Kepuli pettää aina ja Saarikko lisää vauhtia

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009520714.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

”Keskusta jätti vastaamatta, sanoo menevänsä oppositioon”

Edellisissä vaaleissa tuli turpiin ja silti oli pakko tunkea punavirhehallitukseen.

Nyt sen vuoksi tuli turpiin ja halutaan välisin oppsitioon punavirheiden kanssa.

Kepulista on tullut vasemmitopuolue saarikon johdolla.

47 vastausta artikkeliin “Kepuli pettää aina ja Saarikko lisää vauhtia”

 1. Kuvittelin että tähän ikääni mennessä olisin ja kokenut ja nähnyt kaiken suomen edustuksellisesta demokratiasta, mutta tämä kepun toiminta kyllä vetää hiljaiseksi minutkin, sillä siinä toteutetaan hirvittävällä raivolla itseruoskintaa ja pilkataan niitä, jotka valtakirjan kepulaisille antoivat oman asiansa puolustamiseksi.

 2. Kepulit luonnollisesti päättävät itse valinnoistaan, mutta henkilökohtaisesti epäilen nyt tehdyn olevan virhe, onko se jopa kohtalokas, se jää nähtäväksi.

  Kepun ulostuloissa on sellainenkin sävy, että he laskevat Perussuomalaisten mahdollisen hallituksessa olon tilaisuudeksi kasvattaa omaa kannatustaan oppositiossa, mutta pidän sitäkin ajatusta virheenä.

  Keskusta oppositiossa vastustamassa oikeisto-keskustalaista politiikkaa ei välttämättä miellytä Kepun vähennyttä kannattaja joukkoa,eikä takullaa palauta entisiä kannattajia.

  Keskustan etu olisi sinipuna, jolle voisi räksöttää, mutta Saarikko kun on mikä on, niin veikkaan, että siinä tapauksessa Keskusta vastustaisi oppositiossa Perussuomalaisia, joka olisi virhe,koska hallituskritiikki jäisi Perussuomalaisille, jonka kannatus kasvaisi edelleen.

 3. Odottelisin siihen asti että läski-leidi on lopullisesti laulanut. Eiköhän siellä kulisseissa viritellä vuosisadan navetanseinienmaalauslypsypakettia, jolla sitten hilpaistaan hallitukseen jos muut tunnustelut menee reisille.

  1. Mielestäni ilmassa tuoksuu vahva sinipunan tuoksu, joka tarkoittaa todellista syväkyykkyä Brysselin suuntaan. Menee metsät, menee maat ja meret, kunhan vaan saadaan olla mukana päättävissä pöydissä, painotus sanalle mukana🤣

 4. Eipä taida olla kepulla muuta vaihtoehtoa kun oppositio kaksi tappiota vaaleissa ei anna kehuja terv tepivaari

  1. Tepi:

   Näen Kepun tilanteen päinvastaisena. Puolueen kannattaisi osoittaa, että järki on palailemassa pikku hiljaa. Muuten järkevimmät loukkaavat perussuomalaisiin.

   1. Voit aina olla erimieltä minun kanssa nyt vaan et ole tietoinen että kepu ei ole pettänyt tässä asiassa ketään
    Heti vaali tuloksen tultua esiin he sanoivat että nyt oppositio
    Ja jos kepu tulee hallitukseen siltä onki järki jäässä
    Ei kukaan ala juoksupojaksi terv tepivaari

    1. Sipilän hallituksen tunarointi tiputti kannatusta.
     Muniminen punavirheiden kanssa johti pahempaan.
     Jääminen punavirheoppositioon romahduttaa loputkin.
     Nyt kannattaisi niellä ylpeys, myöntää möhliminen ja siirtyä takaisin oikeammalle pois punavirheideologian tukemisesta.

     1. Noinko luulet kepu menee oppositioon
      Eikä mene juoksupojaksi tulevaan hallitukseen koska se ei toisi mitään parempaa tulevaan terv tepivaari

 5. Vaikea on minunkin uskoa että Keskustan vielä jäljellä olevat kannattajat arvostaisivat vasemmistolaista Keskustaa.
  Keskusta oli ennen Maalaisliitto, nimi modernisoitiin Keskustaksi toivossa että muutkin kuin hupeneva maaseudun väki sitä kannattaisi. Jos Keskusta ei muuta linjaansa olisi taas edessä puolueen nimen vaihto, uudessa nimessä esiintyisi ajatus vasen jossain muodossa kuten esimerkiksi Maanvasemmat

  1. Matille tuo sana ”vasen” on kauhea. Minä pidän Lontoon vasenkätisestä liikenteestä, vasenkätiset ovat tutkitusti hyvin lahjakkaita, ilman vasenta ei ole oikeaa, jolla pyyhin pe…..ni.

   1. Kauheudesta tiedä vasemmasti ajattelevia on moneen junaan, vanhakantaisesti vaan erotellaan oikeisto ja vasemmisto, en taida edes olla ainoa joka näin luokittelee.
    Kaikella ystävyydellä kuittaisin Heikille että sinulle ”oikea” näyttäisi olevan kauhistus.

    1. Siinä kävi niin, että loukkasin vasemman peukaloni, jolloin täytyi siirtyä oikealle.

     Minun ”oikeani” oli sitä holkeri-katais-stubbilausuutta täydennettynä Sipilällä, jotka olivat valtiomiehiä.
     Nykyinen orpolainen vanhapierilaisuus on hävettävää yhteiskunnallista oman käden kautta tapahtuvaa alasajoa.
     Demarit, vihreät ja vasuritkin ovat yhteiskunnan aivoilla ajattevia uuden ajan johtotähtiä luonnon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, tasarvo-arvon arvottajia. Nykyinen kokoomus on aivokuollut.

     1. Voiko enempää puuta heinää saada mahtumaan yhteen kommenttiin🤣🤣🤣

   2. Heh…on toki totta, että vasenkätiset ovat keskimäärin lahjakkkaimpia kukin oikeakätiset joissain asioissa ja jotkin asiat kiinnostavat vadenkätisiä enemmän kuin oikeakätisiä.

    Toisaalta vasenkätiset sairastuvat useammin psyykkisiin sairauksiin, kuten myös alkoholismiin.

    On myös olemassa molempikätisiä.

 6. Matti enpä usko tuohon että kepu olisi edes lähempänä vasemmistoa kyllä se edelleen on oikeistoa terv tepivaari

  1. No minulle nyt vaan jäi sellainen kuva siitä politiikasta missä oli mukana hallituksessa ja toki voin olla väärässäkin

   1. Kyllä ne ristiriidat kuvaa kepun asennetta vasemmistoon terv tepivaari

 7. Miksi pyrkii jos ei pyri? Kepu ent puoluesihteeri ehdottaa Saarikkoa syrjään?

 8. Perusuomalaisten olis parempi nyt ottaa vastaan se heidän kuuluttama vastuu eikä haaveilla oppositiosta lainkaan
  terv tepivaari

  1. Tepi on nyt aikaansa edellä, Purra tulee tunnustelijaksi vasta Orpon jälkeen, vaikka uskon kyllä vanhan aseveliakselin taas löytävän toisensa kun kansaa pannan kyykkyyn.

   1. en ole kirjoittanut että tulisi pääministeriksi vaan sen pitää mennä haalitukseen siten olisi myös vastuussa hallituksen teoista
    SDEpee ei hallitukseen mene tterv tepivaari

 9. Kepuleiden äänestäjät kokee nyt sen oikean tappion. Eli niiden äänet oli ”ei mitään”. Siinä moni lesta potkii aitaa…

 10. Samoin voi sanoa jos toiseksi suurin puolue ei hallitukseen mene terv tepivaari

 11. Demarit ei kokoomuksen orjapyöräksi lähde. Antaa persujen hakea oikeaa vastuuta edes pari kuukautta ennen kuin hallitus kaadetaan.
  Jos kokoomus nyt neuvotteluissa hylkää persut, persuilla seuraavana tunnustelijana ei ole mitään mahdollisuutta saada ketään mukaan.

 12. Minun mielestäni oikeistolaiseen Suomeen täytyy saada oikeistolainen hallitus – ilman ensimmäistäkään punaista tai vihreää, jotka ovat oikeasti vihreäksi naamioituneita punaisia.

  Kepussa on myös ihan oikeita suomalaisia, joten toivoisin kepun mukaan oikeistohallitukseen. Se vaan edellyttäisi, että potkisivat syöttöporsaan pihalle johdostaan.

 13. Kyllähän Kepu enemmän otti turpiin ollesaan hallituksessa Kokoomuksen kanssa. Siksihän se juuri lähtikin kokeilemaan vasemmistolaisempaan kokoonpanoon. Nyt on kaiken järjen mukaan opposition paikka kun molemmat vaihtoehdot on kokeiltu. Sitä paitsi uusi hallitus lähtee kurjistamaan oloja joten siinä ei pärjää kuin Kokoomus jonka kannattajiin kurjistaminen ei iske. Hallituskumppaneille ei kunnian kukko tule laulamaan kun niiden äänestäjät huomaavat ettei hyvää jaella vaan otetaan pois.

  Perussuomalaisia taitaa jo pelottaa kun niin Kepua haluaisivat mukaan hallitukseen. Kepussa on kuitenkin nähty että se on iskun paikka kun Perussuomalaiset lähtee leikkaamaan miljardeja. Olettaen tietysti että RKP lähtee mukaan hallitukseen mikä ei näytä puheista huolimatta kovinkaan epätodennäköiseltä.

  Kepu varmaan sitten on lähdössä taas neljän vuoden päästä, luultavasti vaalivoiton siivittämänä. Onhan se nyt jo kahdeksan vuotta kantanut hallitusvastuuta. Ja eikös se kuulu demokratiaan että vaalien voittajat lähtevät vetämään maata eteenpäin?

 14. Hyvin täällä jotkut tietävät mitä tuleman pitää vaikka ensimmäistäkään riviä hallitusohjelmasta ei ole vielä kirjoitettu. Miljardileikkauksilla pelottelu on langennut otollliseen maaperään.

  Minua kiinnostaisi tietää, mitkä ovat ne keinot, joilla esim. SDP ja Vasemmistoliitto aikovat sopeuttaa valtion taloutta, kun näin väittävät aikovansa tehdä, jos hallitukseen pääsevät. Leikkaukset ei niille käy, joten tuloja kai sitten pitäisi lisää saada.

  Työllisyysasteen nosto olisi toki hyväksi, mutta siinäkin vasemmiston ja kokoomuksen linjaukset keinoista poikkeavat toisistaan huomattavasti. Vai aikooko vasemmisto myöntyä esim. ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkauksiin?

  Veroja toki voi aina nostaa, mutta mikä niiden nettovaikutus on valtion verokertymään? Jotkut asiantuntijat väittävät, että vaikutus voi olla jopa negatiivinen, koska ihmisten halu tehdä enemmän töitä vähenee.

  1. Juha U, kyllä minulle jäi ainakin täysin epäselväksi miten demarit sopeuttavat valtiontaloutta kun Lindtman sitä eilen A-studiossa esitti.

   Toivotaan,toivotaan ja vielä kerran toivotaan.

  2. Eikö se ole juuri Kokoomus joka on ”pelotellut” miljardileikkauksilla? Eikö niitä sitten muka tehdäkään? Perussuomalaiset ajattelevat, että Orpo vaan puhuu lämpimikseen mutta kun mennään hallitukseen niin leikkaukset unohtuvat?
   Missä toiveunessa oikein olette?

   1. Eivät ajattele. Purra totesi tämän illan haastattelussa, että leikkauksia joudutaan kyllä tekemään, mutta leikkausten määrä ja aikataulu per vaalikausi täsmentyy myöhemmin.

    Itse ihmettelen sitä toiveunta, jossa esim. sdp:n porukka elää. Puhutaan kyllä sopeutuksista ja jopa varovaisesti leikkauksista, mutta mitään ei kerrota täsmällisesti. Vai eikö ole mitään kerrottavaa?

    Aika tuuleen on rakennettu sekin ajatus, että työllisyyden paraneminen pelastaa valtiontalouden lisävelanotolta.

    Esim. VM:n budjettipäällikkö Mika Niemelä arvio, että yhden vaalikauden aikana voitaisiin työllisyyden kohenemisella saada kasaan korkeintaan 1-2 lisämiljardia.

    Mistä sdp kaivaa puutuvat miljardit, jos hekin haluavat, että valtiontalouden velkaantuminen saadaan kääntymään laskuun?

    1. Mitä on sitten puhe ”miljardileikkauksilla pelottelusta” jos ne kerran aiotaan tehdä?
     Ja minkä puolueiden kannatusta ajattelet leikkausten nostavan hallituksessa? Perussuomalaisten?

     1. Suomen kansan enemmistö ymmärtää, että talous on saatava kuntoon ja siihen tarvitaan leikkauksia – joten uusi hallitus tulee tekemään leikkauksia.

 15. Onhan toki Suomi valkoinen mutta myös demokraattinen maa jossa puolue saa valita hallituksiin menonsa itse
  Nyt näyttää siltä että kepu on valinnut opposition ja siihen olis paremi vaan tyytyä eikä turhilla painostaa ketään terv tepivaari

  1. Minusta kepun pitäisi luoda nahkansa taas kerran malliin Sipilä ja nuijia vanhapierumainen kokoomus maan rakoon. Näin se on jo usean kerran tehnyt.

   Persuista ei niin väliä minään vaatuunkantajana, vain bannonilaisena suunpieksijänä.

   Vihreät voisivat toimia samoin ja löytää ideansa uudelleen virkkaaja-imettäjäporukkasta oikeaksi luonnon ja elintapojen puolesta rähjäpuolueeksi.

 16. Kyse ei ole mistään Keskustan pettämisestä, vaan se puolue on valinnut linjansa täysin unohtaen alkiolaisen alkuperänsä. Suurin syyllinen on turkulainen puheenjohtaja, jonka lounaissuomalainen liittouma sai aikanaan valittua puheenjohtajaksi puolueelleen. Siitä on edelleen itä- ja pohjoissuomalainen maanviljelijäkansa pahoillaan. Sillä väellä on ollut ja joka on edelleen suuri vaikutus koko puolueen pärjäämiseen unohtamalla sen. Nyt se väki on kasvattamassa perussuomalaisia ja nostamalla sen nykypäivän suuruuteen.

  Keskustan onnetonta tilaa ei auttanut edes puheenjohtajan muutto Turusta Oripäähän, hänestä pitäisi päästä tysin eroon.

  1. Pentti,- Tällä Turkulaisella on aviopuoliso, joka toimii eduskunnassa sosdemien asioita ajavana virkailijana, joten siitäkin lähtökohdista nähtynä, ei kannata enään ihmetellä hänen tuppautumistaan demareiden rintaruokinnalle.

 17. Minä kysyisin myös suoraan: mistä maaseudun asiaa ajava puolue? Kepu ei ole sitä ollut yli kolmeenkymmeneen vuoteen. Ahosta alkoi maatalouden voimakas alasajo joka yhä jatkuu.

  Ollaanko hetki rehellisiä? Se voisi olla jopa Vihreät. Hekin välittävät ainakin osasta maaseudun väkeä. Heidän ehdotuksissa on järkeviä kulmia mukana, joskin epärealismia siirtymien toteutuksessa.

 18. Ei mistään, jos kepua ei sellaiseksi muka voi laskea. Äänestyspohja ei enää riitä maatalouskärki edellä menevällä puolueelle, ainakaan isolle tai edes keskisuurelle sellaiselle.

 19. Kokoomuksessa on huomattava määrä maanviljelijöitä ja metsätilallisia. Ettei vaan Kokoomus ajaisi paremmin maaseudunkin asiaa kuin kepu.

 20. Viljelijöidenkin asiaa pitää ajaa mutta ei minkään puolueen kannatus voi nojata edes pääosin niin pieneen väestöryhmään. Siksi Keskusta ei enää ole maalaisliitto. Keskusta kilpailee samoista äänestäjistä Perussuomalaisten ja Kokoomuksenkin kanssa. Nyt on Keskustan matalasuhdanne mutta pidän aika varmana, että oppositiossa sen kannatus nousee varsinkin jos Perussuomalaiset pääsee hallitukseen. Niinhän se tyypillisesti menee, vastuu syö kannatusta. Joskus se jopa romahtaa, harvemmin nousee. Ja nyt kun aletaan leikkaamaan niin kannatusta on todella vaikea säilyttää. Odotellaan vaan niin vuoden päästä jo kuuluu miten ”Perussuomalaiset peesaa Kokoomusta”. Vaaditaan ”ryhtiä” mutta eihän sitä löydy. Kannattajat eivät ymmärrä, että hallituksessa olo vaatii kompromisseja. Kuinka paljon sitten kannatus ehtii alentua neljässä vuodessa jää nähtäväksi.

  Voitte vastata nyt, mutta palaan sitten sanomaan ”mitäs minä sanoin”.

Kommentoi