Säätilassa odotettavissa voimistuvaa kiljuntaa vasemmalta.

Minua on suunnattomasti hymyilyttänyt naapurini kepulaisen mielipide  kun hän sanoo, että kepun mukanaolo vasemmistovetoisessa hallituksessa oli kuitenkin estämässä pahimmat pää pilvissä ja jalat ilmassa utopistisen vihervasemmistolaisen maailmanparantamisen toteuttamisen.

Naapurisovun säilymiseksi en häneltä tohtinut pyyttää esimerkkiä, että miten se on näkynyt viimeisenä neljänä vuotena.

En paljoa varmasti erehdy kun sanon, että tuleva Orpo I.nen tulee saamaan Ruotsalaisista kepun kopion, kun he sanovat hallituksessa mukanaolonsa olevan estämässä sinivalkoisen siirtymän toteuttamista

Sehän on selvää, että olipa nyt hallitusohjelmassa miten paljon tai vähän mukana perussuomalaisten kynänjälkeä, niin kovaa kiljuntaa kuuluu oppositiossa milloin takinkäännöistä ja milloin ihmisvastaisuudesta.

Itse olen sitä mieltä, että niin huonoa hallitusohjelmaa ei sieltä synnykään, että se edeltäjänsä huonompi olisi.

Enkä varmasti paljoa erehdy siinäkään, että seuraavaksi neljäksi vuodeksi työrauha on vieras käsite ulkoparlamentaarisen korporaation päiväkäskyssä, kun sirppiä ja vasaraa heilutellaan eduskuntalon rappusilla hallituksen suuntaan ja hoilataan kertosäettä, ”työn orjat sorron yöstä nouskaa”…….

Mielenkiinnolla katselen miten kepu asemoi itsensä vasemmistovetoisessa oppositiossa ja luulenpa että aika vähiin taitaa jäädä yhteiset julkilausumat ja välikysymyksen oikeistohallituksen kaatamiseksi ja kepulle tärkein tavoite oppositioon siirtymisessä olikin valtahegemoniansa palauttaminen takaisin maakuntiin perussuomalaisilta.

Suurinta ”musiikkia” korvilleni on kun kuuntelen opposition kiljuntaa.

16 vastausta artikkeliin “Säätilassa odotettavissa voimistuvaa kiljuntaa vasemmalta.”

 1. Ainakin nimensä saa keskustapuolue muuttaa jos jatkaa samoilla linjoilla kuin vanhassa hallituksessa. Tuskin toisaalta jatkaa sillä olisihan se tuhoisaa seuraavien vaalien kannalta.

  Mielenkiintoiset ajat edessä oikeisto-vasemmisto kissanhännän vedossa kun kai oletettavissa että SDP ja Vihreät uusien puheenjohtajiensa myötä hivenen liikahtaisivat oikealle.

  RKPllä on aina helppoa kun politiikastaan huolimatta ruotsinkieliset äänestävät sitä.

  1. Niin, Ruotsalaisten kuten varmasti myöskin kristillisten ja kokoomuksenkin kannatukset eivät suuresti tule heilahtelemaan puoleen eikä toiseen tämän hallituksen toiminnan seurauksena ja perussuomalaiset oletettavasti joutuvat vastuunotostaan kantamaan alenemaa, mutta siihen en usko että tapahtuisi ”soinit”.
   Uskon puolueen kannattajien kuitenkin tietävän, että pienetkin hallitusohjelman kirjaukset perussuomalaisen politiikan suuntaan on parempi kuitenkin kuin oppositio.

  2. Matti, aika maltillisesti kuvasit ainakin SDP: n osalta siirtymää oikealle, mikäli Lindtman valitaan puheenjohtajaksi.

   Ero nykyiseen puheenjohtajaan on kuin yöllä ja päivällä, Lindtman edustaa päivää.

  3. Vaalikoneissa keskustalaiset ehdokkaat esittivät enemmän persahtavia käsityksiä kuin aiemmissa vaaleissa.

   Äänestäjät kuitenkin päätyivät mieluummin peruspersuun kuin uuspersuun.

 2. Kepu ei lähde missään mielessä tuohon hallituskyhäelmään, jos RKP lähtee rivistä.
  Vihreät uuden puheenjohtajansa johdolla asettuvat Hyrkön johdolla hiukan vasemmalle ja toisen pj-kandidaatin johdolla keskemmälle.
  SDP ei muuta linjaansa suuntaan eikä toiseen edes Lindmanin ruorissa.

  RKP pitää huolen siitä, että edellisen hallituksen päälinjat oleellisissa kysymyksissä pysyvät kutakuinkin ruorissaan. Kieli ei ole olenkaan se pääasia, mitä jotkut kahjot kirkuvat. RKP on kokoaan suurempi näissä neuvotteluissa.
  Jos hallitus syntyisi, RKP voi kaataa sen jopa hallituksesta käsin, jos persut alkavat riemuamaan ja hankaliksi.

  1. En suostu olemaan kahjo enkä kirku sen vuoksi että oletan liki kaikkien ruotsinkielisten äänestävän RKPtä ihan riippumatta siitä onko puolue enemmän vasemmalla tai oikealla enkä todella ole mielipiteeni kanssa yksin.

  2. HK on niin vitun oikeassa. Kielikysymys ei ole RKP,:n pääagenda, vaan etnopolitiikka, joka rakentuu kolmijalalle: rotu, kieli ja erilliskulttuuri.

   Kielikysymys on sen takia nyt RKP:lle tärkeä, loska siitä on ollut keskustelua muiden puolueiden toimesta.
   —–
   Persuillekaan ei maahanmuutto olisi tärkeä, jos siinä olisi järkeä.
   Mutta nykyään siinä on hölmöilty niin perusteellisesti, että älyä omaavien on ollut pakko käydä välillä nurkan takana oksentamassa.

 3. Minun on ymmärtää, että keitä se ärrkoopee taas itkee kun täällä on parinkin sisäpiriläisen toimesta julistettu ärrkoopeen saaneen kaiken tahtomansa läpi.

  Onko sisäpiiri ulkokehällä🤣

  1. Pitää vielä tunnustaa, että sisäpiirissä sain palautetta minäkin.

   Viime viikolla eräs hallitusneuvotteluihin osallistuva soitti kysyäkseen neuvoa, jota myös annoin.

   Sunnuntaina oli laittanut sähköpostiin kirjolohen kuvan, joten neuvo oli ollut oikeanlainen.

   Pitäisikö oikein vihjasta, että saa sitä valtionhoidostakin kysyä jos ongelmia tulee 🤪

  2. ”Minun on ymmärtää, että keitä se ärrkoopee …”

   Ennustava teksti teki taas tepposen.

   Piti lukea, minun on vaikea ymmärtää, että mitä se ärrkoopee taas itkee…

 4. Eräs näkemys ärrkoopeen tilanteesta hallitusneuvotteluissa.
  ”Kukaan tuskin uskoo silti tosissaan, että Rkp kävelisi ulos hallitusneuvotteluista, kun käynnissä on neuvotteluiden kuudennen viikon toinen päivä.

  Syy siihen on yksinkertainen: valta.

  Rkp on valmis kipuilemaan ja riutumaan, kunhan se saa varmistettua, ettei ruotsin kielen asema heikkene ja sen melko pienen äänestäjäjoukon eduista pidetään riittävästi huolta.”

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009636127.html

  1. Ei, vaan se valvoo vaikka hallituksesta käsin ettei edellisen hallituksen hyviä saavutuksia sössitä. Jos, niin sillä on valtti erota hallitusesta ja se on siinä.
   Turha vatkata asiaa enempää.

   1. Niin, että ärrkoopee pitää huolen ettei mikään muutu?

    No onneksi se ei ole niin, pakkohan jonkun on ne Marinin hallituksen sössimiset korjata tai tehdä kokonaan uusiksi.

  2. Mika:

   Olet väärässä ehkä ikuisesti. RKP pitää kiinni erillisyyspolitiikastaan, joka lienee pakkoruotsiakin tärkeämpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *