Aamujumppaa

Herätys klo 5

  1. Ajattelu, olenko olemassa, mikä, päivä on ja terveiset menneille. Tarkastelu ja tunnustelu makuulla, ovatko kaikki jäsenet hereillä ja tallella yön jälkeen. Missä varpaat ovat ? Kohtaavatko etusormet toisensa silmät kiinni. Sormivenyttely, rannevenyttely, makuulla fillarin polkemista, nopeita ”jabeja” nyrkein olematonta vastustajaa vastaan katossa.
  2. Kovalle matolle selinmakuulle lattialle ja siinä vartalovääntöjä jalat yli ja sivuille, kädet vastaliikkein. Vatsakoukistuksia , selän ojennuksia. Lopuksi fillarinpolkua niin nopeasti kuin pystyt. Ylös ja marssiaskelin käytävää.
  3. Pikkupainoilla 2 x 5 kg kädet eteen ja pohjakyykkyyn 10 krt. Varpaille nousua 10 krt ( pohkeet). Sitten käsillä, hauiskukistuksia edessä, ojentajia niskan, linnunlentoa sivuille, nyrkkeilyä, ”hiihtoa” vuoro vedoin ja työnnöin, kaikkia 10 krt.

Näitä teen joka aamu. Välillä kyllä kaffeeta ja ruisleipiä tekee mieli ja ”Alku”-puuroa päälle”. Sitten jatketaan. Pääasia on, että on vapaaehtoinen pakko iän karttuessa.

Ja sitten vielä unohtamatta se tärkein, ulkoilma ja ne n. 8 000 askelta / pv luonnossa ja kaupungilla satoi tai paistoi, unohtamatta portaita alas ja ylös 120 askelmaa ainakin kerran päivässä.

15 vastausta artikkeliin “Aamujumppaa”

  1. Itse olen iltaihminen ja aamuisin melko toimintakyvytön, monta kuppia vahvaa kahvia ja pari röökiä.

    1. Minun elimistö on sopeutunut siihen että nautin kiinteää ravintoa vasta klo 12 jälkeen. Tänään tein täysjyväspaghettia jauhelihabasilikavalkoisipulikastikkeen kanssa (Tulipa yhdyssanahirviö)

  2. Ei paljoo huvittais herätä, jos eressä olis tommoner rääkki, säälisit ittees!
    Mää meen nukkuu kymmeneltä illalla ja herään yhreksältä ilmar ressiä!

    1. Meidän aamuliikesarja: havahdumme koiranunesta jo ennen herätyskellon ääntä niin, että voimme pikaisesti painaa luurin torkulle sitä säikähtämättä.
      Koiran helpotuksen tuhahdus sen painautuessa tiukemmalle käärölle — minun kyljen kääntö syvemmälle peittokääryleen lämpöiseen unohdukseen.

      On hyvä olla ”yksin”, muistella sopivalta etäisyydeltä niitä jo kaukaisilta tuntuvia aamuja, kun kananmunankuorilta katselin toisen aamukasvojumppaa.

      1. Herätyskello on kuin suurtehohälytin katastrofiin. En ole käyttänyt sitä käytännössä kuin matkoille lähtiessäni aamuyöstä. Hyj helvete !

        1. Heräätkö siis luonnostaan viideltä aamusta?
          Niin minäkin itse asiassa nykyään, välillä jopa kolmelta (3AM), tai nukun vain yön katkelmia yläkerran naapurini hulabaloon ollessa mezzo-piano-voimakkuudessa.

          1. Herään niin kuin tänäänkin 25.2. , mutta klo 5.50, kun menin nukkumaan vasta klo 10 TV-1 Perjantai-ohjelman jälkeen.
            Pitää saada päivän aikana riittävästi fyysistä rasitusta ja raikasta ulkoilmaa, eikä kukkua netin ja tv:n ääressä mieltään kiihdyttämässä kaiken maailman turhakkeilla.
            Nyt on jo perusjumppa pikkupainoilla tehty venyttelyineen ja aamiaisineen. Kohta kovalle lattialle matolle vartta oikaisemaan.

  3. Veikko mulla olis päivä pilalla jos heräisin 09.00 herään n 05 .00 ja kyllä Heikki tekee hyvän aamun ja päivän itselleen terv tepivaari

  4. On harvoin kun menee edes kuuteen herääminen joskus näinkin käy terv tepivaari

    1. Meinaatko, että siitä on hyötyä?
      Tässä jokin aika sitten julkaistiin tutkimus, minä mukaan magnesiumilla ei ole tosiasiassa mitään vaikutusta.

      1. Sitten se tutkimus on huu-haata.
        Minulla ja porukalla on aivan toinen näkemys:
        Mg:n hyötyjä voi verrata urheilujuomaan, jonka tehtävä on päästää neste ja ravintoaineet vatsaportista verenkiertoon. Pelkkä vesi jää hölskymään vatsalaukkuun.
        Minulla on magnesiumin vaikutuksista kokemusta koko urheilu-urani aikana krampin ja jälkikipujen estäjänä riittävän veden /nesteen kanssa. En voi uida kylmässä ilman magnesiumia. Kramppi on varma.
        Lahtelainen huippuhiihtäjä, ”Myrkkykalle” nautti illalla 3 mg-annosta ja lähti aamulla pitkälle hiihdolle. Ilman tätä ei puhettakaan kramppien ja paikkojen kipeytymisen vuoksi.
        Näyttö on täysin selvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *