14 vastausta artikkeliin “Rasistinen Impivaara-Suomi !”

 1. Tällä ei ole mitään tekemistä yhden puolueen kanssa. Ei sen yhden, eikä sen toisenkaan.

  Ongelma on että tämä tutkimus on luonteeltaan poliittinen ja tulos on riippuvainen yhteiskunnasta jossa kysytään. En sano että turha tutkimus toki, laadukas sinänsä, mutta se ei ole vertailukelpoinen.

  Täysin identtinen skenaario johtaa maassa A eri tulokseen kuin maassa B, koska se perustuu subjektiiviseen tulkintaan yksinomaan.

  Ristiriidan huomaa helposti kun vertaa eri tutkimuksiin aiheesta.

 2. Valitettava tosiasia on, että erään punertavan puolueen maahanmuuttajajäsenet ovat jyrkästi rasistisia ulostuloissaan.

  1. Kuka, mikä puolue – ei kai al Tae taas, vai onko joku suuri massa kysymyksessä ? Entä Nasima Razmyar vai…Miten he ovat rasistisia maahanmuuttajia kohtaan ?

    1. Tosin joku näistä taisi olla rasisti myös omaa uskoaan kannattavien toista uskontohaaraa vastaan..

 3. Suuntaus on Euroopan laajuinen ja keskittyy äärioikeistolaisuutta kannattaviin ja siten tätä suuntaa kannattaviin puolueisiin.
  Tutkimus on laaja ja sen tuloksia on vaikea kiistää.
  Esimerkiksi niissä maissa, joissa on jo alkuunsa suuri maahanmuuttajaväestö jo useammassa sukupolvessa, on rasistisesti vähemmistössä kuten Välimeren maat.
  Toisaalta luulisi että rasismi korostuisi siellä, koska nämä maat ovat juuri ne suurimmat maahantulijoiden, siirtolaisten ja pakolaisten kuormittamia.

 4. Ovat vuosisatoja jopa tuhansia eteläisessä Euroopassa tottuneet muunvärisiin ja näköisiin ihmisiin. Siinä ymmärrykseni mukaan selitys että vähemmän rasistisia ovat.
  On vähän eri juttu se että kun vaikkapa Italiaan tulee kovin paljon pakolaisia, muodostuu silloin maalle ongelmia ja rahan menoa, ei tykätä.
  Juteltiin aiheesta juuri emännän kanssa, toinen vietti lapsuutensa ja kouluaikansa Pohjois-Pohjanmaalla ja toinen Lounais-Hämeessä kumpikaan emme suureen maailmaan (Helsinki molemmilla) olleet elävää eriväristä ihmistä nähneet. Näin on varmaan monella muulla, sitä taustaa vasten ei nyt aivan kauheasti pidä ihmetellä suhtautumista muunvärisiin.
  Romaaneja kyllä on kauan nähty ja heihin kyllä kotipuolessa aikanaan suhtauduttiin rasistisesti jopa myös karjalaisiin evakkoihin epäluulolla.

 5. Linkkaamassasi jutussa ei mainittu sanallakaan perussuomalaisia, tai mitään muitakaan puolueita. Tutkimus ei myöskään käsittele asiaa. Tutkimuksessa kyllä kysytään luottamusta poliittista järjestelmää kohtaan ja tästä kommentoidaan tutkimuksen sivulla 26, mutta siinä ei ole mitään kantaa puolueisiin tai edes aatesuuntiin.

  Tietenkin tutkimuksesta saa rakentaa sellaisen johtopäätöksen kuin haluaa, mutta silloin emme puhu tutkimuksesta ja tieteestä vaan mielipiteistä.

  Kysymys ei ole ”miksi Suomi on erityisen rasistinen”, ei edes per tämä tutkimus. Kysymys on ”miksi maahanmuuttajien vastauksissa Suomi koetaan näin rasistisena”. Se on hyvä kysymys, etenkin kun sama kysymys toisin muotoiltuna piti Suomea vähiten rasistisena maana.

  Toivottavasti kysymykseen saadaan vastaus, sillä rasismia torjutaan vain tiedolla.

   1. Demujen rasismista selviää ”anteeksipyynnöllä”.
    Muiden väitetystä ”rasismista” ei saa anteeksi edes hirttäytymällä.

 6. Heikki, tuo on spekulointia. Se on tietenkin sallittua.

  Mutta rasismi on aivan liian vakava ongelma että sitä kannattaa korjata mallilla ”kun syyllinen tiedetään, kyllä rikoskin keksitään”.

  Sitten on se mikä on syy ja mikä seuraus.

  Paraikaa olen tutkimassa asiaa. Loppuvuodesta julkaisen mietteitä.

 7. ”Puolueita ei mainittu, mutta puolueiden aatteet nivoutuvat äärioikeistolaisuuteen, jossa rasismi maahanmuuttoa kohtaan on se yhteinen nimittäjä.”

  Nykyään äärioikeistolaisia ovat kaikki, jotka ovat Maosta oikealla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *