Näyttää siltä että puhdasta porvarihallitusta ei voi tulla

SDP, vasemmistoliitto ja vihreät ovat ilmoittaneet että eivät mahdu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Saman ilmoituksen on tehnyt todennäköisyysvarauksella  myös RKP. Mahdollinen kokoomuksen ja perussuomalaisten koalitio jäisi näin ollen keskustan, KD:n  ja  yhden miehen puolueiden  täydennyksen varaan. Tämä saattaisi riittää parlamentaariseen enemmistöön. Uskaltaisivatko kuitenkaan kokoomus ja perussuomalaiset  päästää keskustaa ratkaisevan vaaánkieliasemaan. Minkälainen pitelemätön iltalypsy siitä hallituspolitiikassa seuraisikaan. Sitäpaitsi olisi  hyvin kyseenalaista lähtisikö kuihtumisongelmasta kärsivä keskusta tähän mukaan lainkaan pahimman kilpailijansa perussuomalaisten apupuolueeksi. Sen sijaan kokoomuksen ja SDP:n koalitioon se kyllä lähtisi. Joka tapauksessa puheenjohtaja Marinin ilmoitus olla lähtemättä perussuomalaisten kanssa sulki lopullisesti joskus kaavaillun ruiskukka-punaruusu-ruskeapaita koalition mahdollisuuden viimeksi mainitun osalta..

22 vastausta artikkeliin “Näyttää siltä että puhdasta porvarihallitusta ei voi tulla”

 1. Aika hankalaa tulee oleen puhtaalle oikeistohallitukselle he ei saa sinne tarpeeksi ja hallitus jäisi vähemmistö hallitukseksi
  Jotenka sen ikä ei olisi kovin pitkä terv tepivaari

 2. Anteeksi nyt, mutta tästä alustuksesta paistaa läpi vain Hepun ideologinen toive ja heijastelee pelkoa tulevasta oikeistohallituksesta.

 3. No se oikeisto hallitus on vähemmistö hallitus jotenka lähtö tulee nopeesti terv tepivaari

 4. Suomessa on otettu mallia Ruotsista, missä joku aika sitten erityisesti kaikki vasuripuolueet ja kepulit suu vaahdossa huusivat, etteivät ikinä suostu samaan hallitukseen ruotsindemokraattien kanssa.
  Ei voi kuin todeta, että ideologinen paska on levinnyt Suomeen ja noussut punavirheiden puolueiden johtajien päähän, kun halveksivat demokratiaa tuolla tavalla.

 5. Tepi,- Jos nykyiset Gallupluvut ovat vielä vaaleissakin nykyisen kaltaiset, niin Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Keskustan ja Kristillisten prosentit näyttävät noin 57% niin miten tämä voisi olla vähemmistö hallitus. Ja todennäköisesti prosentit tästäkin vielä nousevat vaalipäivänä.
  Joten oppositio odottaa sosialisteja.

  1. No ensin pitää vain kahdesta varmasta kokoomuksesta ja perussuomalaisista
   En usko kepun ja kristillisten mukaan lähdöstä mikähän se prpsu sitten onkaan terv tepivaari

 6. Eiköhän olisi asiallista käydä ensin ne vaalit ja vasta sitten muodostaa hallitus?

  Toisaalla jo aiemmin totesin, että mahtaako Marinin arvot edustaa kaikkien demarien arvoja, itse en ole siitä ollenkaan vakuuttunut niin äärivasemalla tuo uhrikulttiin hurahtanut hörhö on.

 7. Mika on oikeassa ensin vaalit sitten voi kertoilla hallituksen teosta ei ennen vaaleja terv tepivaari

 8. Puolueden vaikutusvataisimmat:
  Kepu: Kaikkonen, Kalli, Väyrynen
  Kok: Valtonen, Häkkänen
  Dem: Marin, Mäkynen
  Vihr: Haavisto, V. Niinstö
  KD: Essayah
  RKP : Henriksson
  Ps: Halla-aho, ei muita
  Suomeen syntyy sini-puna-vihr-rkp- hallitus

  1. Voisitko perustella miksi Mäkynen on tällä muuten ihan hyvällä listalla. Niin kyllähän myös Purran kuuluisi tulla listatuksi.

    1. Karjalaiseen uppoaa kyllä ihan mikä tahansa, vai on Mäkynen yhtä hyvä taloudessa kuin Valtonen 😭😭😭

     Tiedätkö muutoin mihin Mäkynen itse vetosi kun hänen veroasiantuntijuutta, jota hän muutoin SDP:ssä edustaa, tivattiin?

     Muutoinkin tuo esittämäsi listaus on ihan samaa tasoa kuin Mäkynen Valtonen vertauksesi eli ihan samaa puuta heinää kuin aina ja mikä hauskinta, itse ihan oikeasti uskot säväyttäväsi, en kyllä tiedä, että ketä itsesi lisäksi.

  1. Niin ja mitä sitten? Ei tuo esittäsi huu haa listaus puolueiden ”vaikuttajista” tai ylioppilas Mäkysen, jonka äiti on verotoimistossa töissä, talousosaamisesta, siitä miksikään muutu.

 9. Ennen vaaleja julistetaan ehdottomuuksia. Vaalipäivän jälkeen on kummasti yhteistyöhalua tarjolla. Nuo ”ei me leikitä noiden kanssa” puheet eivät ole painomusteensa arvoisia.

 10. Hyvin voitaisiin kokeilla vähemmistöhallitusta yleispohjoismaiseen tapaan.

 11. No tietysti voitas mutta kuinka pitkään Markku luulisit sen olevan koossa
  Eka välikysymys ja kuppi nurin terv tepivaari

 12. Äänestys% vaikuttaa lopputulokseen ja hallitusneuvotteluihin. Korkea % nostaa taas PerusS jytkyyn, mutta lässähtääkö änkyröintiin kuten kävi Soinille? Kokoomuksen kannatus laskussa kun heille jo kelpaa yhteistyö persujen kanssa?

 13. Järjestetään vaalit niin monta kertaa uudelleen, kunnes oikeistolle tulee vankka kannatus muodostaa hallitus.

 14. Eihän asiassa oe mitään outoa.
  Itseään muita parempana pitävät vouhottavat ja kieltäytyvät demokratiasta.
  Saattaa olla ja toivottavasti niin on, että se kostautuu vaaleissa.

 15. Hankalaksi käy tosiaan hallituksen teko. Jos Keskustan kannatus ei nouse todella paljon niin pitäisin outona että lähtisivät mihinkään hallitukseen. Valta toki houkuttaa mutta tuskin ovat tyytyväisiä johonkin kymmenen prosentin kannatukseen. Kokoomus, PS ja KD kyllä sopivat samaan hallitukseen. Luulenpa, että myös RKP siihen voisi kuitenkin lähteä komppaamaan Kokoomusta kunhan saavat omia juttujaan hallitusohjelmaan. ”Takiaispuolueilla” voi olla kokoaan suurempi valta hallitusneuvotteluissa kun niiden tuki on välttämätön.

  Porvarihallituksen vaihtoehto on sini -puna. Miten sitten kävisi, sulaisiko SDP Kokoomuksen kelkassa niin kuin ennen?

  En kyllä näe oikein vaihtoehtonakaan että hallituksessa olisivat kaikki kolme suurinta puoluetta, ketäs siellö oppositiossa sitten olisi ja miten kaikkien tavoitteet saataisiin nivottua yhteen? Sikäli Marinin puheet eivät taida mitään muuttaa. Kokoomuksesta todennäköisimmin tulee pääministeripuolue ja se valitsee PS:n ja porvarihallituksen jos sellaisen voi saada aikaan tai sitten joutuu kosiskelemaan SDPtä. Keskustasta ei ehkä ole apua.

 16. Sini puna hallitus on oikeasti mahdoton edes ajatuksena saatikka toteuttaminen
  Eikä sinne kepukaan mene syitä on liian monta
  Voihan se pelkän kokoomuksen kanssa onnistua muttei sinne kaikkien pyrkivien kanssa terv tepivaari

Kommentoi