Se siitä ja vaaleista – punalinjan peloittelu ei tehonnut

Punalinja peloitteli suureen ääneen oikeiston pelossa.

Vaalituloksen perusteella potaska ei tehonnut suomalaisiin itse ajatteleviin kansalaisiin.

Punademu-uho ei toiminut.

Hallitusneuvotteluista tulee toki vaikeat eikä yllättäisi, mikäli punalinja yrittäisi torpedoida kaiken järkevän ajaakseen nykyhallituksen ideologista ja katastrofaalista linjaa.

Voi vain toivoa, että terve järki pystyisi voittamaan.

42 vastausta artikkeliin “Se siitä ja vaaleista – punalinjan peloittelu ei tehonnut”

 1. Marinin vastakkainasettelu tehosi! Kansa äänesti tämän punaisen pois vallasta! Demokratia toimi! 🇫🇮🇫🇮🇫🇮👍

 2. Netistä poimittua:

  ”Puhelin pirisee…

  – Sanna Marin
  – Onko pääministerillä?
  – En ole enää pääministeri, kuulemiin

  Hetken päästä puhelin soi uudestaan…

  – Sanna Marin
  – Oliko pääministerillä?
  – Minä en ole enää pääministeri!

  Taas menee hetki ja puhelin soi jälleen:

  – Sanna Marin
  – Onko pääministerillä?
  – Kuulkaas rouva! Te olette soittanut jo useita kertoja, ja minä en ole enää pääministeri….
  – Ette niin, mutta kun se on niin kiva kuulla uudestaan ja uudestaan…”

 3. Li Andersson Ylellä: ”Vituttaa kuin pientä eläintä”
  Tunnetummin se kuuluu ”Vituttaa kuin pientä oravaa”.

 4. Eipä tuo vaalitulos näin aamulla näytä sen erikoisemmalta kuin yölläkään. Taisi näin henkisesti suurin häviäjä olla vasemmiston Andersson.Hän toi sen ihan julkisesti televisiossa näkyville, on kyllä tuonut jo vaalikeskusteluissakin.

  Ehkä se suurin häviäjä kuitenkin oli pääministeri Sanna Marin, selvää häiviäjän nöyryyttä hänestä näkyi.

  Suurin kiukuttelja oli ministeri Ohisalo, nyt maapallo taatusti tuhoutuu.

  1. Sanna Marin kaikkine somepostauksineen ja Hornet valehteluineen ei onnistunut eikä ole edes ihme.

 5. Katsotaan nyt hallituspohja ja ns. laajaa oikeistohallitusta ei synny, se kaatuisi heti. Ei kepu eikä RKP saati kukaan muukaan nykyhallituksesta ei lähde mukaan.
  On todennäköistä, että persut jäävät taas oppositioon.
  Eikä kolmen suurinta blokkiakaan saada aikaan.

  1. HK:n palvoma Marin aiheutti Vihreiden ja Vasemmiston äänilaariin tappion, nämä muistaa tämän Marinin jatkossa…

   Ei tiennyt HK:n hevostietotoimisto vaalien lopputulosta vaikka kovasti niin väitti…katoavaa on kansanperinne ja punaiset…

 6. Oudosti valui Vasemmistoliiton ja Vihreiden ääniä muuallekin kuin demareille.

 7. ”Aftonbladetin mukaan ”skandaali vahingoitti Marinin mainetta” ja sai monet epäilemään, onko Marinin ikäinen henkilö fiksu ratkaisu pääministeriksi.”

  Lähde:

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailmalla-vaalit-nahtiin-marinin-tappion-kautta-voi-vaikuttaa-sensaatiomaiselta-ja-omituiselta/8668324?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1680496935

  Marin aiheutti oman tippumisen PM paikaltaan. Biletykset ja sekoilut ei kuulu PM:n hommiin. Ilman niitä olisi voittanut ja jatko PM tehtävään olisi jatkunut…nyt kävi näin 😅

 8. Melkoisen voimakkaan muutoksen kansa äänesti.

  Mutta yksi pesemätön pyykki on: Marin ohjasi voimallisesti, aggressiivisesti äänestämään taktisesti, tuhoten vihreiden ja vasemmiston kannatuksen, samalla epäonnistuen itse tavoitteessa. Tuhoaako tämä luottamuspohjaa näiden puolueiden välillä lähitulevaisuudessa? Olihan tuo Marinilta poikkeuksellisen ilkeä teko aatetovereita kohtaan.

  Yksi optio on että Marin löytää uuden, kansainvälisemmän pestin ja demarit raitistavat vähän ilmaa.

  1. Marin halusi eripuraa kaikkien naisten kanssa hallituksessa ja näin se sai sen minkä halusi

 9. Marin nosti puolueen kannatusta vaikka oli hallitusvastuussa. Erot jäivät varsin pieniksi.
  Marin saattaa lähteä EU pöytiin ja on näkyvä tähtemme myös siellä!
  Ulkomailla ihmetellään miksi emme hyödyntäneet hänen suosiotaan?

  1. Sopisi hyvin sinne riitelemään, saman homman teki kuin Katainen ja Urpilainen jotka jätti Suomen kuin rotat uppoavan laivan. Saman teki Marin…

 10. Kyllähän tämä Marinille sellainen Pyrrhoksen voitto oli. Katkeroitti vihreitä ja vassareita mikä ei välttämättä pidemmän päälle ole hyväksi demareille. Saattoi myös himmentyä se loistelias kuva mikä Marinilla ulkomailla on ollut. Myös se että pitkäksi aikaa teki Keskustasta keskustalaisen puolueen mikä vasemmistoa karsastaa.

  1. Tyypillinen tilanne jossa naiset ”selkään puukotti” toisiaan, tälläistä se on työympäristöissäkin …nyt Marin näkee mitä hän itse on kylvänyt ympärilleen …”tikarit” lentää vielä takaisin

  2. Vaikka Marinin hallituksen työajasta suuri osa meni koronakriisiin ja Suomen turvallisuuden hoitamiseen, se ehti myös tehdä näköistään politiikkaa: pidentää oppivelvollisuutta, uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenteen ja asettaa kunnianhimoisen tavoitteen ilmastopolitiikassa. Se teki myös ihmisoikeuspolitiikkaa: paransi transhenkilöiden asemaa, toi aborttilainsäädännön tälle vuosituhannelle ja yritti parantaa saamelaisten asemaa.

   Kokoomus meni vaaleihin leikkauspolitiikka edellä. Vaalituloksen perusteella valtion velan määrä on päällimmäisiä huolia reilulle viidennekselle suomalaisista. Leikkauspolitiikan kääntöpuoli on valtion menojen leikkaaminen, joka tarkoittanee vääjäämättä valtion maksamien etuuksien pienentämistä ja sosiaaliturvan varassa elävien suomalaisten olojen tiukkenemista.

   Perussuomalaiset ylsi ensimmäisen kerran yli 20 prosentin. Tähän puolue pääsi tarjoamalla jotain aivan muuta kuin Marinin hallitus.
   Populistipuolueen linja talouspolitiikassa ei ole kovin kirkas, mutta se lupaa leikata turhat pois. Puolue on valmis supistamaan Suomen taloutta mieluummin kuin tuomaan työvoimaa ulkomailta. Ilmastopolitiikassa Suomen on puolueen mielestä lakattava keulimasta muun maailman edelle.
   Puolueen kokoava teema on maahanmuuton vastustaminen, vaikka juuri nyt Suomeen ei tule Ukrainan sotaa pakenevia lukuun ottamatta turvaa hakevia. Nationalistinen ja konservatiivinen linja kelpasi monelle, joka on pettynyt niin sanottuihin vanhoihin puolueisiin.

   (Yle/ Maria Stenroos)

   1. Niin ja Ylen uutisten perusteella Kokoomuksen suosio sekä 2019 että tämän vuoden vaaleissa rajoittuisi lähinnä Helsingin ja Varsinais-Suomen vaalipiirien alueille, eli juuri sille alueelle, jossa Pirkan blogilaisten mukaan asuisivat ne pahimmat ”cityvirheet”??

    Voehan victis.

 11. Liisan analyysi asiallisen oikein lietsomatta mihinkään suuntaan.
  – Nyt on sitten Orpolla kokoomuksen lupausten lunastuksen aika ja se on 20% kannattajien etuuksien ajamista enemmistön kustannuksella. Aika näyttää mihin se johtaa?

 12. Niilo, kuvastat jokaista hallitusta.

  Rinteellä oli alle 20% kannattajien etuuksien ajaminen enemmistön kustannuksella. Nyt se on Orpolla marginaalisesti enemmän. Mutta se on juuri rikkaus monipuoluejärjestelmässä. Kukaan ei saa yksin pelata.

 13. Oman suosikkipuolueen heikko menestys puhumattakaan inhokkien menestyksestä on vaikea niellä. Ihminen lohduttautuu kaikenlaisella selittelyllä ja mikäpäs siinä jos se helpottaa ja ainahan on se lohtu että taasa neljän vuoden päästä yleensä valta vaihtuu. Mutta hienoa on Suomessa että pyritään aina vaalien jälkeen menemään niiden puolueiden käsitysten mukaan joita kansa enimmin on äänestänyt, se on todellista demokratiaa.

  1. En tiedä, kenellä näitä tämmöisiä suosikkipuoluelurituksia on suunnattu, itseäni nämä tuskin koskettavat, kun en äänestä. Sen sijaan vahingonilo eli Schadenfreude yhdistetään usein osaksi narsistisen persoonallisuuden psykopatologiaa.

   Kenties ensi vaaleissa, kun jo suurempi joukko suuria ikäluokkia on saatu vaippoihin, voisi alkaa äänestämään… 😉

   1. Et Liisa taida demari olla, suurten ikäluokkien vanhukset kun ymmärtääkseni ovat demarien äänestäjiä, tai niin miksei ”uudet” vanhukset sitten myös olisi mutta ainakin heitä on vähemmän.

    Suosikkipuolueluritukset on suunnattu heille joille on tullut huonompi menetys kuin on ollut voittajilla ja sitten tulosta vuolaasti yrittävät kaunistella.

 14. Totta puhuen suosikkipuolue on muutenkin aika hutera kulma.
  – Urpilaisen demarit oli keskustavasemmistolainen, Marinin demarit äärivasemmistolainen
  – Soinin persut oli epämääräinen hörhölauma, Purran persut on moderni kansallismielinen
  – Sipilän kepu oli monopolioikeistolainen, nykyinen kepu on… en tiedä, eivät tiedä kait itsekään eikä äänestäjät ainakaan
  – Vihreät ovat myöskin olleet välillä ympäristöpuolue, välillä ihmisoikeuspuolue, välillä yritysmyönteinen, välillä yritysvastainen

  Toisin sanoen, puolue on sen silloisen johdon ja kansanedustajien poikkileikkaus. Jos sinulle on asia x tärkeää, yhtenä vuonna sitä ajaa yksi puolue ja toisena toinen.

  1. No entäpä sitten kokoomus, joka vasta onkin patavanhoillisten ”arvopuolue”, jota heidän opportunistilasten juppilapsenlapset koettavat kannabispolitiikallaan notkistaa. Mutta jauhojengiläisten suurin pesäke ja kaikkien arvojen hylkäämisen tyyssija minulle tuo Kansallinen kokoomus. Saapa nähdä neljän vuoden jälkeen mitä kansa on mieltä kun on leikattu ja ankeutettu vanhusten ja nuorten elämää, possujen taholta — kieltäytyvätkö sitten heidän atomoituneet lapsenlapset isoisiensä vaippojen vaihdosta, vai peräti jopa kärräämästä näitä yksitysivanhainkodeissaan kultalusikoivia porvareita pyörätuoleissa äänestyspaikoille, heidän leikattua nuorten tuet…

   Vihreiden ongelma on se, että heidän ministerinä toimii alkoholistiperheessä kasvanut sosiologi, jota kiinnostaa ympäristön sijaan Helsingin asunnottomuus — samoin taitaa Haaviston Pekkaa kiinnostaa enemmän homoilu ja transuilu kuin ilmasto-asiat, mikä on aika traagista ja sataa suoraa kumpparijunttien sekä Suomen Trumppilaisten laariin.

 15. Juuri tullut epävirallinen tieto kokoomuksen ydinjohdon tausta-ajatuksista, jossa kukaan ei hyväksy heistä PS:n EU-, ilmasto eikä maahanmuuttopolitiikkaa.
  Ei myöskään demarit. Ja, imagonkin vuoksi kokoomus häpeää olla hallituksessa rinta rinnan persujen kanssa.
  Kepu on naulannut itsensä oppositioon.
  Vasurit eivät kelpaa kokoomukselle, vai kelpaako ?
  Vihreät, KD, RKP sekä demarit eivät hallitukseen lähde ilmaiseksi.
  Ei taida tulla mitään. Mitä kokoomus tekee voitollaan ?
  Uudet vaalit, vai mitä ?
  Vai vähemmistöhallitus ?

 16. Kepu naulasi itsensä oppositioon myös viime vaalien jälkeen ja siitäkin joustivat. Antaa tomun laskeutua ja pääsiäismunien löytää perille.

  RKP:kin jo jousti tiukasta linjastaan. Sinänsä hauska ajatus: jos persut joutuu RKP:n määräämään hallitukseen, kannatuksen puoliintumisaika on melkoisen pieni.

  1. Juupa ”pääsiäinen tulee, munat esiin” kuten totesi eräs melko häiriintynyt ihminen.

   Tässäpä Usko Eevertti Luttiselta mietteitä tähän läntisen kulttuuriyhteisön kenties määrittävimpään sesonkiin:

   https://youtu.be/JmD33xQpWQI

  1. Häviäjät lukee roskauutisia ja etsivät syytä häviölleen, vain voittajat muistetaan historiassa.

  2. Somepelleilijät eivät ymmärrä, että kaikki eivät elä vain somessa.
   Asiasta toki häpeät, kun suitsutit punademujen mahavaa toittoa ja tulos oli ulos.

  1. Pahimmat kokainistit, jahtibilepellet ja kähmijät löytyvät kokoomuksesta, sitä on aivan turha kieltää. Sen sijaan se, että nuolee heidänlaisten ruskeiksi palaneita hiekkapeppuja on täysin käsittämätöntä menneiden aikojen väkisin-raahaamista tähän päivään, jossa kaikki ”arvot”, joita kokoomus ajaa, eivät enää ole tätä päivää, vaikka Sirpa Pietikäinen harmaana tupakkabassollaan kuinka kähisisi nuorille pyrkyreille Brysselissä.

   1. Kokoomukselaiset Rydmanin entiset juppipellekaverit ovat niitä, jotka tilailevat reissuillaan hotellihuoneisiinsa yhteiskäyttöön tummaihoisia nais-prostituoituja, kun kotona blondit edustus-vaimot hoitelevat vauvoja.

 17. Tämä vaalitulos näyttää ”häviäjille” olevan paljon pahempi nieltävä kun NATOoon meno. Pahansuopuus ja alatyyli rehottavat.

  1. Mielestäni Riikka Purra ja kumpparijuntit olisivat ansainneet voiton Orpolaisia kaksinaismoralisteja ja miesblondeja ennemmin. Mutta toki toisten ”pahansuopuudesta” räskyttävät voivat mennä twitteriin purkamaan omien vaimojen aiheuttamaa katkeruutta yms. Eikun tervemenoa!

   1. Jos tämä purkaus oli minulle niin ehkä oli helmiä sioille koska en yhtään pysynyt mukana.

 18. ”Petteri Orpon henkilökohtainen äänimäärä Varsinais-Suomessa nousi tuntuvasti viime eduskuntavaaleista, 10 792:sta 17 347:ään. Jokisipilän mukaan se on pääministeriehdokkaalle vakuuttava määrä.

  Tosin perussuomalaisten Riikka Purran lukemasta Orpo jäi kauas. Jokisipilän mukaan Purran tulos perussuomalaisten johdossa on todella kova, mitattiinpa sitä henkilökohtaisina ääninä tai paikkamäärän nousuna.

  Pääministeri Sanna Marin (sd.) sai ääniä tuplasti sen minkä Orpo, 35 623.

  Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sai Varsinais-Suomesta enemmän ääniä kuin Orpo, 18 122. ”
  (Yle)

  — Introvertti setä-possu kuitenkin ratsastaa puolueensa siivellä.

 19. Saatu äänimäärä rippuu tietenkin äänipohjasta, joka on kuin yö ja päivä eri piireissä. Oikeaa menestystä verrataan osuudella piirin koko äänimäärästä.

 20. Jollekin vaikuttaa olevan äärimmäisen katkeraa, että kokoomus voitti.
  Ilmeisesti oman sakin turpasauna ei miellyttänyt…

Kommentoi