Naurun sanotaan pidentävän ikää.

Voi poijaat että minulla on piisannut naurussa pitelemistä, kun eduskunnan teatteritaivaan tähtösiä kuuntelen ja katselen.

Tampereellakin ammattiteatterit eivät voi kuin kateudesta vihreänä seurata sivusta, kuinka Arkadianmäen komediantterit vievät leivän heidän suustaan.

Eilen en ollut uskoa silmiäni ja korviani, kun vasemmisto lähetti eduskuntaan raskaampaa kalustoaan ( SAK.n karvalakki lähetystö ) 5000 luottamusmiesten nimiluettelon kera, jossa vain vahvistettiin sitä samaa  EI  EI  EI  jargonia, jota heidän kanssatoverinsa ovat opposition edustajina pääroolin esittäjän, eli hallituksen suuntaan toitottaneet jo kuukausi kaupalla.  Mutta nyt työministerinä taitaakin olla sellainen Vammalan lahja Suomalaiselle työmiehelle, että hyvin mahdollista on että hänen johdollaan SAK.n hirttoköysi pujoitetaankin nyt keskusjärjestö herrojen omaa viinahissiään hillitsemään.

No, ei siinä vielä mitään, tätä herkkua saadaan tänään lisää vähän toisesta suunnasta, mutta Arkadianmäellä kuitenkin pitäytyen. Nimittäin kepu tekee tänään välikysymyksen itselleen omasta luomuksestaan sote himmelistä ja toki tätä vasemmistokin peesaa sivusta huutaen uraata.

En ihmettele kyllä yhtään että menneinä vuosina hyvinkin suosittu valehtelijoiden klubi lopetettiin televisiosta, kun siirryttiin suoriin lähetyksiin eduskunnan täysistunnoista.

Onkohan Suomessa koskaan ollut näin aikaansaavaa oppositiota kuin nyt on, kun jo muutaman kuukauden jälkeen oman hallitusohjelmansa aikaansaannoksia lähdetään haukkumaan ja vastustamaan ikäänkuin itseään.

Vähemmästäkin tässä kansalaiset jo muistuttavat ulkoiselta olemukseltaan Hangon keksimainosta, kun Arkadianmäeltä oppositio esittää parastaan.  Mukava seurata sitten Jussi ja Emma patsaiden jakoa, että kuka ja ketkä oppositiosta ovat parhaimmin onnistuneet totisella naamalla harhauttamaan rahvasta.

Sanna Marin taisi tietää, että hän ei tänne kyllä jää kansaa naurattamaan, hän tekee sen muussa roolissa punaisilla matoilla rajojemme ulkopuolella.

Kuka sitten nousee oppositiosta johtamaan orkesteria, iso-Antti ei siihen kykene, vaikka sanovatkin hänellä olevan pieni muna ja iso sydän, vai oliko se sittenkin toisin päin.  Tuppuraisia ja Tappuraisia riittää ja voisikon Kauhavan ruma vallesmanni (Kurvinen ) tappaa sen komian lesken ( hallituksen )

Siitä olen kiitollinen nykyiselle oppositiolle, että nyt on ainakin neljäksi vuodeksi taattua tavaraa komedian puolelta tarjolla Arkadian estraaleilta ja pian heidän kansan naurattaja toverinsa  hinaavatkin soppatykkinsä asemiin eduskuntalon rapunpieleen, vaatimaan kansalle yhä lisää sirkushuveja, leivästä ei ole niin nokon nuukaa.

 

 

43 vastausta artikkeliin “Naurun sanotaan pidentävän ikää.”

  1. Vai nyt jo Venäjäkin tähän opposition tueksi haetaan omaa harhaa tukemaan.
   Pysytään nyt vain turvallisesti täällä Suomessa ja antaa Putinin ihan itse hirttää itsensä Uralin pihlajaan.

 1. Täytyy tunnustaa että en kovin tarkkaan ole perehtynyt kepun välikysymyksen sisältöön ja siitäkö johtunee että minäkään en ymmärrä missä mennään. Onko välikysymys aito vaiko yritys peitellä omaa epäonnistumista SOTEn värkkäämisessä.
  Se että muu vasemmisto yhtyy välikysymykseen sen pidän taas ”luonnollisena”

  1. Miten voi perustella soten epäonnistumista, jossa nyt korjataan entistä mahdotonta edes vähin askelein mahdolliseksi elää tulevaisuudessa verovaroin.

   1. Syyksi epäonnistumiselle lasken hoitoonpääsyn aikojen pituuden, esim kohdallani lääkärin vastaanotolle 3 kk ja hammaslääkäriin 12 kk. Ennen oli paremmin.
    Vanhustenhoidon tilan huonontumisen hoitotakuun seurauksena.
    Myös kirjavuuden hoitoonpääsyssä alueittain kertoo ratkaisun ongelmista.
    Mihin entiseen mahtanet viitata mahdottomana.

    1. Se on varmaan totta siellä. Ja monessa muussakin paikassa, kun hommia järjestellään uuteen uskoon.
     Toisin on täällä julkisen ja ostopalvelujen äärellä, josta Tampere joutuu maksamaan tolkuttomia summia yksityisille ostopalveluille.
     .. mutta puhdas julkinenkin Hatanpäällä toimi kuin kohtuullisesti rasvattu.

     1. Mahtaisiko toimia, jos me kaikki tanperelaiset päätettäisiin siirtyä sen käyttäjiksi?

 2. Kepu satsasi seiniin ja hallintoon, nyt keskitytään perusterveydenhuollon turvaamiseen, joka vähentääää taas vastaavasti erikoissairaanhoidon kustannuksia ja jonoja.
  Eihän hallitus yhden nelivuotis periodinsa aikana vielä saa tätä sote sotkua selvitetyksi, mutta tekemättäkään ei voi jättää, jos vielä tulevaisuudessakin meillä on perustuslaissa määritellyt palveluverkostot toiminnassa.

  1. En kyllä voi mitenkään ymmärtää, ettette vieläkään ole ymmärtäneet, mikä uudistuksen tavoite on.
   Seiniä juuri puretaan, yli 100 kunnan byrokratiaa puretaan van 16 harteille seinineen.
   Vanha malli tietenkin saattaa toimia jossakin, mutta se ajautui täydelliseen rahoituksen umpikujaan kuntien sote-menojen ollessa ka. 70-80 % kunnan budjetista. Pääosalla sote-menot ylittivät koko kunnan budjetin. Siihen taas tarvitaan/tarvittiin 100 kunnan virkamiehet hakemaan valtionavustusta, kun nyt sen tekee 16 sotealuetta, kun tarvitsevat.
   Uusimaa jatkoin ns. vanhaan malliin 6 sote-alueellaan ja se on täydellisessä umpikujassa vanhalla mallilla, jossa mikään ei toimi.

   1. ”En kyllä voi mitenkään ymmärtää, ettette vieläkään ole ymmärtäneet, mikä uudistuksen tavoite on.
    Seiniä juuri puretaan, yli 100…”

    Niin ”seiniä” eli kuntia on runsas 300 ja hyvinvointialuetta on 21, joista Uudellamaalla 4, muu Suomi jakautuu 17 hyvinvointialueeseen.

    Helsinki on oma erillisalueensa ( vasemmistolle loistava bisnes).

    ”Pääosalla sote-menot ylittivät koko kunnan budjetin. ”

    Mistä tällainen tieto on peräisin?

 3. Hallitus korottaa sotekorvauksia että varakkat voivat edullisemmin mennä yksityislääkärille.
  Hallitus on vieraantunut köyhistä luullen että heillä on varallisuutta maksaa suomen talouden velat …

  1. Niilo,- Eiköhän se jo aika karmivalla tavalla ole tullut esille mihin johti terveydenhuoltomme, kun vasemmisto teki uudistusta ideologi edellä, eli ykityiset tapetaan ja julkinen kasvatetaan kokoaan suuremmaksi.

  2. Kun ne ”varakkaammat” ja ne, jotka eivät sosialistipalveluihin pääse, menevät yksityiselle, jää sosialistipuolen asiakkaille lisää aikoja hoitoa varten.

 4. Kuten medioissa taannoin hymisteltiin, Keskusta teki välikysymyksen itselleen 😂

 5. Hyvä kirjoitus Sotesta.

  ”Lakiesityksestä käy kristallinkirkkaasti selväksi, että keskusta sai haluamansa laajan aluehallintohimmelinsä ja Sdp julkisen palvelun järjestämisvastuunsa. Ideologisessa kiihkossa ilmeisesti unohtui laskea, mitä koko homma maksaa veronmaksajille.”

  ”HYVÄ kysymys on, olisiko koko hanketta ylipäätään hyväksytty, jos soten rahoituslaskelmat olisi tehty huolella ja uudistuksen todellinen hinta olisi valjennut päättäjille ajoissa.

  Sote-hankkeessaan Marinin hallitus syyllistyi nykypolitiikan helmasyntiin: lakiesityksiä heitellään eduskunnan päätettäväksi hätäisesti tehdyillä vaikutusarvioilla.

  JOSKUS eduskunnan saamasta väärästä tiedosta on pidetty isompaankin meteliä.”

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009906763.html

  1. Tosiaan, minäkin olin oikein ihmeissäni kun luin tämän, että kuinka tämä media nyt vihdoin alkaa kertoileen sitä kolikon toistakin puolta tämän Marin hypetyksen jälkeen.

  2. Antaas katsoa, kun asia on loppuun käsitelty. Näyttää olevan mediassa toisiakin näkemyksiä kuin Hesarin Muhosella.
   Hesa puhuu katkerasti Uudenmaan surkeasta lähtökohdasta, Saarikko enemmänkin maakuntien näkökulmasta. Mutta se rahoitus kaivertaa nykyhallitusta kaikin kapuloin rattaissa.

   1. Omasta mielestäni soten valuvat ovat niin massiivisia, että nyt pitäisi keskittyä perustoimintojen varmistamisen ja samalla perustaa parlamentaarinen työryhmä ilman puolueiden sokeita ideologeja ja käydä läpi kaikki se palaute, jota valmisteluvaiheessa annettin ja kutsua samaiset asiantuntijat uudelleen paikalle tekemään korjausehdotuksia.

    Nimittäin luulen tämän olevan joka tapauksessa edessä, joten parempi aiemmin kuin myöhemmin.

    1. Sotea sotkivat erityisesti kokoomus lähes 20 edeltävän vuoden aikana, jolloin kaikki kaatui toinen toistensa vastustukseen.
     Historiallisen raamin loi Sipilän-Soinin hallitus ja Marinin hallitus pani homman nippuun.
     Nyt kokoomusta persut apurina vituttaa niin paljon, että yritetään kaivaa kaikkia romutusvaihtoehtoja yksityisten palvelujen ja kalliiden vuokralääkärifirmojen rahastusautomaatiksi. Se tie on jo aikaa sitten todettu tulpaksi ja pysyy ennen
     kuin yksityiset saadaan päivystysvastuuseen ja tai omiksi omalääkäripalveluiksi julkisen kylkeen.

     1. ”Sotea sotkivat erityisesti kokoomus lähes 20 edeltävän vuoden aikana, jolloin kaikki kaatui toinen toistensa vastustukseen.
      Historiallisen raamin loi Sipilän-Soinin hallitus ja Marinin hallitus…”

      Aivan puuta heinää, mutta ihan miten vaan

 6. Onkohan noinkaan se nyt on aika fakta asia ei ole Vammalaa olemassa on vain Sastamala josta tuo yksi ministeri on terv tepivaari

 7. Voihan se nauru pidentää mutta sekin on fakta asia että v….seen voi kuolla terv tepivaari

 8. Yksi soteuudistuksen tavoitteista oli hillitä menojen kasvua. Nyt näyttää siltä, että siinä ei Marinin mallilla onnistuta, vaan tulee käymään päinvastoin.

  Marinin hallituksen mallissa ongelmana on se, että sote uudistukseen ei sisälly minkäänlaista keppiä kulujen hillitsemiseksi. Sen sijaan siihen leivottiin sisään rahoitusautomaatti, joka takaa sen, että valtion on pakko rahoittaa lisää niitä hyvinvointialueita, joilta rahat loppuvat kesken.

  Lisänä ovat hoitotakuu ja hoitajamitoitus, jotka molemmat lisäävät kalliita ostopalveluita, koska julkisella puolella ei vain yksinkertaisesti väki riitä. Näistäkin asioista asiantuntijat ennakkoon varoittivat, mutta varoitukset kaikuivat kuuroille korville.

  1. Taas puuta heinää, mutta lato on muutenkin siellä päin katto reikiä täynnä, että paikatkaa vain päreillä, niin kyllä .se siitä….kun ”asinatuntijatkin” neuvovat.

 9. Kun tässä nyt välikysymyksestä puhutaan niin:

  ”Keskustan väite 1,4 miljardin euron leikkauksista ei pidä paikkaansa
  Välikysymyksessä oppositio­puolue puhuu 1,4 miljardin euron määrä­raha­leikkauksista sote-palveluihin. Sellaisia ei kuitenkaan hallitus­ohjelmassa tai julkisen talouden suunnitelmassa ole.”

  ”Keskustan mukaan Petteri Orpon (kok) hallituksen ”isot leikkaukset palveluihin” pakottavat karsimaan ja keskittämään lähipalveluita.

  ”Hallitus kirjasi ohjelmaansa hyvinvointi­alueiden rahoitukseen tuntuvat määrä­raha­leikkaukset. Hallitus­ohjelman liitteen mukaan vuosina 2025—2027 leikkuriin on menossa yhteensä 1 400 miljoonaa euroa, joka vastaa noin 27 000 sairaanhoitajan palkkaus­kustannuksia”, välikysymyksessä sanotaan.

  Väite 1,4 miljardin euron määrä­raha­leikkauksista on epätosi.

  HALLITUS toivoo kyllä voivansa hillitä sote-menojen kasvua 1,4 miljardia euroa, mutta leikkauksia summasta on enintään vain noin puoli miljardia euroa.

  Loput noin 900 miljoonaa euroa tavoitelluista säästöistä eivät ole määrä­raha­leikkauksia eivätkä edes hallituksen omia toimia.

  Asia käy ilmi muun muassa julkisen talouden suunnitelmasta.

  ”Hallitusohjelman sopeutustoimien taulukon sosiaali- ja terveys­palveluita koskevassa osassa on omana kohtanaan hyvinvointi­alueiden omat kehittämis­toimet, joihin liittyvän säästö­potentiaalin valtio­varain­ministeriö on arvioinut olevan 0,9 miljardia euroa vuoden 2027 tasolla.”

  Kyse on siis palveluiden järjestämisestä vastaavien hyvinvointi­alueiden omista toimista, joilla ne pyrkivät tehostamaan toimintaansa.

  Toimia ovat muun muassa yhteisöllisen asumisen lisääminen, hoidon jatkuvuuden parantaminen, etä­palveluiden käyttöönotto ja sairaus­poissa­olojen vähentäminen.

  ”Näiden toimenpiteiden vaikutuksia ei ole huomioitu tässä julkisen talouden suunnitelmassa hyvinvointi­alueiden rahoituksessa, vaan toimenpiteistä aiheutuvat säästöt realisoituvat hyvinvointi­alueiden yleiskatteiseen valtion rahoitukseen jälki­käteis­tarkistuksen perusteella”, suunnitelmassa sanotaan.

  TOISIN SANOEN hallituksen säästötavoite sosiaali- ja terveys­palveluista perustuu valtaosin toiveeseen siitä, että hyvinvointi­alueet onnistuisivat tehostamaan omaa toimintaansa.

  Jos hyvinvointialueet eivät onnistu tavoitteessa, hallituksen suunnitelma tasapainottaa julkista taloutta kuuden miljardin euron edestä uhkaa jäädä vajaaksi.

  LEIKKAUKSIA sosiaali- ja terveys­palveluiden rahoitukseen on hallitus­ohjelmassa enintään noin puoli miljardia euroa.

  Nämä rahoitusleikkaukset hallitus toteuttaa pääosin keventämällä hyvinvointi­alueiden velvoitteita. Esimerkiksi hoitaja­mitoituksen kiristystä lykätään ensi vaalikaudelle ja hoito­takuun kiristyksestä luovutaan.

  On tulkinnanvaraista, tuleeko velvoitteiden keventämistäkään pitää varsinaisena leikkauksena. Kyse on joka tapauksessa sosiaali- ja terveys­palveluiden rahoituksen vähentämisestä.

  Myös esimerkiksi erikois­sairaan­hoidon asiakas­maksuja korotetaan hieman.

  Lisäksi hallitus aikoo portaittain leikata hyvinvointi­alueiden rahoitukseen tehtäviä jälki­käteis­tarkistuksia vuodesta 2026 alkaen.

  HYVINVOINTIALUEET ympäri Suomen tekevät jo säästölistoja pienentääkseen suuria alijäämiään.

  Alijäämät eivät johdu Orpon hallituksen päätöksistä, vaan alueiden rahoitus määräytyy edellisen hallituksen tekemän rahoituslain mukaisesti.

  Nyt edellisessä hallituksessa olleet keskusta ja vasemmistoliitto vaativat uutta hallitusta muuttamaan rahoituslakia ja antamaan hyvinvointialueille suunniteltua enemmän rahaa.”

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009906683.html

 10. Oli paljon fiksumpi puheenvuoro juuri YLE-radio 1 klo 13-14 / Politiikka radio: Keikkalääkärit, jossa Pirha ja muut asiantuntijat kertoivat missä oikeasti mennään.
  Hesari lähti nyt hiukan omaan kyytiinsä. Mutta Saarikko kyllä ottelee samalla hiukan itsensä ja kepun kanssa mieluummin kuin itse soten tarkoitusperien kanssa.

  1. Siis Hesari lähti ” omaan kyytiinsä” julkistaessaan sen mikä oli jo tiedossa, eli.että välikysymyksessä esitettyä 1,4 miljardin leikkausta ei ole, eikä ole koskaan ollut hallitusohjelmassa.

   Ei tämä nyt mikään uutinen pitäisi olla jos on asiaan kerran perehtynyt.

 11. ””Te veitte sen väkisin läpi”

  Perussuomalaisten vastaus Annika Saarikolle oli selkeä:

  – Muistatteko mitä me perussuomalaiset sanoimme teille tässä salissa kaksi vuotta sitten? Sanoimme: jos uudistus johtaa huonompaan tilanteeseen, se kannattaa jättää tekemättä. Sanoimme, että katastrofi uhkaa Suomea teidän soteuudistuksenne muodossa. Sanoimme, ettei tämä uudistus nopeuta hoitoon ja lääkärille pääsyä. Kyllä te tämän tiesitte.

  – Te veitte sen silti läpi väkisin. Vauhdilla ja vimmalla. Viisaus unohtui. Tällä välikysymyksellä te, arvoisa keskusta, syytätte nykyistä hallitusta omasta soteuudistuksestanne, omasta rahoitusmallistanne ja niihin liittyvistä valuvioista. Silti me yritämme korjata, mitä korjattavissa on. Tämä hallitus tekee kaikkensa, että teidän jättämänne sotku siivotaan, Reijonen totesi.”

  https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-tylytti-saarikkoa-mistaan-ylimaaraisista-menoista-ei-teidan-velkabileissa-tingitty/

 12. Johan nämä tåmån palstan persuseniorit Arvin johdolla luulevat olevansa isämaamme pelastajia/ Euroopan omistajia nuolemalla blondinsa milla magian p….ttä. Se on vaan niin, että siihen kieleen tarttuu tikkuja piakkoin. Nämä muutamat persuseniorit saavat erektion vain kun moittivat edellistä hallitusta..jos edes saavat. Tuota samaa jargonia ainakin jaksavat jauhaa. Näinhän se dementia toimii..

   1. Purkaus mikä purkaus joka kohta on todellisuutta. Ei taida olla valehtelijoiden puolueen kannattajilla olla kohta helppoa. Persupäällikkö blondi Milla Magilla oli pakko päästä sekoittamaan maamme sisäinen turvallisuus omilla järjettömillä jopa Orpon ohi menevillä äärioikeistolaisilla tempuilla. Eli kaikki ns. heikoimmassa olevat ovat roskasakkia ja niitä pitää rangaista, koska ne tuota Purran mielestä yhteiskunnalla vaan ovat rasite. Eihän niistä kannata välittää..paitsi juuri enne vaaleja.

     1. Minä kyllä hengitän ihan hyvin, äskettäin kävin testeissä ja keuhkot kunnossa. Eikä omista kissaa joten voin nukkua yöni rauhassa sen suhteen. Muista sinä se iltarukous polvillaan Purran kuvan edessä jotta saat rauhalliset unet…vieä.

       1. No ei mun tarvi, paitsi en ole noin sokeasti politisoitunut kuten nämä tällä palstalla muutamat fanaattiset nimimerkit. Ilmeisesti heille jaetaan puolueen toimesta jotain ”piristeitä”. Mene ja tiedä

       2. No joo. Olen ihan hetero mies, joten ei ole tarvetta kertoa sinulle yhtään mitään. Voit kääntää kiinnostuksesi johonkin toiseen mieheen..

       3. Otapa iivo ihan hetki rauhassa ja katso peiliin.
        Punavirheiden möhläysten korjaaminen nimittäin on kovaa työtä ja velkaantumisen pysäyttäminen vaatii menojen suitsimista eikä holtitonta velanottoa kuningatar-Marinin ja huulipunaviisikon malliin.

  1. Että täällä jo seksiteraupetitkin päivystävät. Tosin, jos terapeutti puhuu ilmeisesti vain oman kokemuksensa pohjalta, niin eihän se oikein vakuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *