Joka vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki.

Minä en useinkaan peräpeiliini vilkuile, enkä haikaille takaisin mennyttä nuoruuttani ylä ja alamäkineen, näin on hyvä kuin nyt on 70+  Ja jokaisena aamuna vielä kun silmänsä saa aukaista uuteen päivään on kuin lotto voitto……no, jos ei ihan täysosuma niin neljä ja lisänumero kuitenkin.

Sen verran kuitenkin vilkaisen historian havinaan, eli kuluvaan vuoteen  poliittisesti, niin  Suomen kansa äänesti vanhan vasemmistovallan varikolle ja vastuuta valikoitui kantamaan sellainen hallitus, joka ei edeltäjänsä tavoin elele päät  pilvissä ja jalat tukevasti ilmassa.  Jos joku oli lottovoitto Suomen kansalle, niin tämä Orpon/Purran hallitus sitä on, sen tietää jo siitäkin, kun vasemmalta laidalta kiljunta rikkoo äänivallin.

Rajojemme ulkopuolella Ukraina taistelee ja on taistellut jo pian kaksi vuotta olemassa olonsa oikeudesta ja loppua ei ole näköpiirissä. Myös täällä rajojemme sisäpuolella taistellaan päivällä leivästä ja yöllä lihasta, kun ulkoparlamentaarinen korporaatti, eli ”mafia” taistelee nyt jäsentensä oikeudesta olla työtön.   Hyökkäys on paras puolustus sanotaan ja nyt mafia näyttää hyökkäävän, mutta sen lopputulema ei olekkaan heille voitto, vaan viimeinen kuolinkouristus ja voidaankin sanoa sitten, että laittakaa kansi kiinni, omaiset ovat nähneet.

Se on vähän kuin lomaa aina itsellekkin näin aktiivisena politiikan penkkiurheilijana, kun eduskunta viettää ansaittuja lomapäiviään ja soisin niiden olevan vielä nykyistäkin pidempiä, sillä kyllä työmies on lomansa ansainnut.

Ehkä kaikkein mieleenpainuvin poliittinen tapaus maassamme oli se, kun kunigattarelta kruunu putosi ja kuinka nopeasti hänestä tuli halveksittu äänestäjiensä Juudas, joka vaihtoi proletaarin viitan kapitaalin kammareiden uskolliseksi tyttö lähettilääksi maata kiertävälle radalle.

Täällä Suomessa on maan suru, kun kuningatar niin ”pakotettiin” luopumaan kruunustaan ja uskonlahkolaiset kuulemma suunnittelevat jo joukkoitsemurhaa, jos kunigatar ei nopeasti astu takaisin taivaastaan tänne syntisten joukkoon tekemään ihmetöitään.

Minä uskon että kyllä hän takaisin tulee sitten, kun mikään ei enään tunnu eikä maistu miltään, kun samppakaljat ja kaviaarit ovat arkiruokaa, toki siinä pian alkaa proletaarin soppatykkien tuotoksetkin muistua mieleen, vaikkei niin makunsa puolesta, niin pieru ainakin haisee hyvälle ( omasta mielestä )

Sille minä olen nauranut vähän kuin salaa nurkan takana, kun kepulla oli neljä eri valtiovarainministeriä  viime hallituksessa, yrittäen kukin vuorollaan ikäänkuin vähän silmänlummeeksi näytellä pitävänsä kehyksistä kiinni, vaikka tukka putkella huudettiin että pois alta risut ja männynkävyt kuningattaren astellessa.

Kuului tuo pääministeri Orpokin  uudenvuoden puheessaan sanovan, että odotettavissa on verta hikea ja peräsuolen pätkiä tulevaisuudessa, joten varatkaa hyvät kansalaiset sinne venäjän hyökkäyksen pelon muonapakkauksen viereen toinenkin muonapakkaus, sillä tämä taistelu tulee kestämään ainakin seuraavat neljä vuotta, sillä vasemmisto on niin syvälle kaivautunut poteroihinsa, että heidän korsunsa vaatiikin trotyylia tavallista enemmän ryssään verratessa.

Sitten lopuksi pieni kevennys.

Opettaja kysyi oppilailta että onko kukaan nähnyt lentäviä lautasia, niin pikku Kalle oli ainoa joka sanoi niitä nähneensä juuri eilen illalla isän kotiin tullessa äidin heittämänä.

 

15 vastausta artikkeliin “Joka vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki.”

 1. Onkohan tuolla orvolla paha dementia, kun sillä on hitsannut velkajarru kiinni. Menis äkkiä ”korjaamolle” !
  Eikä se ole hoksannut, että siitä on tullut ämmän renki hellankoukun kuva perseessään.
  Ja nämä kaksi kahelia yrittävät saada pönttöjään syttymään, kun työmiehen kaakki toi märät klapit ja kakki haisevat pullat portaille.
  Eikä hetkekään, kun savu tuli sisään ja nämä pöntöt uuninpankolaiset saivat savumyrkytyksen pellit kiinni.
  Työmiehen kaakki vikuroi ja hirnui, mutta työmies piiskaa ruunan laukkaan kärrynpyörät soikeina kaksi myrkkysairasta teholle. Sieltä on lyhyt matka hautuumaalle.

  1. Näet Heikki Suomen tulevaisuuden nykyisen hallituksen toimin synkkänä, mutta itse koen, että he tulivat viimeisellä hetkellä nostamaan tuhotun maan takaisin tuhkasta uuden paremman huomisen alkuun työn ja yrittämisen, ei oleskeluyhteiskunnan toteemia kumartaen.

   1. Heikki, ei muuta kuin leukaa rintaan ja kohti uuttavuotta uusin pettymyksin toivoo yx persu vaan.

   2. Uusi ja parempi tulee yhteistyöllä ja neuvottelemalla uudessa tilanteesa, uudet asiat, uusin ehdoin, ei sanelemalla kuin nyt. Siitä ei hyvää seuraa kuin kusi housuissa hetken lämmittäen.

    1. Ja mitähän se ay-mafia muka on ehdottanut neuvoteltavaksi?
     Toistaiseksi ei mitään mua kuin kaiken kieltämistä.

 2. Hallituksen UudenVuodenToivotus ei hyvää lupaa ei edes juhlapuheessa – kyllä on orpo tunne!
  Sihton kuva kertoo karua totuutta.

  1. Minä omistin joskus nuorna miehenä takavetoisen Taunus 1,6.sen.
   Ja silloin kun se lähti liukkaalla talvikelillä liirtoon, niin silloin ei parantunut jarrupolkimelle töppöstänsä viedä, vaan piti vain entisestään painaa kaasua, sillä se oikeni takaisin paanalle.
   Samaa sanon nyt että, lisää kaasua komisaario Orpo, sillä se talouskin kääntyy takaisin kestävälle ajouralle vähäisemmin vaurion kun jarrua hiplaamalla.

   1. Jonathan Gloverin 1900-luvun moraalihistoriaa käsittelevässä kirjassa (jota varten hän ilmeisesti teki noin kymmenisen vuotta taustatutkimusta) on pysäyttäviä lukuja siitä, kuinka paljon ihmishenkiä väheni 1900-luvun sodissa.
    Tuli vaan mieleen tuosta kaasuttamisesta lukiessa, kun tälläkin blogialustalla on pulpahdellut varsin populistisiakin ulostuloja kansanmurhista. Itse soisin hieman suodatusta sen suhteen, kuinka väkivallasta ja sen seurauksista puhutaan, ettei tule tahattomasti raiskanneeksi ihmisille ihan oikeita ja todellisia kohtaloita pinnallisessa kielipolitiikassa.
    Kansanmurhista ei tarvitse tehdä fasisti-kälätyksen tai muidenkaan muotihokemien kuten ”imperialistinen roistovaltio” tai niinkuttelun kaltaista arkipuhetta, minun kokemusmaailmassani. Tämä on myös syy, miksen itse lähde herkästi enkä muodikkaasti tuomitsemaan yhdessä rintamassa yhtään mitään rikoksia, en lähettele somesfääriin virtuaalisia rauhankyyhkyjä enkä juo sinikeltaisista mukeista, vaan olen mieluummin hiljaa.

 3. No eipä ole ollut tuota kaunotarta omistuksessa eikä vielä ole ainutkaan auto ollut itselle kuulutettu

  Kun alkaa oleen vanha annan mennä kiertoon aina tulee uusia seuraavaa en tiedä taidan hommata sote taksiin luvan

  Ajan sillä parikymmentä kertaa kk alta kolmen eken kerta varmuudella edullisempaa kulkemista kun oma auto terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *