Tovereissamme meillä on voimaa, isänmaatamme ahdistamaan..

Sen mitä nyt olen kuunnellut tämän uuden eduskunnan eri puolueiden kansanedustajia ”sillä silmällä ja korvalla”, eli kenestä olen tykästynyt hänen puheensa, en ulkoisen olemuksen perusteella niin….

Esim. sdp tuntuu menevän edelleen edellisen puheenjohtajansa viitoittamalla tiellä, jakaen kansaa hyviin ja pahoihin ja tietenkin he ovat niitä hyviksiä asiassa kuin asiassa ja pahat ovat hallituksessa ja erityisesti perussuomalaisissa.

Mutta yksi edustaja demareista on erottunut muusta toverien totuuden torvilaumasta ja se on Eemeli Peltonen.  Ei hauku, syyttele, nimittele eikä herjaa muun ryhmänsä tavoin hallitusta, vaan esittää ja esiintyy sivistyneesti vain asiat asioina ottaen.  Mutta pahoin pelkään että hänetkin ryhmä vielä opettaa tavoilleen ja harjaa puhtaaksi  kunnioituksen viitankantajana.

No entäs sitten kepu.  Vaikeata on heidän ryhmästään löytää sellaista, joka tästä suunpieksentä porukasta olisi oiva ottamaan nuijan pois Saarikon/Kurvisen klaanilta. Siellä on Lohet, Ovaskat, Honkoset jne sulassa sovussa haukkumassa persuja.  Mutta Eeva Kalli saattaisi olla se, joka tämän nykyisen kaunaporukan ja mielensäpahoittaja poppoon kykenisi palauttamaan takaisin juurilleen.  Hän on vähän samasta puusta veistetty kuin demareiden Peltonenkin, ei meuhkaa eikä metelöi ja puhuu asiaa eikä asian vierestä ja vaikka hän hallitusta kritisoikin, niin hän tekee sen asia perustein tyylikkäästi, ei muiden tavoin populismilla ja pelottelulla ratsastaen.

Vasemmistoliiton puheenjohtajuudesta Andersson onkin sanonut luopuvansa seuraavassa puoluekokouksessa.  Kuka sitten ottaa/saa nuijan nuijalta.  Aika vaikeata sieltä on ketään nostaa ”suosikikseni”, mutta jos nyt jonkun haluan mainita, niin ehkä Hanna Sarkkinen on se joka edes vähän puhuu ja esiintyy muusta ryhmästä edukseen, eikä maalaa piruja seinille, jos siinä ei ole punaista kuorrutusta ympärillä.

Jos nyt saan veikata, niin valistunut arvaukseni on, että niin vasemmistoliitto kuin vihreätkin tulevat vähitellen pienenemään kuin pyy maailmanlopun edellä ja demarit saavat siitä ähkyn.

Se on nyt hyvä että oikeistoleiri, kokoomus ja perussuomalaiset ovat lähteneet tätä  vasemmiston valtaa torppaamaan sieltä mistä se on voimansa ammentanut, eli AY.lle on näytettävä heidän paikkansa yhteiskunnan rakentajana, ei hajoittajana.  Eihän se niin voi olla, että demokraattisesti valittu eduskunta ja sitä kautta hallitus kun on mandaattinsa saanut kansalta vaaleissa, niin tämä ulkoparlamentaarinen korporaatio ei sitä pysty sulattamaan, vaan  kiihottaa kansaa kaduille hallituksen ”hirttotalkoisiin”.

Kokoomus ja perussuomalaiset taas menevät nykyjohdoin kohti uusia seikkailuja ja kuten nyt ollaan havaittu niin käsi kädessä, se tietää pitkää painajaista toverikommuuneille ja pitkä tulee olemaan myös kepun taistelu ennen kuolemaansa, jos ei Saarikon klaanille anneta kenkää.

Odotan suurella mielenkiinnolla vasemmiston ja AY.n toimia alkavana vuonna.  Eduskunnassa vasemmisto toki jatkaa mölyämistään entiseen malliin, mutta ei ääni auta jos  parlamentaarinen voimaa puttuu.  AY taas uhollaan sahaa omaa oksaansa ja näyttää  että heidän oma pesänsä taistelee jo siitä, että kuka saa olla ensimmäisenä jakamassa perintölusikoita.

5 vastausta artikkeliin “Tovereissamme meillä on voimaa, isänmaatamme ahdistamaan..”

 1. On vaan tosi asia että yhteiskunnalla on myös vastuu kansasta joka maksaa veroja valtiolle terv tepivaari

 2. Eipä se ollut suuri ylläri minulle kun maksan veroja valtiolle minulla on myös oikeuksia saada sieltä edes terveyden hoitoa

  Muuta kun en saa terv tepivaari

  1. Juu, ei saa.
   Olin aamulla kipeä, luultavasti keuhkoputken tulehdus oireiden ja vanhojen kokemusten perusteella, kun muutaman päivän on tuo kurkku oireillut.
   Jouduin menemään muutenkin kupunkiin ja soiti terveyspalvelujen neuvontaan, että haluaisin lääkäriin ja vastaaja tenttasi minulrta kaikenlaista oireista.
   Käskivät mennä akutaan ja ilmoittivat laittavansa lähetteen oiretietoineen, jotta siellä nähtäisiin tilanne samantien.
   Menin sinne ja pääsin hoidontarpeen arviointiin.
   Tympeähkö nainen kyseli uudelleen samat kysymykset ja sitten mittasi kumeen – ei ollut – ja tulehdusarvon – ihan normaali.
   Ilmoitti, että en ole päivystyshoidon tarpeessa, vaan pitää mennä kotiin , ottaa pari pilleriä ja sitten huomenna mennä omaan terkkariin.
   Siellä ei ollut minkäänlaista ruuhkaa ja vain muutama potilas odottamassa, mutta ei millään.
   Ja tietenkään ei mitään mahdollisuutta varata sitä aikaa, joten lototaan, jospa siellä olisi jokin aika ehkä huomenna.

 3. Minulla on toivoa demareiden suuntaan. Heillä on ollut paljon pragmaattisempaa puhetta, he ovat osanneet myös sanoa milloin ovat samaa mieltä hallituksen kanssa ja milloin väännetään. He valitsevat taistelunsa ja ovat siinä verrattain hyviä. Toki on monen vuoden menetys välissä, kestää aikansa opetella taas taidot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *