26 vastausta artikkeliin “The Finnish superstar”

 1. Voisimme olla ylpeitä että hänen ansiostaan maamme sai roppakaupalla tunnettuutta!

 2. Olemme kansainvälisen aallon harjalla, meillä on Marin ja Käärijä väheksymättä myöskään Rovanperän suorituksia.

 3. Joku alansa lahjakas ne aina tekee ja vie tunnettuutta mukanaan.
  Kimi Räikkönen, Häkkinen, Bottas, Rosberg, aikansa tunnetuimpia maailmalla.
  Kiakkokunkut NHL:ssä, koripallostar, Nykäset, historian Nurmet ja Virenit ja Hakulisetkin aikanaan,
  No, ei Mannerheimkaan jälkeen jäänyt ja talvisota.

  Sitten harvoja yrityksiä kuten Nokia tiiminä ja peliyhtiöt.

  Edellä kulkijat kyntävät ja kylvävät, muut äestävät ja säestävät ja korjaavat satoa.

  1. Ympäristönsuojelun nimessä formulasirkukseen ja rallisirkukseen osallistuville pitäisi panna pallo jalkaan.
   Mutta näin ei tehdä, koska johdonmukaisuutta ei ole.

 4. En olisi koskaan enkä milloinkaan voinut uskoa joidenkin suomalaisten hurahtavan niin täydellisesti jonkun Marin-kultin pauloihin, syövereihin ja vietäväksi, että hyvällä syyllä tätä ilmiötä voidaan rinnastaa uskonto kulttiin, jossa johtaja tekee ja toimii aina oikein ja virheettömästi ja jotka eivät hänen kulttiinsa lankea, niin ovat saatanasta.
  Enkä varmasti paljoa erehdy sanoessani, että kiihkeimmät kultin kannattajat, jos eivät hänen puolestaan fyysiseen kaulakiikkuun menisikkään ja henkisen itsemurhan kyllä hänen vuokseen näyttävät tekevän.
  Ja kun kysymyksessä on politikko, niin kummeksuen katselen ihmisten käyttäytymistä, sillä tämä naispolitikko sopisi tekojensa ja habituksensa varjolla lähinnä Oskar gaalaan muiden itseään rakastavien näyttelijöiden seuraan.
  Minä en henkilökohtaisesti näe hänen pääministeriydessään mitään positiivista seurausta suomalaisille ja nyt on tähän turhaa vedellä koronoita ja Ukrainaa, sillä hänen ja neljän muun ”neitsyen”sekoiluista huolimatta selvisimme/selviämme niistäkin.
  Mutta toivon tietenkin nyt kun tähti on sammumassa, niin häntä seuranneet kultin jäsenet eivät kaulakeinuun ajautuisi, ei henkiseen eikä fyysiseen, vaan saisivat avun tuskaansa vaikka metsän puita halaamalla.

  1. Viisas myöntää että Marin jakaa mielipiteitä, ei hänkään ole pelkästään hyvä tai huono.

  2. Minähän varoitin Arviakin. Ota nitro, ettei päivärytmi poikkea liikkaa vanhasta kaavasta, katiskasta, savunmausta ja pirtin lämmityksestä tai pauluusta Konstan menneisyyden haaveiluun.

   Ehkä Hesari, lehdistö, media, poliittinen älymystö, maailman merkittävät ja näkyvimmät johtajat ovat ihan pönttöjä, kun näkevät maailmassa jotain valopilkkujakin impivaaran pärevalon takaa.
   Tuntuu siltä, ettei hermosi kestä lukea koko artikkelia, sen verran rajua tekstiä ja kuvia se sisältää kaiken edistyksen vastustajille.

    1. Mutta mikäs siinä, jos jotkut haluavat Marin-ikonin huoneen taulukseen jota pusutella niin siitä vaan, mutta älkää nyt meiltä ”vääräuskoisilta” sitä edellyttäkö.

    2. Koeta nyt olla edes hiukan ihmisiksi kauhussasi.
     Säätytalo on on kuitenkin sen verran arvossa pidetty puhumattakaan hallituksesta, että tuskin siellä joukkosi pääsee alkua pidemmälle.
     Mutta se nyt ei kuulunut asiaan, vaan se, mitä nyt ”vientitykkiemme” maailmalla tekevät.
     Mutta, koska et ole Hesarin teeman juttua lukenut, ei kannata jatkaa solvaamistakaan.

     1. Jännä nähdä mikä puolue näistä puolueista, jotka ovat mukana hallitusneuvotteluista pettää eniten äänestäjiään mikäli hallitus saadaan kokoon. Kristilliset tuskin, koska heille kelpaa kaikki. RKP ainakin yrittää pitää puoliaan. Mutta sitten nämä kaksi ”suurta”. Kumpi kusettaa enemmän äänestäjiään. Kas siinäpä pohtimisen aihetta..

    3. Käytät Arvi karkeaa kieltä. Twitterissä juuri luin kuinka Jungner asiantilaa luonnehtii:

     ”Palkansaajien ostovoima laski eniten 60 vuoteen, valtio velkaantuu kroonisesti, sote on kriisissä ja muu Eurooppa kirii karkuun.

     Näillä näytöillä väistyvän hallituksen kannattajien ei hirveästi kannattaisi huudella Säätytalon porukoille. Nyt on oikeutetusti heidän vuoro yrittää”

     1. Mikään hallitus Suomen historiassa ei ole kohdannut vastaavia katastrofeja kuin tämä hallitus pl. talvisota.
      Joten eiköhän anneta tämän juutun jo olla. Nyt ei ollut puhe tästä, vaan kansainvälisestä superstarista.

       1. Valtionvelka, tulo, kulutus, riittävyys, syyt on oma iso filosofis-poliittien monipolvinen aihe, että sen voisi joku avata, jos osaa. Se vaan ei ole se, mitä nyt käydään yks´niittisesti.
        Mutta jätetään se toiseen blogiin.

 5. Kyllähän Marinilla se puhumisen taito on ihan uskomaton, ehtii melkein vastata, ennenkuin edes kysytään. Eikä kaihda edes ”korkea- arvoistakaan” seuraa, liikkuu siinä, kuin kala vedessä. Miten pitkälle vaan tulevaisuudessa kantaa kuuluisuutensa, tahtoo poliikoilla olla ohimenevää.

 6. Juuri niin, sillai minäkin joskus isällä sepänsällinä ollessa.

 7. Ihan hauska juttu, joskin näkisin että tällaiset jutut olisivat enemmän iltapäivälehtien kuin hesarin kamaa.

  Mutta siitä tiivistyy se kulma: Marin on rokkistara maailmalla, mutta vain yksi poliitikko Suomessa. Jopa Marinin suurimmat fanit Suomessa ovat varsin mietoja verrattuna hänen faneihin maailmalla.

  Tämä ei ole Marinin ansiota tai syytä. Olen tehnyt aikanaan selvitystä fanituksesta ylipäänsä ja Suomessa se on hyvin laiskaa verrattuna isoon osaan maailman maita – etenkin isoon osaan naapurimaita, niin etelässä kuin lännessäkin.

 8. Suomalaisten fanit ovat eri ”tavaraa” kuin suomalaiset fanit maailmalla.
  Iiro Niskasta ei tunne kukaan Briteissä, mutta Räikkösen kaikki, maailmallakin.
  Meidän poliitikoistamme vain Kekkonen. Nyt jo Sauli Niinistö, mutta Marinkin on ihan eri luokkaa.
  Mutta pääasia on, että maine on positiivinen Suomen kannalta.

 9. On niitä ollut paljonkin myöhemmin kun vuonna 1952 vaikkapa Lasse Viren Pekka Vasala ja lukematon porukka muitakin joilla on saavutuksia MM taikka Olympia tasolla
  Niitä ei ole politiikassa kovinkaan monia tuskinpa ainuttakaan terv tepivaari

 10. Itse pidän suursaavutuksena Moskovan saavutusta Kari Puistolta terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *