Suomen virheet ja vegeuskovaiset saisivat ottaa mallia

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000009430784.html

”Tomaatit ja muut kasvikset ovat nyt kortilla Britanniassa – Ministeri kehotti kansalaisia syömään nauriita”

Meillä samoin virheet ja vegaanit voisivat syödä suomalaisia juureksia ulkomaisten kasvisten sijaan, vaan ei kelpaa, kun se ei ole muodikasta.

Sen sijaan pitä saada kaukaa tuotuja hedelmiä ja soijaa.

22 vastausta artikkeliin “Suomen virheet ja vegeuskovaiset saisivat ottaa mallia”

  1. Minäkin ehkä ryhdyn ottamaan kaiken irti oikeuksista ja vapauksistani ryhtyen palvomaan pyhää kierremakaronijumalaa. Riittävästi netissä haarojani jooga-asentoihin leviteltyäni identifioidun myöskin ayahuascaksi eli sielun liaaniksi sekä taivaanvuoheksi; ja vaadin terveydenhuollon kustantavan minulle leikkaukset, joissa minulle muotoillaan viemärisuoli.

  2. Tekisi lanttu hyvää Brysseliin kun ei heillä aina lanttu leikkaa.

    Minä syön terapiaporkkanoita. Olen päättänyt että ne auttavat näihin operaation jälkeisiin kipuihin. Jos muutama kilo vielä niin ehkä tästä toivun.

    1. ”Leikkauksenjälkeisen kivun arvioinnissa on tärkeää mitata sekä lepo- että liikekivun voimakkuutta. Vaikka potilas olisikin levossa paikallaan ollessaan kivuton, voi liikkeisiin liittyvä kipu vaikeuttaa syvään hengittämistä tai yskimistä, leikatun raajan kuntouttamista tai vuoteesta liikkeelle lähtemistä.”
      (Duodecimlehti)

      Aika monista leikkauksista toipuneena voin lämpimästi suositella kipulääkkeiden (opioidit, kodeiini) käyttöä illalla unen rauhaa takaamaan sekä päivällä suunnitellusti vaikkapa ennen fysioterapiaa/ liikkeelle lähtöä. Kylmähoito toimii oikein hyvin haavakivun lievittämiseksi. Ja haavojen hoitoon vedellä suihkuttelu aamuin-illoin sitten kun se on sallittua, jonka jälkeen haavan kuivaus puhtaalla pyyhkeellä, jonka jälkeen suolaliuoksella desinfiointi sekä ylimääräisen karikkeen poisto apteekista ostettavilla steriileillä vanupuikoilla. Leikkaushaavan voi sitten suojata kevyesti steriilillä sidetaitoksella ja käyttää vaatteita, jotka eivät purista/ hinkkaa haava-aluetta (itse olen leikellyt reikiäkin vaatteisiin leikkaushaavojen kohdille).

      Lämmintä, täyspainoista ruokaa, jossa mukana anti-inflammatorisia elementtejä suosittelen itujen asemesta.

      Ja päivittäinen liikkuminen on olleellinen osa leikkauksesta toipumista.

      1. Vanteen kiristäessä päätä auttaa ulkona raittiin ilman hengittely sekä asioiden asettaminen perspektiiviin vaikkapa sodassa loukkaantuneiden kipua ajatellen.

        Suomalainen mies on mestari valittamaan kaikesta, unohtaen että monille naisille esimerkiksi synnytys on aivan normaali asia, kuten menstruaaliset kivut sekä parisuhteidensa tunnetyön toisenkin osapuolen puolesta tekemisestä aiheutuva uupumus.

        Suomalainen mies osaa kyllä huutaa ryssitellä, mutta annas kun oma pikkuvarvas murtuu niin yhtäkkiä se onkin maailman suurin asia.

        1. Kaikista vitsikkäin tilanne oli kun aikanaan kävin erään kaverin kanssa Kökarilla reissussa, josta palauduttuamme halusi mies käydä suihkussa luonani.
          Sitten säikähdin, kun yhtäkkiä suihkustani kuului tytön kiljahtelua. Kysyin, että mitä ihmettä mahtoi olla tapahtumassa — niin kyseessä oli punkki, jonka mies oli löytänyt iholtaan.

          Poistin punkin koiran punkinpoistajalla, desinfioin haavan alkoholilla sekä tyynnyttelin kaveria, että jospa rauhoittuisi kun ei hänessä näkynyt mitään merkkejä mistään huolestuttavasta.
          Kyllä siitäkin numero saatiin.

        2. Varmaan moni suomalainen, aseikäinen mies, koki suurempiakin kipuja 1939/1940, valittaen tai valittamatta, kun ryssä yritti tuoda punavenäläistä valistusta Suomeen, huonolla menestyksellä.

          1. Mikähän saa tuon liisan koko ajan mollaamaan suomalaista miestä?
            Petetty, jätetty, passaamatta jätetty vai mikä?

            1. Montakos vuotta ootte noin niinkun haukkuneet nuoria feministejä ja paljonko tuosta tyhjästä kehittämästänne raivosta purkaneet viattomiin elukoihin, joita pyssyin paukutatte? 😄

              1. ”Montakos vuotta ootte noin niinkun haukkuneet nuoria feministejä ja paljonko tuosta tyhjästä kehittämästänne raivosta purkaneet viattomiin elukoihin, joita pyssyin paukutatte? 😄”

                Onko tällä jokin korrelaatio Ukrainan sotaan?
                Eivätko feministit vanhene ollenkaan? Ei edes Anne Moilanen?

            2. Tai sormiväreillä joku sotaväritys naamaan ja sit makkarin puolella vaimon kanssa noita leikkejä myönteisessä hengessä!

              Twerkkaaja Tinzekin istui maalipurkkiin ja sitten kanvakselle ja ripusti takapuolensa kuvan omalle seinälle!

          2. Isoisäni oli tuota ikäpolvea, ja häntä ihan kunnioitin, kun ei ollut mikään sijaiskärsijä. Verenmyrkytyksenkin hoiti jalassaan viiltämällä puukolla suonen auki siitä kohtaa missä ilmeisesti näki värimuutoksen. Sivistynyt ihminen, joka ei rääkynyt katkeruuttaan ympäri nettiä.

    2. Psyykkisiin ahdistustiloihin saattaa auttaa ihan lihasrelaksantti, jos sellaista on saanut lääkäriltään, ei noiden vuoksi tarvitse napsia kovempia huumeita. Lihasrelaksantti on kuulemma vähän saunan kaltainen kokemus psyykenlääkkeisiin tottuneelle.
      Olen aikanaan erään paniikkikohtauksessaan sekoilleen joutunut rauhoittamaan lihasrelaksanteillani, kun sekoilu kävi itselleni turhan ahdistavaksi, sanoin että ”otapa tuosta lämmin kuppi teetä ja tämä pikku pilleri sekä lautasellinen lämmintä ruokaa, jonka jälkeen käyt lämpimässä suihkussa ja mennään nukkumaan”. Näin toimittiin ja aamulla ihminen hymyili kuin aurinko, hämmästellen ettei ollut aikoihin nukkunut niin makoisasti.

  3. Tässä ilmastossa ei voida syödä pelkstään kasviksia ne eivät kasva lumessa.
    Porkkanat ovat hyviä ja säilyvät syötävinä kohtuudella kevääseen.
    Ilmastosyistä tulisi välttää kaikkea tuontiruokaa.

  4. ”Toimittajalta:
    Kyse on markkinataloudesta, ei poliittisten päättäjien asiantuntijuudesta

    Maaseutumedian isännällä, Hannu Koivistolla on pitkäaikainen farmaritausta ja 25 vuoden journalistitausta.

    Pahoittelen suoraa kielenkäyttöäni, mutta pistää niin vihaksi tämä ymmärtämättömyys ja maalittaminen.

    Selkein apu poliitikoilta on määrätä tuontiruualle samat kriteerit kuin kotimaiselle ruualle.

    Miksi meille saa tuoda yli viiden miljardin euron arvosta ruokaa, joka on tuotettu tavalla, jota Suomessa ei hyväksytä? Antibiootein lääkittyä salmonellalihaa saa tuoda Suomeen, mutta vastaavaa käytäntöä ei meillä sallita. Suomalaisen bioturvan maksaa suomalainen maanviljelijä.

    Meille tuodaan sellaisten sikojen lihaa, joiden hännät on katkottu. Meillä sitä ei sallita.

    Kasvisruokaa tuodaan myös paljon esimerkiksi Espanjasta. Suomessa käytetään vuodessa sen verran torjunta-aineita kuin Espanjassa kuukaudessa. Kasvisruuaksi tituleerattu meksikolainen avokado on paljon epäeettisempää, kuin suomalainen nauris.

    Lista on pitkä. Tuontitullit ovat EU:ssa mahdottomia toteuttaa. Pitääkö yhteinen eurooppalainen maatalouspolitiikka (CAP) yhtenäistää siten, että suomalainen farmari ei maksa korkeammasta hygieniasta, eläinterveydestä, ruokaturvallisuudesta enempää kuin eurooppalainen kollega?” – Maaseutumedia 29.3.2022 otsikolla ”Vihreiden maataloussympatiat ovat näennäistä, itsetyytyväistä liturgiaa, typerhyökkäys maataloutta vastaan”.

    1. Tottakai se on hyökkäys kotimaista ruoantuotantoa ja maataloutta vastaan — ja lisäksi nämä guacamoleillaan höttösipsinsä terveellistävät, avokadoin karotenoidinsa imeyttävät tulevat tärvelleeksi myös tuottajamaiden ympäristöt/ niiden paikallisten ihmisten onnellisuuden, jolla ei ole väliä, kunhan ikuisesta elämästä transhumanismin hengessä haaveileva nuori viherterveysvouhottaja saa maksimoida oman jakamattoman yksilönvapauden ja itsekeskeisyyden. 😵‍💫

      1. Kun ihminen ei riitä:

        Transhumanismi on kansainvälinen liike ja ajatussuuntaus, jonka mukaan ihminen voi järkevästi ohjatun tieteellisen ja teknisen kehityksen kautta ylittää nykyihmisyyden rajoitukset ja kehittää itseään paremmaksi niin ruumiillisesti, mielellisesti kuin yhteisöllisestikin. Transhumanistien mielestä esimerkiksi vanhenemisen tulisi olla vapaaehtoista ja ihmiskehon tiedostamattomien prosessien tulisi olla yksilön tietoisessa hallinnassa.

        Transhumanistit katsovat, ettei ihminen nykymuodossaan edusta lajimme kehityksen päätepistettä vaan pikemminkin hyvää alkua, jonka jälkeen perinteinen evolutiivinen kehitys voi jäädä taka-alalle ja yksilölähtöinen ohjattu kehitys ottaa sen paikan.

        Transhumanistit tukevat yleisesti nousevia teknologioita, joista monet ovat kiistanalaisia, kuten nanoteknologia, bioteknologia, informaatioteknologia, kognitiivinen tiede, kryoniikka ja hypoteettiset tulevaisuuden teknologiat kuten ihmistä laajempaan ajatteluun pystyvä tekoäly ja mielen siirto.

        Transhumanismin visiot perustavanlaatuisesti muuttuvasta ihmisyydestä ovat keränneet paljon kannatusta ja arvostelua useista eri näkökulmista. Tiedetoimittaja Ronald Bailey on kuvaillut transhumanismia ”liikkeeksi, joka ilmentää ihmisyyden rohkeimpia, mielikuvituksellisimpia ja idealistisimpia tavoitteita”, kun puolestaan ekonomi Francis Fukuyama on lausunut transhumanismin olevan ”maailman vaarallisin idea.”

        (Wikipedia)

        1. Enpä tiedä, onko perinteisten uskovaisten haukkuminen Nykysuomessa joku absoluuttinen varmistamisen keino sille, että saadaan kaikki pakotettua ja painostettua väkisin pokkuroimaan tuon tieteen sekä teknologian kehityksen täysin ohjaamattomana koskena pauhaavaa virtaa, jossa ihminen heittelehtii vailla viisautta tai mitään mahdollisuuttakaan pysähtyä enää minkään kauniin äärelle. Kova kylmä maailma, jossa rakkauden on korvannut seksi ja seksirobotti, joka on ihmistä älykkäämpi, tehokkaampi ja taloudellisempi elämänkumppani.

          1. Tuo ateistinen usko kun minun mielestäni on sitä pahinta idealismia, jota mikään eikä kukaan pysäytä, kun se vaan pauhaa ja jylisee johonkin suuntaan, jonka päätepisteestä ei kukaan piittaa.

  5. Porkkanat ovat terapia, eivät pääasiallinen ravinto. Jostain syystä niiden napsiminen välipalana vain on mukavaa.

    Mutta huomioiden miten monet lapset tänäkin päivänä siitä pitävät, se on osoitus tälle jutun pääasialle: kotimaiset kasvikset ovat osa elämäämme ja se on hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *