Punainen vai musta fasisti?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fbf48571-3d7e-491a-8755-318233f7177e

”HS: Tunnettu vasemmistoaktiivi Toivo Haimi kannatti Sinimustan liikkeen perustamista
Vasemmistoliittolainen Toivo Haimi on Kansan Uutisten toimittaja.”

Tässä yksi esimerkki siitä, että puna- ja mustafasistien ”ero” on olematon.

Neukkulassa oli punafasisteja, kuten puna- ja mustafasisteja nykyisellä Venäjällä.

Se vaan aina jaksaa ihmetyttää, kuinka itseään kommunisteiksi kutsuvat tuota venäjän fasismia ihannoivat ja puolustelevat.

15 vastausta artikkeliin “Punainen vai musta fasisti?”

 1. Tällainen bloginavaus on vähän kuin kysyisi ihmiseltä, onko hänellä suomalainen vai tuontivaimo.

  Näin aina niin ihanilla Pirkan blogeilla, joka blogi-alusta tuntuu olevan melkein kuin meidän ihka oma nettiroskakori.

   1. Onhan täällä lukuisia kertoja alleviivattu tätä kansallismielisyyden ongelmaa, mutta nämä vänkäävät ja vänkäävät omaa lantajuntteuttaan aivan täysin estoitta, koska ovat vaistonneet momentuminsa olevan käsillä. Antaa heidän mylviä ja kuopsia maata. Neljän vuoden päästä ääni muuttuu kellossa hyvin radikaalisti varmasti. Ei se nuorelle pitkä aika ole himmailla, katsellen miten kenties tulee levottomuuksia ja väkivaltaista kaaosta sen seurauksena, kun nämä päästään pimeät tahtovat väen väkisin vallankahvalle.

    Mitä katselen uteliaana tapahtumien kulkua.

     1. Sinun ei tarvitse läähättää perässäni eikä takertua kommentteihini.

 2. Johan se on ollut kauan aikaa aurinkopäivänselvää, että esimerkiksi suomalaiset sinimustafasistit ovat käyneet myöskin ilmeisesti Ukrainassa vapaaehtoisina taistelemassa: ei siksi, että heitä kiinnostaisi Eurooppalaisuus tai yleinen hyvä, vaan siksi, koska ovat päästään pimeitä kuin musta väri, ja hakevat säpinää elämiinsä.

 3. Sotien jälkeisenä aikana Euroopassa kuitenkin punafasistiset sakit ovat murhanneet eniten ihmisiä ideologisista syistä.

 4. ”Punafasistit vastustavat toisinajattelijoiden perusoikeuksia
  5.12.2017 05:00Jaakko Häkkinen

  Huomenna on taas itsenäisyyspäivä, eli punafasistit (vasemmistofasistit) kokoontuvat tuttuun tapaan vastustamaan toisinajattelevien perus- ja ihmisoikeuksia sekä harjoittamaan väkivaltaa toisinajattelevia kohtaan ynnä ilkivaltaa täysin sivullisten kolmansien tahojen omaisuutta kohtaan. Punafasistit vastustavat demokratiaa ja haluavat Suomesta totalitaristisen yhteiskunnan, jossa vain Oikean (lue: Vasemman) Ideologian hyväksyvillä ja aivopesemillä kansalaisilla olisi sellaisia perusoikeuksia kuin sananvapaus tai äänioikeus. Punafasismi täyttääkin useita fasismin tunnusmerkkejä.” – Verkkolehti Kansalainen.

 5. Juu, ja nyt se on tällainen kansallismielisyydellä ratsastava anarkokapitalistinen libertaristi mikälie, joka pommittaa ja hyökkäilee itänaapurista.

  Antakaa mun kuitenkin yrittää olla oman elämäni Riika Purra:

  https://youtu.be/WUcXQ–yGWQ
  (MØ – Final Song)

  1. Substantivismi eli lokerointi on arvioitu eräissä kielellisissä piireissä kielellistä luovuutta vähentäväksi ja samoin kehitystä jarruttavaksi.

   Verbien eli teonsanojen käyttö esimerkiksi runoudessa olisi joidenkin mielestä luovempaa kuin laatusanat ja nimisanat.

   Vuosikymmeniä sitten tuli radiosta ”Runouden kuntokoulu”, jossa oltiin tätä mieltä.

 6. Jo Hitler ja Stalin olivat kavereita. Naapureiden miehitys yhdisti vaikka olivat olevinaan vihollisia. Nykyistä äärioikeistoa ja – vasemmistoa yhdistää USAn vastaisuus ja antisemitismi. Fasisti Putin kelpaa kommunisteille johtotähdeksi ei ehkä niinkään sen takia mitä hän edustaa vaan mitä hän vastustaa.

 7. Mielestäni fasismi -sanan käyttö on käsitteen väärinkäyttöä pienpuolueen yhteydessä.
  ”Fasismi” kuuluu yhteiskunnan johtamisen käsitteistöön. Yhteiskunnan johto määrää kurinpidon asteen niin, että yhteiskunta pysyy järjestyksessä.
  Anarkistit saattavat tulkita ”fasismi” -sanaa minun tapaani.

  Oikeuslaitos, poliisi ja armeija ovat periaatteessa fasistisia toimijoita. Ne rajoittavat, käskevät ja kieltävät. Tottelemattomuudesta seuraa rangaistus.

  Fasismi korostuu silloin, kun yhteiskunta on vaarassa joko sisäisen tai ulkoisen uhan kautta.

  Fasismi on tautista vallankaappaustapauksissa, joissa valtaa pitävät eivät toimi yhteiskunnan eduksi, vaan vallan kaapanneen ryhmän etua tavoitellen.

 8. Onpa tuo fasisti punainen taikka musta kumpikaan ei ole kellekkään hyväksi terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *