Itäraja kokonaan kiinni ja turvapaikanhakuoikeus idästä tulevilta on poistettava – Poikkeustila

Valitettavasti Suomen Tasavallan Hallitus meni yhden demlalaisen (punainen) asettamaan ansaan ja jätti yhden itärajan ylityspaikan auki. Se oli suuri virhe.

Katsokaapa Suomen Perustuslaista mitkä ovat aikuisten oikeasti valtuudet ja oikeudet:
1. Eduskunta käyttää korkeinta lainsäädäntövaltaa, voi säätää mitä hyvänsä lakeja hyväksi näkee.

2. Hallitus käyttää toimeenpanovaltaa – johtaa putiikkia, paitsi ulkopolitiikassa Tasavallan Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa Hallituksen kanssa.

3. Eipä taida Perustuslaissa olla pykälää, jonka mukaan punikkiapulaisoikeuskansleri voisi kumota Hallituksen päätöksen.

4. On mahdollista julistaa poikkeustila itärajan kuntiin, jolloin ei tarvitse ottaa vastaan sillä alueella turvapaikkahakemuksia. Sitä on harjoitettu menestyksellisesti Baltiassa.

Älkää päästäkö tilannetta hallitsemattomaksi, vaan sulkekaa itäraja kokonaan ja lopettakaa kokonaan itärajan ylittäviltä turvapaikanhakuoikeus.

Nyt ei pehmoilusta ole muuta kuin haittaa – Venäjälle on asetettava kova kovaa vastaan.

8 vastausta artikkeliin “Itäraja kokonaan kiinni ja turvapaikanhakuoikeus idästä tulevilta on poistettava – Poikkeustila”

  1. Kyseessä ei olekaan perustuslaki vaan rajalaki ja vaikka hallituksella on toimeenpano alta, niin toimeenpanon pitää olla lain mukainen.

    Poikkeustilan julistaminen saattaa sekin olla Baltiassa erilainen kuin Suomessa.

    Hallitus teki sen minkä voi tässä tilanteessa ja tilanteen muuttuessa myös toimintamahdollisuudet muuttuvat.

  2. Pirkanmaalta kotoisin oleva ”valtakunnankansleri” voi tulla jatkossakin Suomelle kalliiksi, mutta koska ei ole kyseessä omat rahat niin ei haittaa…

  3. Kukaan, missään ei ole puhunut siitä uhasta, että porukassa saattaa olla jihadisteja. Puhutaan vain erikoisjoukoista ja wagnereista.
    Mutta kyllä ns. oikeusministerinä toimiva Meri ei ole tehtäviensä tasolla puhuesaan pehmosia rajavartiolaista ja Puumalaisen perusteluista.
    Samaten on koko Orpon sakki täysin kyvytön ja munaton noviisijoukko johtamaan tätä kriisiä.
    Remmin johtoon kaksi sukulais-Niinistöä täydennettyinä pari nimeltä mainitsematonta kovan tason EU-parlamentaarikkoa kokkari ja vihreä.

    1. Tässä lisää Snellman/Us puheenvuoro:

      ”Hieraisin silmiäni, kun oikeusministeri Leena Meri kertoi alkuillan uutisissa, ettei hän tiennyt, millä perusteilla apulaisoikeuskansleri Puumalainen oli torpannut hallituksen kaavaileman itärajan täydellisen sulkemisen. Ajattelin, että hän oli vain eri mieltä Puumalaisen lausunnosta.

      A-Studiossa asiaa kysyttiin pääministeri Petteri Orpolta. Hän oli käynyt Meren kanssa pienen keskustelun ja kävi ilmi, ettei Meri ollut lukenut koko paperia.

      Puumalaisen lausunto oli kuitenkin varmasti Meren tärkein työpaperi tuona päivänä. Juristina luulisi perusteluiden kiinnostavan.

      Tämä kertoo paljon Meren ammattitaidon tasosta ja ehkä oikeistohallituksen päätösten valmistelusta yleisemminkin. Virkavastuulla täytyy tehdä muutakin kuin hölöttää somessa”

  4. Eduskunnan keskustelu eilen muistuttaa tätä Vesa-Matti Loirin ja Spede Pasasen sketsiä, youtube-video:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *