Syytön tai syyllinen, kunnes toisin todistetaan.

Vantaalla sattui erittäin murheellinen ja sydäntä riipaiseva kerrostalon tulipalo, jossa neljä alle kymmenvuotiasta lasta ja heidän äitinsä kuolivat palossa.

Yksi tulipalosta selvinnyt oli perheen isä, joka pääsi palavasta huoneistosta ulos ja teki hälytyksen.

Poliisi jo tiedoitustilaisuudessa heti vapautti isän syytteistä, vaikka tutkimukset eivät olleet vielä edes päässeet alkamaan. On sitten syyllinen tai syytön, niin ei pidä poliisinkaan mennä sanomaan julki asioita, josta ei vielä ole mitään varmuutta.

Saattaahan isä puhua totta, tai sitten ei, siinä onkin sitten tutkijoilla kova urakka osoittaa, onko kysymyksessä rikos vai tapaturma.

Poliisin olisi minun mielestäni pitänyt lausua vain, että vielä ei tiedetä tutkimuksien tässä vaiheessa mikä osuus isällä on tulipalon syttymiseen, vai onko mitään.

12 vastausta artikkeliin “Syytön tai syyllinen, kunnes toisin todistetaan.”

 1. Klo 03:00 aikaan jos sauna on päällä (ilmeisimmin käytetään pyykkien ja mattojen kuivatukseen, sähköhän näille ei maksa mitään) niin kun palo sieltä saunasta syttynyt ja ukko mennyt ulko-ovesta yksin kännykkä kädessä ulos ottamatta ketään mukaansa,,,neljä alle 10-vuotiasta lasta ja vaimonsa jäi tuleen…

  Omalla kohdalla olisin sen kännykän jättänyt ja kopannut vaikka kaksi nuorinta lasta vaikka väkisin mukaan ja yrittänyt hakea loput…

  Minun mielipide…

  1. Tässä vaiheessa on kyllä vielä enempi kysymyksiä kuin on vastauksia.

   1. Huoneistopalossa sekunnit ovat tärkeitä. Siinä ei kerkiä miettimään mitään muuta kuin ulos, kun se savua täynnä on leimahtamassaa liekkeihin. Mitkä lienevät olleet nukkumistilat ?

 2. Hakunila on Vantaata lähellä Tikkurilaa ja kuuluu siihen keskittymään Koivukylän kanssa mitä leimaa vähäosaisuus ja maahanmuuttajat jo monessa polvessa.
  Mielestäni poliisi ja viranomaiset ovat kästelleet asian hienotunteisesti.
  Tuon kuvauksen perusteella, perheestä kaikki ovat olleet häkämyrkytyksen saaneita ennen palon leimahdusta. Isä selvinnyt savusta ja häkämyrkyksestä huolimatta elossa ulos kuin pelastettu muukin perhe, joka ei selvinnyt.

  1. Ei pidä Heikki paikkaansa, perheen haki sisältä pelastustyöntekijät ja jotka todettiin kuolleiksi palopaikalla elvytyksestä huolimatta.

   1. Niinhän minä sanoin. Kaikki savusta pelastetut olivat elossa tai pökerttyneinä, jotka palomiehet saivat ulos.
    Isä pääsi ulos ja pystyi hälyttämään.
    Kannattaa nyt odottaa eikä alkaa maalailemaan mahdollisia syyllisiä.
    Turvallisuuspäällikönä koulutuksemme autenttisine palotapahtumineen kertoi, mitä on tehtävissä, kun huoneistopalo tapahtuu.

    1. ”Kannattaa nyt odottaa eikä alkaa maalailemaan mahdollisia syyllisiä”…..
     Eikä myöskään syyttömiä.

 3. Ei näihin juuri kannata ottaa kantaa ja eiköhän asia selkene aika nopeasti.

  1. Juu, vaikea ottaa kantaa näin murheelliseen tapahtumaan tässä vaiheessa 🙁

 4. Poliisi on yleensä hyvinkin vaitonainen, eikä yleensä ”tässä vaiheessa tiedota yhtäään enempää”. Se on yleensäkin niin, että todellisuudessaa tosi saa helposti siivet selkäänsä.

 5. Vaikuttaa siltä että se oppi oli jo tiedossa – sauna ei ole varastopaikka. Se on monta kertaa opittu mutta ei kuitenkaan kertaakaan opittu.

 6. Olen edelleen sitä mieltä, että tällaiseen ei kannattaisi ottaa kantaa, mutta samaan aikaan on aika vaikea ajatella mikä lopputulema olisi yllätys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *