A-studio 9.2.2023, juontaja Sakari Sirkkanen

A-Studion juontajana Sirkkanen on ammattitaitoisin ja perehtynein sekä pysyy tasapuolisuudessa mahdollisimman hyvin.

Li Andersonin ( vas) tietämystä, perehtyneisyyttä ja ilmaisukykyä on vaikea haastaa. Se tuli esiin ohjelmassa. Hyvin perustellut argumentit, jotka painottivat koulutusta, osaamista, sosiaaliturvaa ja oikeudenmukaisuutta. Tasapainottaminen verotuksen oikeudenmukaisuuden,  reippaiden kulusäätöjen kautta kahden vaalikauden aikana. Maahanmuutto aivan välttämätöntä.

Matias Mäkynen ( sdp) yllättävän samoilla linjoilla myös voimakkaan maahanmuuton vaatimuksin. Kotoperäisen osaavan työvoiman pula on huutava ja työllisyys ei ratkea vajaatyökykyisten, ammattitaidottomien työttömien kautta millä paikkakunnilla he sitten ovatkin työn suhteen. Tasapainottamien lähtee muista poikkeavasti suhdannekehityksestä, maailmantilanteesta, työllisyyden kasvusta ja verotulojen kasvusta oikeudenmukaisella verojen lisäämisellä. Mikäli tulopuoli ei kehity menosäästöt ja tasapainottaminen rakentuu sen mukaisesti kahdelle vaalikaudelle. Velkaa, joka on otettu tällä hallituskaudella pidettiin aivan välttämättömänä ja sen avulla on menty eteenpäin  ja se on EU:n vertailussa keskitasoa ( sdp /vas).

Kai Mykkänen (kok) keskittyi kokoomuksen tuttuun leikkauslistaan, työn verojen alentamiseen, sosiaalietuuksien leikkaamiseen, asumistuen leikkaamiseen, työttömyysturvan heikentämiseen ja sananmukaisesti leikkauslistaan. Kokoomus uskoo vajaatyöllisten ja osaamisvajaiden työttömien pakottamisella töihin ratkaisevan työttömyysongelmaan suuren maahanmuuton tuella. Leikkauslista kahdelle, jopa yhdelle vaalikaudelle suhdanteista huolimatta.

Lulu Ranne( ps). Sekava leikkauslista lähes kaikesta sosiaaliturvineen ym., maahanmuutto jäihin paitsi ne, jotka saavat hyvää palkkaa. Vain suomalaisten työllä asiat ratkeavat. Kehitysapu pois, kaikkien palkat ylös, sillä pitää kaikkien elää.

Jos noista jonkun strategian pitää valita Suomen pysymiseksi raiteillaan jatkossakin osaamisen, koulutuksen ja riittävän  työn aikaansaaman hyvinvoinnin takaamiseksi, valitsisin kahden ensimmäisen yhdistelmän. Ja, vaikka saneerattaisiinkin voimakkaasti nuo pitäisivät kaikki suomalaiset kelkassa parhaiten.

Ennustukseni vaalitulokseksi, jos näillä mennään:

SDP  22 %

Kok 18 %

PS  15 %

Kepu 13 %

Vihr 12 %

Vas 11 %

Rkp 4 %

KD 2 %

Liike 1 %

Nykypohjainen hallituspohja jatkaa ellei kokoomus tingi tavoitteistaan ja korvaa sovitellusti kepun.

 

 

 

 

11 vastausta artikkeliin “A-studio 9.2.2023, juontaja Sakari Sirkkanen”

    1. Pitäisi ainakin leikata tamperelaisten intoa lukioiden lisäämisessä.

      Moni ammattiin tähtäävä tulee hukkaamaan lukiossa kolme elämänsä parasta vuotta ammattiuransa edistämisessä.

  1. Ennuste on siksi dramaattinen kokoomukselle, että ihmiset heräävät karuun todellisuuteen kohdallaan, mikäli leikkaukset toteutettaisiin. Käytännössä kokoomukselle ei siihen löydy riittävästi kavereita hallitusneuvotteluissa ml. maahanmuutto ym. muu persuista saati kepu.
    Lisäksi kokoomuksessa ei ole valovoimaista johtajaa saati pääministeriä Suomelle.
    On yksi mahdollisuus; tamperelaiset pormestari Ikonen voisi olla hyvä aisapari Sannalle. Tampere voisi näin panna Suomen kuntoon.

    1. Demareilla on paremmin, heillä on viimeisen päälle, sekä Valovoimainen että Johtaja

    1. Aika osuva:

      ”Oppositiossa me olemme ympäristöpuolue, koulutuspuolue, talouspuolue, mutta hallituspuolueena ensimmäinen kysymyksemme on, ostatko vokaalin, myös konsonantit ovat myynnissä, elämä on onnenpyörä. Meidän ja kommunistien ero on se, että kommunistit ottavat velkaa, me myymme kaiken pois.

      Emme me epärehellisiä ole.

      Ihmisillä on vain erilaisia tulkintoja samoista asioista. Joillekin luonnon suojelua on metsähakkuiden lopettaminen, meille se on vihreää teknologiaa, jonka avulla kesähuvilamme pihassa seisovan Teslan ympärillä pörräävä robotti suorittaa ruohikolle kauniin brasilialaisen vahauksen ennen kesävieraiden saapumista.”

  2. Liisalta osuva vertaus.
    En malttanut olla tekemättä uutta avausta Lehtolan jutun perusteella sillä sekin oli aika hyvin sanottu mielikuvamainonnasta jolla ei ole juurikaan tekemistä itse asian kanssa. Niinhän tekee nääpuri jota kauhistelemme ja kansa uskoo kun ei saa muuta tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *