Jos heti tehdään toisin kuin Marin teki, niin hyvinvointivaltio on pelastettavissa, muuten……

Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.   Näin sanoi Oxenstierna muinoin pojalleen.

Nyt minä sanon, että kunpa tietäisivät maailmalla, kuinka vähällä järjellä on suomea johtanut viimeiset neljä vuotta pääministeri, jonka sotkuja ja osaamattomuutta nyt Orpon johdolla säätytalolla koetetaan parsia takaisin tolkun tilaan, niin voisi tittelit ja prenikat jäädä vähemmälle.

Sitä minä enempi ihmettelen, en Marinin osaamattomuutta, vaan että suomessa yhä on suuri määrä helppoheikkejä, jotka koettavat Marinin jälkeensä jättämää paskaa nimittää  kullaksi ja vaativat suu vaahdossa jatkettavan samaa talous/moraalista katastrofia mitä neljä vuotta on ollut.

Sääliksi käy Orpoa ja kolmea muuta hallitusneuvotteluissa mukana olevaa puheenjohtajaa, kun neljä vuotta on eletty kuin viimeistä päivää, ei olla oltu köyhiä eikä kipeitä ja nyt kun rahakirstussa ei ole muuta jäljellä kuin velkaa ja vekseleitä, niin kaikki poraavat että ei minulta ainakaan saa saavutettuja etujani leikata eikä sopeuttaa, minkä Marin on kansaa voidellessaan antanut ja velaksipa tietenkin.

Nyt hallitusneuvottelijat säätytalolla saavat vain kuraa niskaansa, vaikka oikea kohde olisi se jota nyt ulkomailla juhlitaan ja tekisipä mieleni sanoa, että pitäkää sankarinne, mutta jätän sanomatta kuitenkin, hän on toiminut kuitenkin se järjen valossa joka hänelle on, turhaa on kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu.

En tohdi  enkä uskalla edes ajatella sitä, jos kansalaiset Marinille olisivat vielä vaaleissa antaneet luvan jatkaa entiseen malliin.

Minä toivon, että Orpo kumppaneineen tekisi heti tarvittavat toimet hyvinvointivaltion pelastamiseksi, eikä kuuntelisi näiden nykyisten hallitustovereiden ruikutuksia eikä heidän sopuleidensa uikutuksia, sillä jos nyt jätetään tekemättä, niin sitä enempi se sattuu myöhemmin, se on varma.

Nyt se otetaan miehestä mittaa säätytalolla, että pitääkö Orpo housut jalassa, vai vetääkö hameen päälleen näiden viiden jälkiviisaan ”neitsyen” kiljuessa katsomossa, että kuinka sinä kehtaat.

Minulle ja varmasti suurimmalle osalle suomalaisista sopii sopeutukset ja leikkaukset mitkä on pakko tehdä ja kaikista huonoin vaihtoehto olisi tämän koalition kaatuminen, sen myötä tilalle tulisi sinipuna, jossa laastarilla lääkittäisiin kuolevaa.

20 vastausta artikkeliin “Jos heti tehdään toisin kuin Marin teki, niin hyvinvointivaltio on pelastettavissa, muuten……”

 1. Perussuomalaiset jos ja kun joutuvat tekemään hallitusneuvotteluissa kompromisseja, niin haukutaan takinkääntäjiksi ja jos ei tee, vaan lähtee neuvotteluista, niin haukutaan vastuun pakoilijoiksi.
  Pareet on olla hallituksessa vaikka laihemminkin eväin, sillä punaisia pahempia ei olekkaan tässä taloudellisessa tilanteessa, jonka he ovat aikaan saaneet.
  Suomi tulee muuttaa oleskelu yhteiskunnasta takaisin työn ja yrittämisen yhteiskunnaksi.

  1. Turha odottaa, että uudessa hallituksessa olisi sellaista politiikkaa, mitä persut ajavat. Sillä ei pääse hallitukseen.

   Suomen talous on muuten hyvässä kunnossa jopa pirulluisten kriisien jälkeenkin.

  2. ”Suomi tulee muuttaa oleskelu yhteiskunnasta takaisin työn ja yrittämisen yhteiskunnaksi.”

   Tämä olisi oikea suunta, eikä suinkaan Vasemmistohallituksen suunnitelmatalous, jolle ei taida historiasta suuria menestystarinoita löytyä.

 2. Marin piti puheen 30.000 ihmisen yleisölle ja sai valtavat aploidit! Aamulehti uutisoi vain kiakkoo ja hallitusneuvotteluja jotka etenevät etanan vauhdilla.

  1. Ehkä Aamulehden toimituksessa ymmärretään mikä kiinnostaa ja mikä ei kiinnosta suurta yleisöä.

  2. Minusta nyt ei muutama viikko ole hallitusneuvotteluissa hidastelua, kun sentään korjattavana on Marinin/Saarikon neljän vuoden painajainen.
   Kaikkihan tietävät minkälaisia lapsia syntyy hosumalla..

 3. Kyllä se hallitus tulee aikanaan siitä on kansa antanut valtakirjansa ja siihen on tyytyminen tulipa mikä hyvänsä terv tepivaari

 4. Hallitus voidaan koota myös eduskunnan ulkopuolisista älyä omaavista tai jopa älyä omaamattomista henkilöistä.
  Itse päivystän puhelintani ja yritän asennoitua mahdollisiin pääministerin tehtäviin.

  Toiveeni oli liittyä partiopoikiin. Valitettavasti siihen ei Kuhmalahdella ollut mahdollisuuksia.
  Tunnuslauseeni on silti yhä: ”Ole valmis!”

 5. Liimasin tähän pätkän Heikin kommentista: ”Suomen talous on muuten hyvässä kunnossa” ja jään nyt ihmettelemään sen sanomaa.

  1. Olisiko takana yhdistelmä Rinteen /Marinin ”RAHAA ON”, Arhinmäen ”NYT TULEE RAHAA” ja koko vihervasemmiston yhteisestä ”VELKOJA EI TARVI MAKSAA” ajattelusta ?

   Kaikkien maiden talous on hyvässä kunnossa jos niin uskotaan olevan 😅

  2. Suhteessa muihin EU-valtioihin vrt. Bkt/ 70 %. Eli Saksan tasolla. Ja, kun vuelä muut puoleet ovat sopeutuksen huomioon järkevämmin kuin nämä öuhöttäjät, hallituskaavailijat.

   1. Meinaat siis, että suomen talous pitää ajaa yhtä surkeaksi kuin noissa lusmuissa maissa on ja maksaa siitä seuraavat miljardien korot?

    1. Nythän tilanne on se, ettei tilanne pysy samana, vaan huulipunaviisikon päätösten vuoksi velkaannutaan koko ajan lisää ja korkomenot, mitkä ovat poissa Suomeen käytettävästä summasta, kasvavat lisää.
     Sekö on järkevää taloudenitoa?

  1. Nyt on korkea aika palauttaa suomi takaisin tasavallaksi neljän vuoden prinsessakokeilun jälkeen.
   Ei suomalainen hyvinvointivaltio kestä niin painavaa kruunua mitä Marin on päässään kantanut.

  2. Emme, koska Marinilla ei ole sinne mitään järkevää annettavaa eikä mikään siellä kumoa Marinin hallituksen munauksia.

  3. Vasemistopoliitikon tekemä kirjallinen kysymys ”Bilderberg-kokouksien ympärillä oleva salamyhkäisyys ja huippupoliitikkojemme osallistuminen niihin herättää monissa ihmisissä epäilyksiä ja kysymyksiä: Minkälaisia asioita kokouksessa käsitellään? Keitä muita kokoukseen osallistuu? Minkälaisia päämääriä kokouksella on ja keiden etua se ajaa? Miksi kokous on salainen?”, ja ”Suomalaiseen ja pohjoismaiseen yhteiskuntaan on kuulunut avoimuuden ja demokraattisuuden painottaminen. Päätöksenteon läpinäkyvyyden ja demokratian toteutumisen kannalta on tärkeää tietää, mitä asioita ministerimme käsittelevät ja mitä kantoja suomalaiset edustavat kansainvälisissä kokouksissa. ”

   😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *