No niin, Marin taas maailmalla otsikoissa

”Tämähän kerrottiin jo, mutta voi he….ti, taas hän on linssiluteena. Eikö tämä jo riitä, eihän tuo ole edes kohta pääministeri. Painukoon pehkuihin, ettei vaan häisitse hallitusneuvotteluja. Siellähän varsinainen linssirinsessa poseeraa vaatimassa kaikkea, mitä muut ei halua.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009590696.html

 

23 vastausta artikkeliin “No niin, Marin taas maailmalla otsikoissa”

 1. … ja tämäkin vielä:

  ”YLIOPISTO on valinnut Marinin pitämään tilaisuuden pääpuheen kaikkien muiden palkittujen puolesta. Puheen luonne on enemmänkin kannustuspuhe opiskelijoille kuin poliittinen katsaus.”

  …ja menee vielä puhumaan opiskelijoille. Ans’ katsoa, pyytääkö kaikki mamut Suomeen hommiin ja nostaa kehitysavun tärkeyden tikun nokkaan. Ja
  kun on hyvä taidemaalari, maalaa Suomen tukevaisuuden tauluksi kurjimman tuevaisuuden uhan sini-musta-valkoisena orjavaltiona.
  Taulun nimi on ”saa, mitä tilaa” ja hinta Bukowskin huutokaupassa on hirvittävä.

 2. Me Suomessa emme osaa arvostaa ja se kateus.
  – Kyllä voimme olla ylpeitä hänestä joka nosti Suomen maailmankartalle Sanna Marin!

 3. Eikö sinua Heikki ala jo väsyttämään tälläinen jatkuva provosoiminen?

 4. ”YLIOPISTO on valinnut Marinin pitämään tilaisuuden pääpuheen kaikkien muiden palkittujen puolesta. Puheen luonne on enemmänkin kannustuspuhe opiskelijoille kuin poliittinen katsaus.
  Viime vuonna vastaavan puheen piti musiikin megatähti Taylor Swift. Puhe on edelleen nähtävillä muun muassa Youtubessa.

  Kunniatohtoriksi vihkimistä kutsutaan korkeimmaksi huomionosoitukseksi, jonka yliopisto myöntää. Sen voi saada myös ei-akateemisen tutkinnon suorittanut. Marin on hallintotieteiden maisteri.
  Kyseessä on Marinin ensimmäinen kunniatohtorin arvonimi.”
  (avauksen linkin takaa)

  Minusta ilahduttava asia Marinille, ja jos olisin hän, olisi siistiä 🙂

  https://youtu.be/IdneKLhsWOQ
  (Taylor Swift – Wildest Dreams)

 5. Olipa kaunis puhe Marinilta. Hyvin tasokas edellisvuotiseen nähden, josta voi tuntea ihailua ja ylpeyttä suomalaisuudesta. Tuntui puhuvan myös sydämestä, mikä oli hienoa.

  Tärkeimpinä kolmena elämänohjeena nuorille valmistuneille:

  1. Ihmisellä on oikeus haluta muutosta. (Elämää täytyy haluta <3)
  2. Haluaminen ei riitä. Muutos täytyy ottaa haltuun.
  3. Ihmisen tulee lopettaa pelkääminen. Jos pelkäämme ja odotamme joltakin lupaa olla sellaisia kuin olemme, saamme odottaa lopunelämäämme. Ainoa, joka luvan antaa, olemme me itse itsellemme. <3

  Erinomainen puhe. Vahva ja voimaannuttava.

 6. Tuo Taylor Swiftin puhe tuntui olevan enemmän kuin jostakin Gossip Girl-sarjasta sitä jenkkiyliopistojen omaa maailmaa, mutta Marinin oli aikuisen, vahvan naisjohtajan puhe. Yllätyin hyvinkin myönteisesti. Minusta tuntuu, että Marin on kehittymässä hahmoksi, jota voi yhä enemmän arvostaa, kenties mitä enemmän kokemusta hänelle karttuu.

 7. Loistava puhe – sateenkaarisakin etujen ajamisesta.
  Muuten ei mitään ihmeellistä.

   1. Jos et itse huomannut, nimenomaan tätä kohtaa kaikissa uutispätkissä esiteltiin, joten siinä tuli se Marinin tärkein anti …

 8. Miksi täällä kylmässä Suomessa on niin kylmäävää, ettei Suomi-neidon, Suomen lippua haluta edes nostaa salkoon Suomessa. Muualla maailmassa se on jo korkealla.
  Kateuden ihmemaan Suomen kyseenalaisin vientituote, ”kateuskonsepti”. Ruotsi sen sijaan pärjää aina !
  … ja vielä toinen, Kääriä, vie nyt Suomea saman aikaisesti, ennen näkemättömällä kyydillä maailmalle.
  Täällä me vain kyräilemme kaukalon äärellä ja huudamme perrrrrkele !
  Alkeellista, saunan takana, nokkospuskassa kasvanutta kansaa, joita portilla, piikkilankojen sisällä, vahtii räyköttävä Suomen pystykorva !

 9. Marin piti hienon puheen ja sai suurta suosiota ja hyvä se, pisteitä tuli Suomelle.
  Kunpa voisi hän puhua täällä kotisuomessa myös ansioista ja perinnöstä jonka hallituksensa jätti jälkeensä kuten esimerkiksi tilanteen Sotessa, vanhusten hoivassa, nuorten mielenterveydessä, velkaantumisen tilanteessa jne.

 10. Matti, sote-kummajainen olisi vielä eriarvoisten kuntien hartiolla, jos tätä ei ollisi saatu taas alkua pidemmälle ja tilanne kunnissa vielä pahempi eli katastrofi paitsi hyvävaraisissa.
  Mehän olemme vasta alussa ja väestön ikä ja erityisesti kunto romahtaa nopeammin kuin kukaan olisi uskonut.
  Ja nyt vielä uudet tutkimukset kertovat kansan mielialojen romahtaneen. Kiitos siitä kurjistamis hallituskaavailujen.

  Niin, hallituksessa istui myös muita kuin Marin ja riitapukarina kepu. Ja oppositiossa vielä kurjempi sakki pystykorvineen.

  1. Kurjistamis-hallituspedagogiaan liittyen:

   Analyysi: Leikkaako tuleva hallitus todella asumistuesta? Kannattaa muistaa, että se on myös tukea matalapalkka-alojen työnantajille —

   ”Kenellekään ei tule yllätyksenä, että asumistuella on paljon ystäviä puoluekentän vasemmalla reunalla. Siitä kuitenkin puhutaan vähemmän, että sille löytyy ystäviä myös yhteiskunnan oikealta laidalta.

   Asumistuki on nimittäin matalapalkkatukea työnantajille.

   Kun palvelualojen tai hoivatyön pienipalkkainen ammattilainen saa asumistukea, hänen palkkansa voi juuri ja juuri riittää elämään korkeiden vuokrahintojen kasvukeskuksessa. Jos ei olisi asumistukea, työnantajien olisi pakko nostaa palkkoja – tai pärjätä ilman työntekijöitä.

   Tämän näkökulman nosti esiin sittemmin kokoomuspoliitikoksi ja Helsingin pormestariksi ryhtynyt Juhana Vartiainen jo vuonna 2013. Hän kirjoitti Osmo Soininvaaran (vihr.) kanssa raportin(siirryt toiseen palveluun), jonka nimi oli ytimekkäästi: ”Lisää matalapalkkatyötä”.

   Soininvaara ei selvästikään ole muuttanut mieltään kymmenessä vuodessa.

   – Minun on vaikea ymmärtää, miksi te siellä kokoomuksessa keuhkoatte asumistukea vastaan. Se on sellainen köyhän miehen matalapalkkatuki, josta ei valu turhia ropoja niille, jotka eivät ole sen tarpeessa, koska asuvat isukin ostamassa velattomassa omistusasunnossa, Soininvaara kirjoittaa blogissaan(siirryt toiseen palveluun).”

   (https://yle.fi/a/74-20032089)

 11. Aamulehdestä ei löydy ko puhetta – Onko lehti niin puolueellinen ettei uutisoi ?

 12. Sode on joissakin asioissa oikessa, mutta tässä menee kateellisten punavasurien linjalle.
  Ihan yllättäen suurimmalla osalla ei ole todellakaan ”isukin ostama velaton omistusasunto”, vaan itse tuskallisesti säästämällä maksettu kämppä.
  Sode oli se, joka taitettua indeksiä Lipposen voimin käyttöön otettessa totesi, että taitettu indeksi on ihan oikein, koska ”eläkeläisillä on jo kaikkea eivätkä he enää mitään tarvitse”.
  Sii sitä punavasurien kateuslinjaa malliksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *