Marin edustaa itseään, Purra edustaa äänestäjiään.

Minä kun ole vertaillut kahta puolueensa puheenjohtajaa Marinia ja Purraa ja kysynyt itseltäni, että mikä on se tekijä, jonka mukaan äänestäjä vaaleissa päätyy heitä äänestämään.

MARIN )  Väitän, tai olen itseasiassa täysin varma, että suurin osa Marinia äänestäviä ei äänestä häntä hänen poliittisten mielipiteidensä ja substanssiosaamisensa johdosta ja heitä ei liiemmen kiinnosta hänen arvonsa ja aatteensa.  Heille näyttäisi Marinin vaatteet olevan aatteita tärkeämmässä roolissa ja se, että on nuori ja nätti ja nainen, niin silloin hänen mokailunsa kuitataan vain olan kohautuksella ja etsitään aina syylliset muualta kun erehtymättömästä  ”ikkunaprinsessasta”.   Marin on puheenjohtaja, jolle puolue on ponnahduslauta oman hyvän saavuttamiseksi ja hän on pelolla johtaja, joka ei jätä puukkoa  lyömättä lähimmänkään toverin selkään, jos sillä vain oma hyvä tulee saavutetuksi.   Olen varma, että Marinin poistuttua näyttämöltä, demarit tulevat vielä pitkään sen jälkeen potemaan henkistä krapulaa, kun olivat sokeasti lähteneet uskomaan puolueen menestyksen tulevan henkilökultista, jonka kruunua kiillottamalla rahvaskin kirkastuu.

PURRA )  Hän on johtaja, jota äänestetään hänen arvojensa ja aatteidensa johdosta ja vaikka hän on myös nainen ja varsinainen eloveena tyttö, niin hänen kokonaisvaltainen poliittisten asioiden hallinta ja osaaminen on se, joka äänestäjiin vetoaa, ei itsensä ja ”vaatekaappinsa sisältö” ja hän ei hae julkisuutta illanistujaisista joidenkin jauhojengien ja tusinajulkkisten kanssa riekkuessa kansan piikkiin.

Saas nyt sitten nähdä vaaleissa, että haluavatko äänestäjät vieläkin jatkaa tällä samalla glamoudilla kuin on jatkettu jo neljä vuotta, jossa sosialistista pakkopaitaa kiskotaan kansalaisten päälle ja sanotaan, että kun toveri sanoo että ei sinulla voi olla nälkä, niin ei se silloin nälkä myöskään ole.

Purraa kun äänestää niin tietää saavansa mitä tilaa, mutta kun prinsessaa äänestät, niin silloin kyllä päätökset tapahtuvat hänen,  ei koko kansakunnan hyvinvoinnin ehdoilla.  Ja vaikka en prinsessaa siaksi sano, niin sian ostat kyllä säkissä häntä äänestäessäsi.

Joten, Purra on jalat maassa päätöksiä tekevä politiikko, kun Marinilla ne jalat ovat metrin ilmassa ja pää pilvissä ( tai pilvessä )

24 vastausta artikkeliin “Marin edustaa itseään, Purra edustaa äänestäjiään.”

 1. Kauneus on katsojan silmissä, itse en Marinista nättiä saa vaikka yrittäisin. Liika kuvankäsittely on aina liikaa, mutta muutoin kyllä analyysisi hänestä on verrattain osuva.

  1. Mokoma kehtasi vielä suomen suurinta työväestön puoluetta nimitellä rasistiseksi.
   Kun asiat huutavat poissaolollaan, niin otetaan stalinistiset opit käyttöön ja kaivetaan Forssan elävät muumiot haudastaan juomaan ”sorretun voimaa”.

   1. Itse pidän sitä oikeastaan aika huvittavaa kun Marin vaaliväittelyissä taantuu sellaisen keskiverto teinitytön tasolle ja alkaa kimittämään kuten keskenkasvuisiila on tapana.

 2. Molemmat ovat populisteja, jotka tarjoavat helppoja syyllisiä ja helppoja ratkaisuja, olettaen (täysin oikein) että heidän äänestäjät eivät halua asioita selvitettävän.

  Marinin ”ratkaisu” sähkötukiin, Purran ”ratkaisu” huumeongelmiin, yms…

 3. Suomessa on viisi valtiomiestason täyttävää poliitikkoa tällä hetkellä:

  – Sauli Niinistö
  – Sanna Marin
  – Pekka Haavisto
  – Antti Kaikkonen
  – Matti Vanhanen

  1. Vanhanen ja Kaikkonen on tunnettuja nuorisosäätiö koijareita, kun yhteiskunnan varojen ajattelivat olevan heidän rahojaan, josta toinen sai vankilatuomion ja toiselta pettivät polvet kun maa alkoi polttaa jalkojen alla.
   Haavistokin olisi joutunut valtakunnan oikeuteen, mutta toverit pelastivat.
   Marin on neljän vuoden aikana saattanut yhteiskuntamme niin pahaan vintturaan, että niitä katastrofeja joutuvat tulevat sukupolvet vielä pitkään makselemaan.
   Joten, taitaa valtiomiestaso saada siunauksena vain leivättömän pöydän kautta.
   Lisäksi Marin ja Niinistö ovat ensimmäiset sodanjälkeiset päämiehemme, jotka 80 vuoden rauhan jälkeen liittivät suomen sodan osapuoleksi, joten meriitti kai sekin sitten on.

   1. Sauli Niinistön ymmärtää mutta muut meni ihan huolella komedian puolelle🤣🤣🤣

  2. Kaikki muut täyttää vatiomiehen saappaat mutta ei Vanhanen terv tepivaari

 4. Tehtyjä ei saa tekemättömiksi, kertovat ihmisen luonnosta.
  Mikan linjoilla tässä raadissa olen.

 5. En osaa verrata heitä keskenään sillä Marinilla on selkeä asiatietämys ja ulosanti sekä tunnettuus ulkomaita myöden.

  1. Vai on Marinilla selkeä asiatietämys, mistähän asiasta?
   Ei Suomella ole aiemmin ollut pääministeriä joka esim. EU kokousten jälkeen välttelee mediaa, kun pitää jonkun hälle selittää mistä kokouksessa on ollut kyse.

   Taloudesta Marin ei vaikuta ymmärtävän kuin sen mitä nyt huonolla lyhyellä matkalla voi ymmärtää.

   Kansainvälinen tunnetteavuus on totta, mutta mahtaako Marin edes itse olla tyytyväinen siihen mistä iso osa siitä tunnettavuusesta tulee.

   Bussin alle hän kyllä osaa heittää ihmisiä heti kun tilaisuus tulee ja siiyä Arvi jo avauksessa mainitsi.

 6. Kaikkonen valtiomiestason johtaja – missä lajissa? Korruptiossa vai muissa talousrikoksissa?

  En Purran politiikasta pidä, mutta annan arvoa sille että hänellä on vahva akateeminen asenne ja hyvä osaamispohja yhteiskunnallisissa asioissa. Jos hän niin haluaa, hän osaa puhua asiaa.

   1. Paikallaan osoittamaan miten kepussa vakavat taparikolliset pääsevät korkeisiin virkoihin. Hän on ollut niin hukassa puhuessaan puolustusasioista että ihmetyttää osaako mies edes lukea.

    Ei ainakaan tanssia.

 7. Marinille on iso ongelma että hän tiukoissa tilanteissa kiihtyy, esittää asioitaan, olivat sitten hyviä juttuja tai ei, kiihdyksissä toisten päälle puhuen, ei sovi sellainen valtiomiehelle. Myös hänen selfienarsisminsa syö uskottavuutta.

  1. Minusta on ihan se ja sama, miten kukin naamataulunsa hoitaa. Kaikki saavat samat TV-hastatteluihin samat maskeeraukset kuvauksen määrittelimin ehdoin.
   Selfieillä ei taas ole mitään tekemistä politiikan kanssa. Se on nykyistä some-maailmaa kaikilla nuoremmilla.
   Se taas on hyvä, ettei mutise ja höpise niinkuin Tuomioja ja Halla-aho.
   Naiset kuten Saarikko, Anderson ja Marin kiihdyttävät 0-100, kun Orpo miettii, missähän se kaasupoljin on ja sekoittaa sen vielä jarruun.

   1. Marin on mielenkiintoinen, yksi kokee yhdellä, toinen toisella tavalla toki kuitenkin niin että vasemmistolaiset ovat avarakatseisempia ja sallivampia. Eikä hän ulkomailla kiukuttele, paremminkin on kuin kala vedessä mutta esimerkiksi eduskunnan kyselytunneilla näyttää kiukkuisempaa puoltaan periaatteella hyökkäys on paras puolustus

 8. Vennamolaisilla näyttää olevan oma seireeni, jonka lauluun useampikin vaikuttaa lumoutuneen. Kannattaakohan ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *