Ihmisoikeus ei ole saada elää muiden siivellä.

Kyllä Orpon hallituksella on kova neljä vuotta edessä, kun se koettaa kansalaiset saada näkemään illuusioiden ja utopioden varaan rakentuvan yhteiskunnan olevan se viimeinen naula hyvinvointivaltiomme arkuun.

Neljä vuotta Marin toverityttösineen kaivoi maata hyvinvointiyhteiskuntamme perustuksien alta ja toivottiin ja toivottiin hullujen päivien ikuiseen jatkumoon ja siihen, että syömävelkakin on itseasiassa investointi  tulevaisuuteen.

Ja nyt kun Orpon hallitus näiden neljän vuoden jälkeen tarjoaa lihaa luun ympärille, eli konkreettisia ehdotuksia hallitusohjelmassaan saada taas tukevaa maata jalkojen alle sen jälkeen, kun Marinin konklaavi on ollut pää ”pilvessä” ja jalat tukevasti ilmassa. Niin mitä hullua, samaa litaniaa vaan lauletaan vasemmalta, ihmisoikeus on koskematon, solidaarisuus, yhdenvertaisuus ja koko rimpsu mitä erilaisempia uskomuksia jokaista sääntömääräistä, kansainvälistä sopimusartiklaa kohtaan, jolla pystytään Orpon hallitusohjelma teilaamaan ihmisoikeuksien ja perustuslain vastaiseksi.

Ja varmasti pian nämä samat illuusioiden viimeiset mohikaanit lähtevät sirppien ja vasaroiden kanssa sateenkaariliput hulmuten vaatimaan oikeuksiaan elää maassa omilla tavoillaan, jossa työn tarjoaminen koetaan vain herrojen metkuiksi päättää heidän elinikäinen liitonsa  eroon Kelan ottoautomaatista.

Varmassti osa kansasta tulee seuraavat neljä vuotta kokemaan hyvinvointivaltion menetyskrapulaa, kun yhteiskunnan piikki ei ollutkaan ehtymätön.  Mutta tervehtyminen kyllä lähtee liikkeelle kun opitaan ymmärtämään, että  sirkushuvit eivät enään tulekaan valtion kustantamana, vaan on itse oltava huviensa mittainen, koska tyhjästä on paha nyhjästä.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Ihmisoikeus ei ole saada elää muiden siivellä.”

 1. Marinin hallitus tuotti pahalta tuoksahtavan märkäpaiseen joka on nyt vaan puhkaistava.

  Hetken se tekee kipiää mutta helpottaa sitten kun visva on viemärissä.

  1. Se on aina sen jälkeen kun kansa on ”äänestänyt väärin”, niin vasen laita kaivaa punalippunsa varastosta ja lähtee vuoden 18 muistoa kunnioittaen kaatamaan huutamalla ja hajoittamalla laillisen, demokraattisesti valitun parlamentin päätöksiä.
   Mutta jos nyt tähän huutoon vastataan huutoa kuuntelemalla, niin silloin on jo annettu pikkusormi vasemmisto anarkialle ja heidän ruokahalunsa kasvaa syödessä ja pian he ovatkin sitten taas punapääomana järjestelemässä hyvinvontivaltion hautajaisia.

   1. Arvi kansa äänestää aina oikein sanokoot kuka mitä hyvänsä terv tepivaari

 2. Konsensusmielipide mediassa tuntuu olevan että hallitusohjelmassa on paljon hyviä ehdotuksia, pitkälti tuoden linjaan muiden pohjoismaiden kanssa. Seassa on kuitenkin myös muutamia virheitä joita toivon mukaan korjataan.

  Katsotaan nyt. Toistaiseksi pyöreät nolla lakia on viety eteenpäin.

 3. Arvi tuo pöö oli sitten kokeilu kun ei kommentit tulleet perille terv tepivaari

  1. Se oli hauska ja sopii vähän aiheeseen kuin aiheeseen, niin tähänkin.

   1. Voihan sen noinkin nähdä oli kuitenkin vain kokeilu tuleeko kommentti perille terv tepivaari

 4. Mennyttä aikaa moittimalla ei uutta rakenneta.
  Parempi olisi laajemmin ja perustellusti selvittää tulevat muutokset ja pitää päätöksen teossa kaikki mukana – nyt jaetaan kansaa menestyjiin ja putoajiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *