On viimeinen hetki muuttaa suunta.

Nyt kun suomi on jo käytännössä Natossa, vaikkka yhden ”ottomaanin” allekirjoitus vielä puuttuukin, niin siinä mielessä meidän ulkoinen turvallisuutemme on taattu artikla 5 muodossa ja se jo yksistään nostaa kynnyksen korkealle venäjän halusta tänne hyökätä ryöstöretkilleen, kuten se nyt tekee Ukrainassa.

Tämä ylläoleva onkin johdanto sille, että valitaanpa sitten pääministeriksi kuka hyvänsä näistä kolmesta suuresta, niin sillä ei meidän ulko/puolustus eikä turvallisuuspolitiikkaame tule olemaan merkitystä.

Joten ulkopolitiikkamme on kuin kiveen hakkattu kaikkien eduskuntapuolueiden toimesta ja siitä vallitsee lähes rikkumaton yksituumaisuus.

MUTTA……

Sitten asia onkin toinen kun puhutaan sisäisestä turvallisuudestamme ja jos joku väittää että nykyisen pääministerin toimin ja päätöksin  olisimme menneet parempaan suuntaan, niin silloin kyllä joka näin väittää on kyllä elänyt pullossa.  Joten suuri riski on, jos nykyinen pääministeri saa jatkokauden, niin sisäinen tuhotun maan politiikka saa jatkumonsa.

Ja se ei sisäistä turvallisuuttamme tule nykyisestä muuttamaan, olipa tuleva hallitus sitten Orpo I  lisättynä Marinilla, tai Marin  II  lisättynä Orpolla.  Sillä niin yhtä jalkaa Orpo ja Marin astelevat mm. maahanmuuton kaikissa kysymyksissä, jossa velvollisuudet ja vastuut unohdetaan ja oikeuksia vain lisätään jopa rikollisille ja kielteisen päätöksen saaneille ”turisteille”.  Ja kyllä ne rangaistusasteet kohtelevat  hellin käsin myöskin kantaväestön rikollisia ja kriminaaleja ja aivan hyvin voidaan nykyistä rangaistusmenettelyä nimittää kaikensalliviksi suojelupykäliksi.  Joten sanon, että Ruotsin tiellä ollaan ja joka muuta väittää, niin ei ole ottanut kuuleviin korviinsa poliisin,-ja turvallisuusviranomaisten eikä nuorison parissa toimivien hätähuutoa.

Mutta yksi näistä kolmesta pääministeri kandidaatisti on puhunut ja varoitellut varoittelemasta päästyäänkin mihin johtaa ja on johtanut nykyisenkaltainen oikeuksiin perustuva sisäisen turvallisuuden politiikka vailla vastuita ja velvollisuuksia.

Joten, kun tuleva hallitus kantaa nimeä Purra  I, niin se on ainakin varmaa, että sisäinen turvallisuutemme  kaikilta siihen sisältyviltä ja liittyviltä hallinnonaloiltaan tulee muuttumaan varmasti ja se ei ainakaan tule muuttumaan turvattomapaan suuntaan kansalaisille, joita lakimme tulee suojella niiltä, joille yhteiskuntamme säännöt ja normit eivät sovi eivätkä sovellu.

Jos tämä on ihmisvastaista politiikkaa ja se saa rasistin leiman, niin en voi sitten muuta kuin pahoitella niiden puolesta, jotka tähän nykyisenkaltaiseen, sisäisen turvallisuuden Giljotiiniin päänsä lahjoittavat.

10 vastausta artikkeliin “On viimeinen hetki muuttaa suunta.”

  1. Mistä tiedät että on ottomaani
    Velkahan on sellasta jonka voi maksaa pois vaikka kokonaankin jos fyrkkaa on
    Valtion velka taas sellasta jota ei kansalainen ei voi maksaa edes pois
    Kuka sitten on ensi hallitus kaudella pääministeri sitä ei varmaksi tiedä ennen vaaleja kukaan terv tepivaari

    1. En kyllä tiedä mitä blogia tepi lie lukenut kun velasta paasaa, koska itse en ole tässä alustuksessani siitä maininnut halaistua sanaa.

  2. Arvi, nyt unohdat, ettei Suomessa ole kstujengejä, eikä Suomi ole Ruotsin tiellä jne.jne.

    Ennen kaikkea on rasismia kyseenalaistaa turvapaikanhakijoiden motiiveja 🤣🤣🤣

    1. Mika,- Sehän tästä tekee surullista, kun tätä Ruotsinmallia tuntuu kannatavan puolet suomen kansasta, kun katsoo nykyhallituksen kannatuskäppyrää.

  3. Seuraava suuri kysymys ei nähdäkseni ole se, mitä tehdään maahanmuuttopolitiikalle. Ei sillä etteikö asialla ole väliä, mutta jos vain hosutaan siihen, tehdään soutaa-huopaa-hätäratkaisuja.

    Seuraavan haasteen pitää olla tutkia ja myöntää ongelmat suoraan. Koska vasta sitten voidaan olla samaa mieltä edes lähtökohdista.

  4. Arvin kirjoitus lienee vaalipropagandaa, se nojaa jonkinlaisiin stereotypioihin.
    Kukas kolmesta pääministerikandidaatista sanoikaan, että Suomessa on liian lievät rangaistukset?

  5. Seuraava hallitus on sdp, kok, kepu, vihr, rkp. Loput oppositiossa.
    Tuo Andersson olisi kyllä fiksumpi kuin Ohisalo, mutta…
    Pääministeri on Marin, vvm Orpo, mmm Sarikko, okm Henriksson.
    Joitakin ministeriöitä yhdistetään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *