Kyllä pahoinvointipalvelut todella paranevat.

https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000009607318.html

”Pyörätuolikunnossa olevan Sirpa Immosen asumista tukevat kotipalvelut lopetettiin yllättäen – ”Hoitaja sanoi lähtiessään että huomenna ei sitten tullakaan””

Kukaan ei ole vastuussa mutta aina löydetään jokin pykälä, mihin vedotaan, vaikka se pykälä ei tapaukseen olisikaan pätevä.

14 vastausta artikkeliin “Kyllä pahoinvointipalvelut todella paranevat.”

 1. Paranoidia skitsofreniaa sairastava veljeni joutuu muuttamaan ensi kuussa tukiasunnosta syrjemmälle keskustan palveluista vuokra-asuntoon. Perusteena on että sosiaaliohjaajat eivät ehdi käydä riittävän usein kotikäynneillä.

 2. Männä päivinä selvittänyt tässä paria vammaispalvelua eräälle lähipiirissä. Meillä ei kuulkaas ole mitään pulaa soteresursseista. EI MITÄÄN PULAA! Perustelen:

  Seitsemällä eri virkailijalla oli useassa eri puhelinnumerossa, useaan eri kertaan, tuntitolkulla aikaa kertoa minulle miten he eivät hoida tätä asiaa vaan tuo toinen. Heillä oli rutkasti aikaa kertoa minulle montako eri soteasiantuntijaa tarvitaan varaamaan aikoja ja tekemään palvelupyyntöjä ja selvityksiä ja jatkotarkistuksia ja sitten lomakkeita joilla tehdään lisätarkistuksia ja sitten lomakkeita lisää. Jos meillä on tuohon kaikkeen varaa, ei meillä hätää voi olla!

  (noh, päädyin tilaamaan vapailta markkinoilta sen mitä tarvitaan, kuluksi tuli reilu satanen…ym. soittelukierros tuhlasi jo yli sen verran verorahaa)

  1. Kyuun antama raportti olisi hyvää huumoria, ellei se olisi totta ja toistuisi päivästä toiseen.

 3. Minä halusin mennä paikkaamaan hampaan Tampereen ostopalvelun Coronariaan, joka on ns. vakipaikka. Soitin. Vastaajassa sanottiin kohta, että meillä on takaisinsoittopalvelu.
  Soittoa ei kuulunut kolmeen päivään. Yksi tuli kolmantena päivänä tuntemattomasta numerosta, jonka DNA merkitsi häiriösoitoksi ja esti sen.
  Alkoi v…tuttamaan. Marssin keskustorin hammasasemalle ja sain ajan heti seuraavalle päivälle.
  Annoin kuulua soittopalvelun surkeudesta. Soittavat kun soittavat tuntemattomista numeroista. Sanoin, ettei käy. Muuttakaa järjestelmä ja kirjoitin pääkonttoriin palautteen.
  As.p.mimmit Coronariassa olivat täysin kielipuolisia noviiseja, toinen ”timbuktusta”, toinen venäläissyntyinen, joilla oli sekviä vaikeuksia kielen kanssa. Sanoin, että ”nie gavarju pa ruskij”, puhukaa suomea.
  Noissa hommissa pitää osata hyvin suomea. Sama koski Porvoon kaksikielisiä terveyspalveluja, joissa oli ymmärrysongelmia.

  1. Onhan se loistavaa, että pahoinvointialueilla joillakin on systeemin puolelta suuresti mollatut yksityispalvelut ja pikainen pääsy hoitoon.
   Valitettavasti toisilla ei hammashoitopalveluita ole eikä näytä tulevan.

  2. Hmm…nytkö siis kielitaito onkin tärkeää ?

   Aiemmin se taisi koskea ainoastaan ruotsinkielisiä ja heidän palveluitaan.

   Itse asiassa taisi olla vielä viime viikolla sote-ongelmat lähinnä propagandaa.

    1. Ai onko olemassa myös vastuutonta terveydenhuoltoa?

     Jos se on saivartelua, kun ihmettelee miten mielipiteet vaihtuvat alituisesti päinvastaiseksi edelliseen nähden , niin olkoon.

 4. Aiheen piiristä.

  https://www.verkkouutiset.fi/a/usu-hyvinvointialueiden-johtajat-luopuisivat-hoitajamitoituksen-kiristamisesta/#fd552555

  Fakta on se, että meillä on laki, jota on mahdoton toteuttaa, mutta kun se tehdään väkisin, niin siirretään ongelmat seuraavalle. Tätä on tapahtunut jo jonkin aikaa ja se näkyy päivystyksissä, terveyskeskusten vuodeosatoilla, kotihoidossa huonompi kuntoisina asiakkaina ja sairaalaosastoilla.

  Tästä seurauksena varoitettiin lukuisia kertoja useiden asiantuntijoiden toimesta ja se on nähtävissä julkisista asiakirjoista.

  Varoitukset menivät kuuroille korville, kun ainoastaan vasemmistohallituksen ideologiaa tukevat, omat asiantuntijat kelpasivat.

  1. Kelakorvausten poisto yksityisistä terveyspalveluista osoittaa sekin jo nyt orastavia merkkejä päätöksen haitallisuudesta, mutta kun se ideologia ajoi senkin suhteen kaiken ohi, itse asiassa jopa Kelan asiantuntijat pitävät päätöstä järjen vastaisena

   Täällä toki oltiin sitä mieltä, että asia on merkityksetön, mutta niin aina.

 5. Kouluissa on pahoinvointia, koska muutoksilla kouluista ei ole tehty turvallisia paikkoja lapsille, vaan kilpaillun, dynaamisen bisnesympäristön kehitysympäristöjä pienille aikuisille. Toisin sanoen, on luotu puitteet aivan muille kuin tarpeen omaaville.

  Lääkäriasemilla on ongelmia, koska on rakennettu tietojärjestelmät poliitikoille, lobbareille ja välipomoille – ei esim. hoitajille tai lääkäreille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *