14 vastausta artikkeliin “Norjalaiset eivät vissiin tarvitse turisteja”

 1. Kallishan Norja on mutta onkos Suomi halpa ei ole kun otat palkkatason huomioon Norja voi sittenkin jopa kilpailla Suomen tasolla terv tepivaari

 2. Onneksi on tullut koluttua Hammerfestistä Osloon useammankin kerran. Altassa uimassa ja hillat keräämässä tuntureilta. Trondheimin kalahalli on mielenkiintoinen, varsinkin hajuineen.
  Ja yksi pitkä kurssi Oslossa. Mukavia suomalaisen tapaisia ihmisiä.

 3. Samaa rataa vaikka enemmin pohjois Norjassa
  Kyllä Norskin kanssa tulee toimeen varsinkin pohjoisessa terv tepivaari

 4. Hemmetin hyvät kalavedet Norjassa on, siitä ei pääse mihinkään.

  Ymmärrän kyllä perustelut turistiverolle.

 5. Hammerfestissä odotti yllätys. Olimme lähdössä opastetulle kalareissulle merelle ammattikalastajan opastuksella, joka juuri fileoi kaloja satamassa.
  Kalahaalarit, pitkä parta ja kummallinen aksentti puhuessan norjaa. Kiertelin ympäri ja kuuntelin vielä hetken- ”Pekka perkele, mitä sää täällä teet, hihkaisin ! Jumalauta Hessu, mistä vitusta sää mut tunsit. No, arvaas nääs? ”
  No, Pekka oli opiskelu- ja pikajuoksukaverini Tampereelta ja muutti perheineen Hammerfestiin, kun ei saanut Suomesta hommia.
  Maailma on pieni.

  1. Pitäisi katsoa kalliiksi sanomista siitä kulmasta että Norjan palkka taso on suurempi kun Suomen
   He tulevat hyvin toimeen tuloillaan mutta Suomessa kansan palkka taso on että juuri ja juuri toimeen tuleen terv tepivaari

 6. Rovaniemeltä kotoisin oleva tuttumme, opettaja, leikkaussalin tehohoitaja lähti Norjaan fileeraamaan kaloja opetellakseen norjankielen kunnolla. Nautti elämästä ja kylmästä.
  Mutta palasi Suomeen leikkaussaliin ja sitten opettajaksi kaksikieliseen kouluun kylmät hermot kassissa.

Kommentoi