Orpon valitsemat hallitusneuvottelijat ja eduskunnan istumajärjestys

Eduskunnan istuntosalin istumajärjestys on oikealta vasemmalle  –  oikeistosta vasemmistoon  –  PS – KOK – KD – RKP – LIIK – KESK – VIHR – SDP – VAS.

Valitessaan hallitusneuvottelijat s.o. uuden hallituksen muodostajat Orpo on kategorisesti ottanut oikeasta laidasta lähtien järjestyksessä niin monta puoluetta että parlamentaarinen enemmistö tulee täyteen.

Neuvottelijoiden valintakriteeri oikeuttaa puhumisen äärioikeistolaisesta hallitushankkeesta  –  äärimmäisimmästä mitä maan poliittisesta elämästä voidaan panna kokoon. Valintakriteerin paljas automatiikka panee myös epäilemään onko valinta tehty vakavalla mielellä vai vain puhtaan luokkatunteen ohjaamana.

8 vastausta artikkeliin “Orpon valitsemat hallitusneuvottelijat ja eduskunnan istumajärjestys”

 1. Tehdäänpä se valinta nyt vakavan tai luokkatunteen sanelemana, niin näyttää siinä kyllä äänestäjien tahtotilakin kuitenkin hyvin olevan edustettuina, kun vaalien kaksi suurinta ovat lyömässä ns.hynttyyt yhteen.
  Toki siihen olisi vielä kolmanneksikin vaaleissa sijoittunut otettu mukaan, mutta kun se ihmiskäsity………

 2. Tuo istumajärjestys on periaatteiltaan ikivanha, vaikka puolueiden nimet ovat joskus hiukan muuttuneet. Äärioikealla istuu ”kosolalaiset” jyrkät änkyrät ja vasemmalla kommunistit, jos heitä sattuu olemaan.

 3. On suorastaan hellyyttävän hupaisaa kun vasemmistoänkyrät puhuvat eduskunnassa olevasta äärioikeistosta 🤣🤣🤣

  Oikeassa elämässä eduskunnassa ja jopa ministeriöissä on menneelläkin vaalikaudella ollut äärivasemmistolaisia, jopa äärivasrmmistolaisen väkivallan hyväksymiä henkilöitä, mutta hehän ovat mitä hyvä ihmisiä.

 4. Neukkulan perseen nuolijoita on 70-luvulta alkaen perusteettomasti kutsuttu raunan kannattajiksi.

 5. Jos otettaisiin 4 vasemmalta saadaanko siitä äärivasemmistomme, eli KESK – VIHR – SDP – VAS.

  1. Silloinen vaalivoittaja Antti Rinne teki yhteiskunnan kannalta virheen hieman raottamalla Pandoran lippaan kantta blokkikoalitioajattellullaan (tosin VIHR, KESK ja RKP ovat aina olleet porvarillisia puolueita ja Rinteen ja Marinin hallitukset niin muodoin porvarienemmistöisiä) Nyt seurasi Orpon kaavamainen vielä selväpiirteisempi mielikuvitukseton vastaisku aikaisempaa jyrkemmällä blokkiutumisella. Hänen oli välttämätöntä tämä hutilyönti tehdä pulinoiden poistamiseksi.

   Jos Orpon hanke onnistuu nähdään viimeistään neljän vuoden päästä taas uusi vastaisku. ”Koston kierre” johtaa hedelmättömään umpikujaan. Hyviä tuloksia koko itsenäisyyden ajan tuottanut monipuoluejärjestelmämme, ensin edistyspuolue-maalaisliitto, sitten SDP-maalaisliitto, jalokivenään, uhkaa kehittyä kohti kaksipuolue blokkijärjestelmää. Tämän tuhoisan kehityksen murtajaa odotellaan. Orpon Kokoomuksesta ei siihen juuri nyt ollut mutta ehkäpä vielä on kunhan ensin riittävä määrä öitä nukutaan.

Kommentoi