Kenen kanssa kaljalle ?

Orpo: menisimme ensin Petterin kanssa kairaamaan reikiä Nauvon Norskatan vesille sopivaan aikaan joulu-tammikuussa ja nostaisimme kasan komeita mateita.  Mukana jägerteet ja kuski. Tultaisiin hyvin juttuun mistä aiheesta tahansa.

Purra: Tehtäisiin yhdessä sapuskaa meikäläisen maa-artisokista, yrteistä ja valkosipuleista. Juotaisiin isot kipot non- alcoholic kaljaa ja juteltaisiin elämän kolhuista ja kysyisin, että miksi noin fiksu ja kiva likka on väärälle polulle joutunut.

Marin: Mentäisiin Lahden Teollisuusseuran tanssiaisiin ja pyytäisin Sannaa wiener-valssille.  Näytetäisiin kunnon  menoa ja liikkeet taivutuksin ja täyttäisimme koko lattian. Lopuksi keskellä lattiaa pitkittäis-spakadit hurraa-huudoin. Politiikka ei kerkiäisi mitenkään perässämme. Kuorahria pliis !

Saarikko: Junailisin leivontakisan ja pullan letityksen neljällä letillä. Taikina on hyvin vaivattua ja nostatettua sopivasti, hyvä sitko. Letit rullasimme käsin noin 50 cm pitkiksi. Sitten alkaisimme letityksen, Annika voittasi, olisin hyvä kakkonen. Ottaisimme suoraan navetasta kylmiöön tuodut kipot täysmaitoa palkinnoiksi kippis  !

Anderson: Menisimme Turun kirjastoon tonkimaan nuotistoja ja saimme käsiin Merikannon kesäillan valssin. Väittelisimme sävellajista, mikä parhaiten sopii; 2 ylennysmerkkiä C/F,  3/4 tahdissa, allegretto ? Oikein ! Soitan sen hänelle, virhe ! , huomaa LI, sukuvika  sanoi Li. Otamme kuoharit, skål på den saken !

Ohisalo: Vien hänet Nuuksioon. Patikoimme kohti Pitkäjärveä. Ohitamme ex- piispan talon, kuljemme rantaa pitkin kohti länttä. Maasto on raskasta. Mulla on itse tehty ”kaarikko” ja nuolet, jos karhu sattuisi tulemaan vastaan. Saavumme Torpalle, jossa kerran Leo Lastumäki paistoi lammashautaa, josta kossuen tuiskeessa jäi vain luut ja sorkat jäljelle. Emme ottaneet Marian kanssa kossuja, vaan ryypyt rypälemehua.

Henriksson: Käymme Närpiön kirkon kulmilla ”hevosparkissa”. Ihailemme tomaattitarhojen valoja. Väitän, että mulla on paremmat kuin nuo keinovaloiset minihelmet. Menemme baariin, ei ne ymmärrä mun  ruotsiani. Pyysin kaljan, sai Anna-Majalle mehut.

Hjallis: Pyydän häntä paattiini Hangelbyn laiturilta ja lähdemme kapeikkoa pitkin merelle Spökholmenin ja Mäntysaaren välistä Sipoon selän yli Kaunissaareen. Käymme kurkistamassa onko nudistirannalla väkeä ? Ai säkin oot siellä kurkkinut.  Joo, joskus. Otamme lonkerot, ei tuoksu niin kuin kaljat, kun ollaan merimiehiä.

Räsänen: Käyn hänen kanssa Hollolan keskustassa, jossa on vanha keskiaikainen kirkko ja kunnantupa, Pyhäniemen kartano näkyy kaukana ja Kapatuosinmäki takana. Kyselen hiukan kirkon historiaa ja kerron, että Hollolan ukot rakensivat sen silloin, kun Kolumbus löysi ameriikan. Käymme kirkossa ja rovasti tarjoaa kirkkoviinit.

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kenen kanssa kaljalle ?”

  1. Hjalliksen voisi pyytää pilkille Köyliönjärven jäälle ja kerrata historian elävöittämisen keinoin tiettyjä (mahdollisesti) paikalla aiemmin tapahtuneita.

    Sitten voisi lähteä kaljalle tietäen että putinilla on yksi agentti vähemmän aktiivisena.

  2. En kenenkään kanssa siinä menisi katu uskottavuuteni jos olisin politiikon kanssa
    no tosin en kyllä käy kenenkään muunkaan kanssa olusilla kun en käytä minkään asteen alkoholia terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *