vas.), joka sanoi edellisen hallituksen laittaneen lisää rahaa lapsiperheille.

    – Ja se oli erinomainen saavutus hänen mielestään, ja edellisen hallituksen politiikkaa hyvin osoittaa. Kun koettiin, että jonnekin äänestäjien lepyttämiseksi tai muusta syystä on laitettava lisää rahaa, niin sinne laitettiin lisää rahaa.

    Zyskowiczin mukaan koronaepidemia ja Ukrainan sota olivatkin hyviä lisämenojen syitä.

    – Mutta tämän (Sanna) Marinin hallituksen, jonka edustajat nyt istuvat oppositiossa, sen arvovalinta oli juuri se, että aina laitetaan lisää rahaa kaikkeen – mutta ei tarvitse miettiä että miten se raha riittäisi. Ei tarvitse miettiä. Otetaan lisää velkaa. Ja sen jälkeen otetaan vielä lisää lisävelkaa, Zyskowicz kuvaili.

    – Ja miksi otettiin jatkuvasti lisävelkaa? Sen vuoksi mitä juuri nyt näemme: on ikävää kun joudutaan tekemään ikäviä säästöjä. Ja niinpä edellinen hallitus ei niitä tehnyt, kun se on niin ikävää. On mukavampaa, kun voidaan laittaa lisää rahaa kaikkiin hyviin tarkoituksiin.”

    https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zyskowicz-sdpn-arvovalinta-on-laittaa-aina-lisaa-rahaa-kaikkeen/#582705e7

      1. Hyvin menee mutta menköön…..
        Molempien suurten hallituspuolueiden kannatus on noussut tänään ilmestyneessä Helsingin Sanomien teettämässä puoluegallupissa.
        Ja mikä vielä on ilahduttavaa, että demarit lähti laskuun.

  2. No onneksi meillä on nyt valtionvarainministeri joka ei välitä gallupeista.

  3. Toimii kuin italialaisen junan vessa… mutta katsotaan ja toivotaan josko saisivat sen ensi vuonna vetämään. Pidetään nyt peukkuja ainakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *