43 vastausta artikkeliin “Ilman selityksiä, kokoomus romahti ml. persut”

 1. Aika harva ilmoitti kantansa.
  Varmaan harmitti Hesarin törttöilyt.

 2. Noin huikea nousu demareille vaikka Marin on lomaillut. Kuinkahan iso olisikaan ollut nousu jos hän olisi ollut enemmän äänessä.

 3. Yhteen otantaan ei kannata edes tuijottaa, kun puhutaan noinkin pienistä määristä.

 4. SDPn nousu yllättää sillä puolue on ilman johtajaa syksyn puoluekokoukseen asti.
  Tilanne osoittaa sen että hallitus on flopannut.
  Suomi nousuun ei lähde köyhiä kyykyttämällä eikä yksipuolisesti sanelemalla.

  1. Sellaistakin käsitystä paljon että kyykyttäminen ei olisi pääsyy Kokoomuksen romahdukseen vaan tämä kun ei tee selvää irtiottoa perussuomalaisten rasismista.
   Kyykyttäminen tulenee laskemaan Kokoomuksen suosiota enemmän vasta sitten kun hallitusohjelmaa ruvetaan laittamaan toimeen, jos hallitus nyt ylipäänsä pysyy koossa.
   Jos taas tulee vasemmistovetoinen hallitus niin sen suosio saattaa laskea kun ei kyykytetä vaan otetaan lisää velkaa että kaikki voi jatkua kuin ennen

   1. Olen eri mieltä lisävelan otosta, joka koski edellisen hallituksen suurta kriisiaikaa ja, josta ei olisi selvitty ilman velanottoa.
    Tuo argumentti on kestämätön ja täyttä bluffia niin populistiseksi kuin kokoomus menikin persujen vanavedessä.
    Velan taitto tulee tapahtumaan pääosin valtion julkishankintojen saneerauksella, jossa piilee miljardien säästöt. Veronkorotuksilla niiltä, joilla on maksukykyä.
    Onko joku eri mieltä, etteikö tämä olisi se oikeampi tie vrt. saatananmoinen heikko-osaisten äärioikeistomainen kyykytys, joka ajaa yhteiskunnan vakavaan kriisiin .

    1. Onhan hienoa jos olevaa hyvinvointia voidaan pitää yllä ilman velatta, kaikki eivät tähän tahdo uskoa ja sitten pelätteenä mahdolliset uudet yllätykset tilanteessa jossa puskuria ei ole.

     Sellaisten veronkorotusten mahdollisuuteen en usko jotka eivät köyhiäkin kyykyttäisi. Jos sellaiset olisivat merkittävissä määrin mahdollisia olisi edellinen vasemmistohallitus ne tehnyt.

     Julkishallinnon saneeraus todella olisi tarpeen ja siihen uskoisin oikeistohallituksen ryhtyvän, vasemmistolaiselle vaikeampi mahdollisuus ymmärtääkseni

     1. Vasemmisto, etunenässä sdp on ajanut julkishallinnon kilpailutusta. Sitä taas ei ole hallitusohjelmassa.
      Hallitus pelkää, että firmat, jotka ovat puljanneet ja ylihinnoitelleet itsensä valtiolle asiakkaiksi menettävät rahojaan.

      1. Olen aina kuvitellut että se olisi nimenomaan vasemmisto joka haluaa lisää byrokratiaa ja siirtää toimintoja yksityisiltä yhteiskunnalle, olenko aivan hakoteillä kuvitelmieni kanssa?

       1. Ei pidä paikkaansa:

        ”Hankintakulujen hillitseminen (esim. kilpailun lisäämisen säästöpotentiaali VM:n mukaan 1,5 mrd. e)”.

        Edellinen on demarien ohjelmasta, jota mm.
        Lyly ajoi eteenpäin.

        … edelleen julkisia terveyspalveluja on ostettu kuntien käyttöön jatkuvasti kasvattaen: Mehiläinen, Attendo, Pihlajalinna, hammasääkäripalvelut , päivähoito, vanhus- ja muut sosiaalipalvelut. Eikä päinvastoin.
        Eri asia on yliopistolliset sairaalat ja Coxat, jotka on haluttu julkiseen ohjaukseen.

       2. Yhteiskunnalliset palvelut ovat siitä parempia, ettei verotuloja pakene veroparatiisien. Jos lääkärifirma myy palvelujaan yhteiskunnalle, niin sillä on mahdollisuus puljata lääkärien palkkoja postilaatikkofirmoihin esim. Luxemburgiin

    2. Suomea ei voi elvyttää rahaa jakamalla, koska ylihintainen euro on tappanut kulutustavaraa tuottavat firmat Suomesta. Ei kai meidän kansallissosialistista totalitaristista Kiinaa kannata elvytellä ostamalla korjauskelvotonta roinaa Ikeasta ja muualta?

 5. Hesarin tilauksia sanotaan irti kiihtyvään tahtiin.

  ”Helsingin Sanomien politikointiin ja veivaamiseen kyllästyneet kansalaiset ovat ryhtyneet urakalla katkomaan Hesarin tilauksia. Mukana on useita tunnettuja henkilöitä. Monet kertovat tilauksiensa lopettamisesta sosiaalisen median kanavillaan ja samalla kritisoivat sekä oudoksuvat Hesarin nykyistä tasoa. ” – Suomen uutiset ingressi 1.8.

  Totuusmedian – HS, Yle – kannatus on romahtanut enemmän kuin kerrotaan.

   1. Kyllä Hessulan Sanomien hölmöläisillä pitää jonkinlainen sanan vapaus olla. Mutta valehtelu on rumaa ja siitä saattoi ennen vanhaan saada piiskaa pepulle. Mutta nykyään ruumiillinen kuritus on kielletty.

   1. Todettu, kenen toimesta? Millä tutkimustyöllä? Turkkila on kieltämättä teräväsanainen, mutta rasistia hänestä ei saa tekemälläkään. Tokkopa hän olisi alati maamme muiden valtamedioiden vieraana, jos täysi hirviö olisi.

   2. Jungner Twitterissä Turkkilasta näin:

    ”Somen perusteella näyttää siltä että Matias Turkkila pitää aikalailla yksin perussuomalaisten puolustusta pystyssä. Siis sitä asiallista puolustusta, ulinaa ja öyhötystä ei lasketa.

    Ihan hyvin vetää. Arvostus häntä kohtaan on noussut.

    Yöunet tosin taitaa jäädä lyhyiksi 😊”

    Itse ajattelen suunnilleen samoin.

   3. Taisi olla juuri A-studion jälkeen, jossa oli mukana, parí muuta mediaa. Tuskin mikään tutkimus osoittaa muuta kuin sen, että SU on rasismia tukeva media päätoimittajansa johdolla.

    1. Tätä minäkin haluaisin kuulla.

     Persuissa on paljon rasistisesti ajattelevia jäseniä, se on selvä. Mutta se ei tarkoita että heistä joka ikinen on, tai että heidän mediansa sitä on. Se on suomalainen verkkomedia, jota pyörittää suomalainen yhteisö ja siten suomalaisten lakien alaisuudessa täysin. He eivät voisi toimia laittomasti.

     1. Suomessa on laaja sanavapaus, jossa rasismiin liittyviä kirjoituksia ei ole kielletty sekä sen teeman ylläpitoa jatkuvana syöttönä siteerauksineen.
      Kun törkeyden raja ylitetään seuraa syyte.

     1. Heikki, puhuit Matias Turkkilasta ja Suomen Uutisista – emme puhuneet Junnilasta, Rydmanista tai Purrasta. Väitit Turkkilan ja Suomen Uutisten olevan rasistisia. Pystytkö todistamaan väitteesi vai osuitko heihin vain vahingossa?

    2. ”Taisi olla juuri A-studion jälkeen, jossa oli mukana, parí muuta mediaa. Tuskin mikään tutkimus osoittaa muuta kuin sen, että SU on rasismia tukeva media päätoimittajansa johdolla.”

     Eli todisteita ei löydy. Löysää retoriikkaa senkin edestä.

   4. Joku päissään todennut?

    Hesarin ainakin on todettu valehdelleen viime aikoina ja paksusti, taikka sitten toimittajat eivät tyhmyyttään tiedä, mitä ironia on.

    Jää mielestäni kaksi vaihtoehtoa.

    A) Hesarin toimittajat ovat tyhmempiään manipuloivia psykopaatteja

    B) Toimittajilla ei ole tarpeeksi älykkyys testeissä mitattavaa älykkyyttä tai tunneälyä, jotta voisivat tunnistaa ironista ilmaisuja

    1. Jos joku yltää Hesarin toimittajakoulun testitulosten alimmalle tasolle on hän jo aika huippu.
     Siinä kun testataan muutakin kuin pururadan pituutta.

     1. Pdykopatian astetta tuskin testataan toimittajien toimista päätellen. Jos toimittajat ovat taitavia, niin on kai todettava psykopaattinen manipulaatiomotiivi selittäjäksi Hesarin vääristelyille. Tunnistivat ironian, mutta koska sitä ei voinut käyttää tyhmien kiihottamiseen, niin tulkitsivat viestit suorasanaisiksi.

  1. Kun en ole Hesarin tilaaja en voi ottaa kantaa sen puolueellisuuten, skeptikkona sanon vain että usein on niin ettei savua ilman tulta

   1. Minä olen tilaaja ja luen läpi koko maan pääaviiseja kirjastossa.
    Hesarin linjassa ei ole tapahtunut muutoksia.
    Sen sijaan puoluekentässä on tapahtunut kokoomuksen pettäessä mennessään persujen apupuolueeksi.

 6. Tämä oli odotettavissa, mutta ei sinänsä kerro mitään muuta kuin saman mitä uudelle hallitukselle aina käy.

  Mutta toivottavasti lisää sopivasti painetta.

  1. Tuskin kukaan osasi odottaa näin täyttä floppia jo perusneuvotteluista ennekuin hallitus on edes päässyt töihin. Ja jossa Orpolle on oma pääministeriys tärkeämpää kuin kokoomus apupuolueena ja koko Suomi.

 7. Yksipuolinen menokarsinta köyhimmiltä ei toimi.
  Hallituksen pitää ottaa kaikki säästötalkoisiin kukin varallisuutensa mukaan sillä köyhältä on paha nyhjästä.

  1. Demulogiikan mukaan velkarahan jakaminen kaikille ratkaisee ongelmat, joita velan ottaminen aiheuttaa.

  2. Ei
   köyhältä mitään nyhjäistä. Annetaan vain vähän vähemmän kuin ennen.

   1. Äänestämällä vihervasemmistoa köyhät ovat osoittaneet halunsa jakaa leipäpalansa rikkaiden geoardihattujen kanssa.

    1. Tähän tapaan kansallismielinen Mauno Koivisto:
     ”Kehitysavussa rikkaiden maiden köyhät antavat rahaa köyhien maiden rikkaille.”

     Onkohan Halla-aho sukua Koivistolle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *