Suomi v. 2035 jätti-investointien toteutunut esimerkillinen kohde

Suomi on saamassa uuden miljardi-investoinnin: Amerikkalaisyhtiö suunnittelee Suomeen kolmea vedyntuotantolaitosta

Laitokset on tarkoitus rakentaa Kokkolaan, Kristiinankaupunkiin ja Porvooseen. Ne toisivat Suomeen noin tuhat uutta työpaikkaa.

https://yle.fi/a/74-20034105

Tätä tarkoittaa se, että vihreä energia on totta ja se, että Suomi on oikealla polulla, mitä tulee luonnon monimuotoisuuteen ja investointeihin tuulienergiaan.  Vielä istuva hallituksemme, toimitusminiteriö on ollut maailmalla oikealla asialla viemällä Suomea maailmalle eturivin alan osaajana.

Se, mitä meidän hölmöt populistit hallitustunnusteluissa meluavat, pitää ohittaa lukutaidottomuuden, kansainvälisyyden tuntemattomuuden piikkiin. Mitä pikimmin ne heitetään pihalle, sitä nopeammin Suomi pelastuu !

34 vastausta artikkeliin “Suomi v. 2035 jätti-investointien toteutunut esimerkillinen kohde”

 1. Luin että suurin tekijä investoinnin tulolle suomeen oli liittymisemme Naton jäseneksi ja ilman sitä hanke ei olisi toteutunut.

 2. Populistinen mollaaminen ei todellakaan edistä mitään – ei hallitusneuvottelijoidenkaan mollaaminen.
  Nuo mahdolliset investoinnit evät mitenkään ole tämän toimitusministeriön aikaansaannosta, vaikka joku katsookin kaiken positiivisen olevan vain sen seurausta.

  1. Vai niin, onhan mielenkiintoinen näkökulma. Toimitusministeriö oli
   4 vuotta Suomen hallitus, joka tämän sai aikaan.
   On parempi Suomen kannalta, että osaavat hoitavat kansainväliset asiat ja Suomen hiilineutraaprojektit energia-projekteineen tavoitteiden mukaisesti.

   1. Hiilineutraaliuden tavoittelu saattaa kieliä aivovammasta.

    Mutta kohta eeuu saattaa sakottaa meitä soiden metaanipäästöistä.
    Vihreistön suunnittelema suo-ojien tukkiminen on omiaan ehkä moninkertaistamaan suon metaanipäästöt, kun metaania hapettavat mikrobit suon pintakerroksessa tukehtuvat hapen puutteeseen veden noustessa.

 3. Nyt alkaa siis tulemaan kiire pistää energian verotus kuntoon ja tukijärjestelmät syyniin – muuten käy niin että suomalainen veronmaksaja maksaa noiden tehtaiden pyörimisen ja tulot valuvat maailmalle.

  Potentiaalia on, mutta nyt pitää olla tarkkana.

 4. Olen Purran kanssa eri mieltä, mutta ei se kyllä liity mitenkään tässä mainittuun asiaan.

  Tiedätkö mitä tahoa eniten haluaisin kehua tästä jätti-investoinnista? Fingrid. Tuulivoimaa voi tuottaa missä vaan, mutta Suomi on harvoja maita jossa on sähköverkkoa suunniteltu ja toteutettu pitkäjänteisesti, huolellisesti ja puhtaasti ilman poliitikkojen päsmäröintiä. Sähköverkkomme suunnittelussa on katsottu kauas eteenpäin.

  1. Sijoitusyhtiön tominta poikkeaa hyvin paljon aineellista omaisuutta hallinnoivan yhtiön tominnasta, jossa kiinteä omaisuus on vakuutena. Joku siellä voitot tekee, joku tappiot. Se on kuin konsernin sisäinen holding-yhtiö, jossa yhden yhtiön iso voitto voidaan piilottaa emoyhtiön tappioon.
   Vaatii ammattilaiset arvoimaan yhtiön vakavaraisuusehdot.

 5. Heikki taitaa mennä helppoon, katsoppa tämän firman tulosta mikä olisi ehkä tänne tulossa 2025-2026. Uutisissa yhtiö kertoo tekevänsä Suomeen 5.5 mrd investoinnin. Yhtiön markkina-arvo on 5,6 mrd. Kurssi laskenut 90 %.. Näillä ei ole edes rahoitusta tulla tänne,,,,ei edes Naurusaarille 😅

  1. Kai se ottaa fennoilta lainaa ja jättää maksamatta. On kai kuullut Arhinmäeltä , ettei täällä tarvitse maksaa lainoja.

 6. Kannattaa odottaa nyt hiukan, vaikka persuporukkaa kuinka ottaisi aivoon.
  Sijoijtusfirman tulokset ovat kaikille olleet nähtävillä. Myös sen vuoksi, että se on noteerattu New Yorkin pörssissä.
  Jos ei tämä, niin joku muu tulee vetytalouden ottamaan hanskaan Suomessa juuri tuulivoiman saatavuuden vuoksi, joka joillekin höyrypäille on sattumavoimaa. Sattumavoima kun uppoaa elektrolyysiin eikä huku.

  1. Me älyä omaavat kykenemme ymmärtämään, että tuulivoima on sattumavoimaa. Ymmärrämme myöskin sen, ettei ymmärrystä voi kaikilta vaatia.

 7. Onneksi Marin teki Suomea tunnetuksi. Ilman häntä liikemiehet ja sijoittajat eivät tietäisi meistä.

  1. Niilo:
   ”Ulkomaiset sijoittajat” eivät maksane osingoistaan veroa Suomeen. Eivät kaikki suomalaisetkaan.

   Puunmyyntitulojenkin verotus epävarmaa.

 8. Ihanko totta te uskotte satuihin, joulupukkikin on huomattavasti varmempi lahjojen antaja. Suomessa on nyt jo kymmeniä hankkeita, jotka tukeutuvat kaasujen tuotantoon, Tampere mukaanlukien. Suomessa on jo todella suuria hankkeita, esimerkiksi vaan isot metsäyhtiöt ja suuri metalliteollisuus.

  Kaikista näistä ollaaan viimeaikoina oltu hyvin hiljaa, esimerkiksi vaan Vaasan seudulle tekeillä oleva erittäin suuri akkuhanke. Samoin pohjoisessa oleva valtion suuri kaivoshanke, ei senkään touhuista mitään tiedä.

  Mukavahan se olisi, jos joulupukki on olemassa, näkee ken elää.

  1. Suomessa ei ole yhtään merkittävää vetytuotantoon keskittynyttä yhtiötä, jotka valmistaisivat vedestä vetyä tuulivoimasähköllä.
   Tuo on iso askel Suomelle, jos onnistuu.
   Mistähän ”sadusta” Pentti nyt puhuu ?

  2. Olen itse muutamissa hankkeissa mukana … saa katsoa muutakin kuin myyntipuheita. Kyllä totuus on yrityksien kunnossa, innovaatioissa ja sitoutumisesta alueen kehittämiseen omalla rahalla…

   1. On yhtiömuotoja joiden osakasyhtiöiden takana on omaa rahaa miljardeja. Sitten on holding, jolla on pieni osuus osakkuusyhtiöistä, mutta ei omaa rahaa juuri nimeksikään. Se toimii jollakin sopimuksella suhteessa kumppanuusyhtiöihin esim. hankkimalla uusia sijoituksia ja saa niistä korvauksen.

 9. ”Tuo on iso askel Suomelle, jos onnistuu.”

  Heikki, tuosta olen ihan samaa mieltä, mutta siinä on se pirun JOS.

  1. Sehän nähdään vasta sitten, kun homma on naulattu kiinni. Joka tapauksessa vety-tuulivoimaprojektin joku vie maaliin. Toivottavasti Suomessa.
   Julkisuudessa pyörii Plugista lukuja menneisyydestä, joita on vaikea tulkita menestyvän normaaliyrityksen tunnusluvuiksi.
   Lopusta ja tulevista kukaan ei vielä saa selvää.
   Jokin tekijä on pitänyt sen jo vuosia pörssissä.

 10. Se on sitten tässäkin asiassa, kuten monessa muussakin paljon kirottu ”potkuriteollisuus”. Sitä minäkin yritin aikani perustella, kunnes täälläkin oli pakko antaa periksi.

 11. Suurin uhka investointien tulemiseen on Suomen hallitus, jos se perääntyy ilmastotavoitteista, joka tekee siihen suuntautuvien yritysten tilanteen epävakaaksi ja se uhka olisi persut hallituksessa.

  Yle1 uutiset

 12. juhak, eiköhän tuo kuvaputkijuttu ollut mennyttä aikaa ja nyt ollaan paljon vanhempia ja ehkä viisaampia.

  1. ”Toivottavasti ollaan, vaan ei tuo demujen puuhastelu juuri paremmalta näytä.”
   Eikö keskustelussa saakaan esittää mielipiteitä?

 13. Ei ole ainakaan minusta kiinni ja eikös tämä ole juu sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *