27 vastausta artikkeliin “Pekka Haavisto on Suomen seuraava presidentti”

 1. Edelleen pidän Haavistosta monella tapaa – mutta tätä tukijoukkoa mietin. Tästä lukee tosi herkästi ”eliitin presidentti, eliittien suosittelemana”. Se ei välttämättä ole paras markkinointikampanja.

    1. Kun katsoo tuota nimeä niin on upporikkaita, julkkiksia, oikeastaan Sofi Oksanen on noista ainoa joka on elämässään tehnyt mitään hyödyllistä ihmiskunnan puolesta. Muutoin kaikki norsunluutornista pieniä ihmisiä katsovia öykkäreitä. Puuttuu Maija Meikäläisten edustus kokonaan.

     Ja kyllä, Rehnillä on sama ongelma, mutta hän on umpiryssä. Noh, ei ihan koko ikäänsä, oli välissä se aika kun oli stasilainen. Ja Stubbilla on sama ongelma myös, kyllä.

     Kuten aikanaan arvelin, Haavistosta on helppo pitää, mutta hänen tukiryhmänsä pelottaa minua aivan helvetisti. Mutta hän on edelleen yksi optio listallani, Aaltolan kanssa.

     Urpilainen tippui omalta kärkisijaltani pohjalle sen jälkeen kun rupesi puolustamaan Lipposen venäjädiilejä.

 2. Minulle ei ole mikään katastrofi jos Haavisto tulee valituksi, mutta tuskin itse tulen häntä äänestämään. Voipi olla että nukun tulevat presidentin vaalit.

 3. Mikä on presidentin tehtävä ?
  Ei olla vasemmistolainen eikä oikeistolainen, vaan arvojohtaja. Raha ja talous kulkevat raiteella 2.
  Pitää tuntea ulkopolitiikka ja maailma ja vaikuttajat kuin omat taskunsa. Ja myös rauhan- ja sotilaspolitiikka. Ostata esiintyä ja puhua. Pitää tuntea kotimaan politiikan koukerot.
  Ainoastaan Stubb ja Haavisto täyttävät nämä mittapuut.

  1. Stubb ei ole osoittanut kykyä maailmanpolitiikassa, mutta Haavisto on. Aaltolalla on puolestaan ylivertaisesti vahvin teoriaosaaminen siltä puolelta – venyykö se käytäntöön asti? En tiedä.

 4. Metsään menee jos PHsta, mutta onhan kansa ennenkin äänestänyt väärin? Ei myöskään AS lähti jo kerran ovet paukkuen.
  Harkimoa luulin rahamieheksi, mutta sehän on velkakuopassa
  Väyrynen ja viimeinen kerta toden sanoo tai ehtiihän se vielä seuraaviinkin.
  Puolueiden ulkopuolelta mutta se avustajakaarti?

 5. Virtuaalinen kivitalo edelleen kiinni Stubbin valinnan puolesta. Ei tolla Haaviston fanityttöjen/-poikien -listalla vielä kuuhun mennä.

  1. No, ei minunkaan, muttei oikein kukaan noista ehdokkaiksi ilmoittautuneista.

   1. Kun muistellaan Saulia ehdokkaana, ei hän mikään erikoissuosikki ollut kenellekään.
    Haavisto pani kampoihin silloinkin.
    Myös Elisabet Rehn.
    Entä Ahtisaari ? Hän vei Suomea maailmalle, tunsi kaikki, Nato-haukka, USA-haukka .
    Sitten tapaus Halonen. Hänessä yhdistyi laaja tieto-taito, hevetin rohkea, joka ei kuvia kunnioittanut, äly, jopa Ay- kauheaa ! Ja niissä poliittisissa maailmantilateissa hallitsi hommansa hyvin.
    Kaikki silloiset pressat ja Saulikin menivät Putinin ansaan, Manu taas länsimielisen Gorbatshovin ja tasapainoili hienosti Bush vanhemman kanssa.
    … mutta kuka pärjää tässä maailmanpolitiikan tilanteessa nyt ?
    1. Haavisto.
    2. Stubb.
    Kaikki Kekkosen jälkeen ovat olleet demareita taustaltaan paitsi Sauli.

 6. Eipä nyt ole kukaan noista ehdokkaista kyllä minunkaan suuri suosikkini vähiten tuo Haavisto no ei ole Stubikaan terv tepivaari

 7. No Heikki sitä vaan ei voi katsella toisen silmin vaan itse valinta tehdään olipa se sitten huono tai muka hyvä
  Presidentillä ei paljonkaan ole sanan valtaa Suomen onnistumisiin terv tepivaari

   1. Tuohon vois sanoa aika paljon ei Haavisto ole mun presidentti Suomessa

    Minä äänestän hyvää ehdokasta en äänestä noita kahta ja se on minun oikeuteni terv tepivaari

   2. Tästä kommentista on joku poistanutkin osan onkohan oikein terv tepivaari

 8. Tukijoukot, joo. Mutta kuten Kyuu jo totesi, voi tulla eliitin maku. Mutta jos vastassa on Stubb niin sama probleema. Voi lopulta jäädä äänestysprosentti alhaiseksi jos nuo ovat lopulliset vaihtoehdot. Vaan eipähän presidentillä enää ole samaa merkitystäkään kuin pari vuotta sitten. Kenenkään ei enää tarvitse pitää yhteyttä Putiniin ja hoitaa Suomen idänpolitiikkaa sinne päin. Paasikiven- Kekkosen ulkopolitiikka on lopullisesti historiaa. Eikä Haavistokaan enää voi pilata Suomen puolustuskykyä tekemällä armeijasta öljyntorjuntajoukkoja. Aika nimellinen virka enää.

 9. Kuka haluaa kuka ei. Ainakaan perustuslain puitteissa niin ei varmaan tulla tekemään. Presidentin valta Suomessa on periaatteessa ollut aika liukuva. Ennen toista maailmansotaa se ei vaikuta olleen kovin suuri. Sitten sotien jälkeen presidentistä tuli huipputärkeä koska hänen tehtävänsä oli hoitaa suhteet Neuvostoliittoon ja siten taata itsenäisyytemme. Mutta sen jälkeen predidentin valtaa on perustuslaissa vähennetty. Niinistö on viimeinen merkittävä presidentti toistaiseksi, hän hoiti suhteet Putiniin ja aloitti NATO prosessin. Uudelle presidentille tärkeimmäksi tehtäväksi jäänee USAn presidentin tapaamiset, mutta koska suhteet USAhan ovat muutenkin mutkattomat niin tapamiset ovat rutiinia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *