Sote-lääkärit, yksityislääkärit, kela-korvaukset

Jo on hulluksi maailma mennyt, jossa me maksamme veroillamme ryöstön, jota nimenomaan ovat kokoomuslaiset ajaneet. Nyt Anna-Kaisa Ikonen selvittää omaa soppaansa. Niiiiin, eihän tämä mitenkään kenenkään veropolitiikkan ja soteen liity !

Hallitus on ryhtynyt selvittämään keinoja puuttua vuokralääkärien ylisuuriin palkkoihin – MTVuutiset.fi

15 vastausta artikkeliin “Sote-lääkärit, yksityislääkärit, kela-korvaukset”

 1. Yksityisten myötä hinnat ja kulut nousee se lienee Orpo-Purran valuvikatoimia Suomi kuntoon.

 2. Eivätkö nämä hirveät hinnat ole mitenkään seurausta Keskustan ja edellisen hallituksen virittämästä SOTE toteutuksesta?

  1. Ei ole, vaan se on pitkä tie lääkäreiden ”ryöstöstä” julkiselta puolelta yksityisille ilman mitään asetettua rajaa sille, että he joutuisivat palvelemaan edes jonkun riittävän jakson koulutuksensa takaisinmaksuna julkisella ennen siirtymistä pätevinä pätevin palkoin eteenpäin.
   Tuo on politiikka- moraali- lainsäädäntöongelma ensi sijaisesti.

   … julkinen kuitenkin loppupelissä joutuu korjaamaan heidänkin mahdolliset virheet hoitoketjussa Yliopistollisissa sairaaloissa julkisin varoin.

   1. Ja minä kun pikaisuudessani ajattelin että jo tämänkin asian on nykyhallitus onnistunut sössiä. Edellinenkään hallitus ei tietysti voinut asialle mitään.

 3. Helpoin tie on syyttää edellistä hallitusta.
  Tämä hallitus lupasi ennen vaaleja…

  1. Mitähän tämä hallitus lupasikaan edellisen hallituksen päättämän sote-sössinnän korjaamiseksi?
   Tuskin lupasi tuhansia lääkäreitä ja hoitajia jostain taikapussista..

   1. … ja taas se edellinen hallitus…. Jos tuo taas jatkuu ilman sitä, mitä uusi tekee asioiden korjaamiseksi, poistan sumeilematta kaikki sössötyksesi.

 4. Vaikka en ole koskaan Anna-Kaisa Ikosta erityisemmin arvostanutkaan, niin en kyllä tässä asiassa syytä hänen päälleen kaataisi.

  Ensimmäinen lause tuossa MTV:n artikkelissa kertoo aika pitkälle syyn korkeisiin palkkapyyntöihin.

  ”Lääkäripula on johtanut vuokralääkärien jopa yli 10 000 euron kuukausipalkkoihin, joita Ikonen kuvaa poskettomiksi.”

  Lääkäripula ei liene Ikosen syy, vaan pikemminkin Lääkäriliiton vuosikymmeniä jatkunut jarrutus lääkärikoulutuksen aloituspaikkojen lisäämisessä.

 5. Kuten Juha edellä: Se koulutus tasaisi hintoja. Koulutuspaikkojen lisäys on ollut tapetilla useamman hallituksen ajan.

  1. Lääkäriliitto on kaikin keinoin koittanut estää koulutuksen lisäämisen ja koitti jopa lopettaa koulutuksen Tampereelta.
   Tämä pitää korjata kysymättä lupaa siltä.

 6. Kaksi sanaa: kysyntä ja tarjonta. Uskoakseni A-K Ikonen myös tätä kulmaa pohtii.

  Jos hyvinvointialue vain yksinkertaisesti kieltäytyy palkkaamasta keikkalääkäreitä, markkina katoaa. Se on pikkuisen aikaa nihkeä tilanne heille, mutta kun bisnes katoaa, keikkalääkärit katoavat ja pitää taas heidänkin ryhtyä tekemään oikeaa työtä.

  1. Annika Saarikko esittää ongelman helpottamiseksi yrittäjämallia lääkäreille, keikkalääkäreiden hintojen suitsimiseksi isojen Mehiläisten jne. sijasta. Malli toimii omalääkärisysteeminä mm. Saksassa.
   Entinen vastuuhallitus tuo ratkaisuja asiaan, uusi ei muuta kuin kasaa ongelmia.

   1. Hienoa että Saarikko tekee ehdotuksia miten korjata ongelmia joiden luomiseen on itsekin osallistunut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *