Kiljua saa, kunhan ei liiveihin uida.

Tänään ilmeisesti Orpo saa hallituksen muodostajana kopauttaa nuijalla pöytäänsä  ja ilmoittaa sovun syntyneen ja aisan yli potkinut marginaali puoluekkin katsoo,  että parempi  olla orjana Orpon paattia  soutamassa, kuin nypätä tappi irti ankkalammikkonsa pesusoikosta.

Minusta seitsemän viikkoa on lyhyt aika jonka hallitusneuvottelijat käyttivät säätytalolla, kun parsittavana oli  sentään  neljän vuoden katastrofi ”tyttöhupakkojen” jäljiltä.

Jos nyt hallitusohjelman ilmestymisen jälkeen mietitään minkälaisen vastaanoton se tulee saamaan opposition ja AY.n suunnalta, niin neuvoisin kiinnittämään huomiota millä kiljunnan tasolla liikutaan, eli mitä voimallisempi kiljunta ja volyymi, niin sitä paremmin säätytalon neuvottelija voivat onnitella itseään työnsä tuloksista.

Mutta eihän tätä suomilaivaa vielä neljässä vuodessa täysin saada merikelpoiseksi, mutta nyt ainakaan ruoste ei enään enempää raiskaa eikä puuosat mätäne metsään, niin hyvä tulee mummon kantapäästä, niin paha kuin se olikin.

Nyt ei mennäkään ideologia edellä kuten mentiin edelliset neljä vuotta, nyt mennään kansalaisten tarpeet edellä, eli suunnataan toimet maailman parantamisesta kotimaan pelastamiseen, ei kertarysäyksellä, vaan askel kerrallaan  porras portaalta ja ajatellen, että mitä minä voisin tehdä suomen ja suomalaisten hyväksi, eikä niin että mitä suomi voisi minun vuokseni tehdä.

Olkoon nyt hallitusohjelma sitten keppiä tai porkkanaa tai molempia, niin tärkeintä on kuitenkin, että kiljunta ei satu, se vahvistaa.

 

 

16 vastausta artikkeliin “Kiljua saa, kunhan ei liiveihin uida.”

 1. Keitettyä vettä, ohramallasta ja pirusti sokeria ja hiivaa, niin KILJUA saa !!!

  Siitä seuraa kiljuminen kiljulla, kiljuen tehdystä hallitusohjelmasta.

  …ja kankkunen on kauhea !

  1. Totta se on.
   Pundemujen kankkunen on kauhea, kun neljä vuotta pistettiin holtittomasti taloutta sileäksi eikä siitä huolimatta saatu jatkaa sitä holtittomuutta.

 2. Noinhan sitä kiljua saa ja saa lakien mukaan jopa tehdä nykyisin

  Mutta tuskinpa mennään koko hallitus aikaa ilman kiljuntaa aika sen näyttää terv tepivaari

 3. Mutta tuskinpa hallitus mitään kiljua nauttii vaan kalleinta konjamiinia terv tepivaari

 4. Tämä hallitus, jos se syntyy, on negatiivisen yrittäjyyden, hengen, kurjistavan ilmapiirin ja kansainvälisesti menneisyyteen palaava hallitus, jolla ei ole mitään positiivista signaalia edes ympäristölle.

  Se ei luo uutta uskottavuutta sijoittaa yritystoimintaan Suomessa.
  Se ei ole demokraattisesti tasapainoinen.
  Se on äärioikeistolainen kurjistamisen kuningas, jonka mätiä sairastavia hedelmiä poimitaan vuosikymmenet ellei lahoa puuta kaadeta heti nurin.

  Sillä ei ole yhtään ministeriä, jonka valovoima kantasi impivaaran ikkunaa pidemmälle.

 5. Arvi, kaikkein kovimmin huutavilla on aina kaikkein vähiten sanottavaa,

  Koirat haukkuu ja karavaani kulkee, kansalaisfoorumien ”asiantuntijat” tukehtuvat ihmisvihaansa.

 6. No onhan se selvä että itku ja valitus tulee olemaan kova. Uskoisin että suosituimpia kannanottoja ovat ”köyhät kyykkyyn” ja ”kylmää kyytiä”.
  Mutta kuinkas se muulla lailla olisi, kun kerran demokratiassamme on oikeisto ja vasemmisto niin kuvitelmat siitä mikä on maan ja sen kansalaisten etu eroavat pakosta toisistaan. Vuoroin ollaan vallassa ja vuoroin oppositiossa mikä on hyvä että ei kumpikaan leiri saa ylivaltaa mikä pitkän päälle olisi onnetonta.

 7. Kangasharju lupaa työllistää iän vuoksi pois potkitut, sairaat, vajaaoppineen, väärällä paikkakunnalla asuvat, alkoholisoituneet työttömät, vaikka ovat jo hakeneet 10 kertaa monia töitä onnistumatta.
  On tuo mestari neuvonantaja työnantajien hallitukselle.

 8. En oikein usko että tuleva uusi pääministeri lähtee edeltäjänsä tavoin yöelämään uudistamaan pääministeri instituutiota muuten kuin palaamalla vanhaan. Sillä olihan se suomen korkeimmalta poliittiselta päätöksentekijältä melkoinen riman alitus, kun vapaa-ajanriekkumisen ja bilettämisen jarruna oli ajoittainen työteko vastuineen.

  1. Arvi, yksi mikä on varmaa, oli seuraava pääministeri ihan kuka tahansa, niin taso nousee joka tapauksessa.

   Edellinen varmasti loukkaa kuvia kumartavia, mutta se olkoon niin, mutta kriittistä arviointia pääministerin ympärillä oleva kupla ei puhkeamatta kestä.

   Olen aika varma siitä, että jossain vaiheessa Suomesta löytyy joku politiikan tutkija, joka puhtaaksi kirjoittaa Marinin hallituskauden tapahtumat, eikä se välttämättä ole niin mairittelevaa luettavaa kuin fanilauma kuvittelee.

   Eikä myöskään yhtä kritiikitöntä kuin seuraavaksi metsässä asuvista lehmistä dokumenttia tekevän, ohjaaja Mia Halmeen tekele ”valitusta viidikosta” ,joka viimeksi eilen lytättiin syvimpään …

   1. Tämä hallitus tulee alittamaan kaikki rimat niissä tehtävissä, mitä kansa voi hallitukselta edellyttää omakohtaisissa asioissa.

    Hallitus on irvikuva demokratiasta. Se on täysin oikeistovaltainen enemmistöhallitus.

    Hallitussääntöjä pitää muutta siten, että se. Voimasuhteet ovat samat kuin Eduskunnassa. Enemmistöhallitukset korjaavat muka aina edellisten hallitusten virheitä se sijaan, että pitkä jatkumo olisi voimassa.

   2. Kunhan tämä vihersosialismin pesä ( YLE ) saadaan siivotuksi, niin ehkäpä sieltä sitten löytyy rehellisiä historiantutkijoita, jotka paljastavat Marinin ja hänen kulttinsa todellisen osaamisen tason.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *