Se, että Ukrainaa ei edelleenkään varusteta länsimaiden toimesta kunnolla on ihan täysin perseestä

Ukraina anoi Saksalta 500 km kantomatkan omaavia risteilyohjuksia Taurus jo toukokuun lopussa. Tänään 3.8.2023 Saksan puolustusministeri Boris Pistorius kieltäytyi toimittamasta Tauruksia Ukrainalle. Kannattaa huomioida puolustusministerin etunimi Boris.

USA:lla olisi toimittaa Ukrainan välttämättä tarvitsemaa aseistusta vaikka heti suuria määriä, sillä USAn puolustusmäärärahoja ei ole leikattu ihan niin typerästi kuin monien muiden länsimaiden puolustusmäärärahoja. Olisi ollut toimittaa jo vaikka vuosi sitten, olisi toimittaa vaikka tänään, vaan ei toimiteta kun USAn presidentti Joe Biden kieltää toimittamasta:

– noin 300 km kantaman omaavia tarkkoja ATACMS ohjuksia raskaisiin raketinheittimiin HIMARS (ja M270 MLRS);

– F-16 monitoimihävittäjia asejärjestelmineen;

– Abrams taistelupanssarivaunuja.

18 vastausta artikkeliin “Se, että Ukrainaa ei edelleenkään varusteta länsimaiden toimesta kunnolla on ihan täysin perseestä”

 1. Eikös Abramseja ole tulossa jo ja F-16 lentäjiä koulutetaan, koneista tosin ei ole vielä tietoa.
  Britannia taisi toimittaa pitkän kantaman ohjuksia.
  Suurin puute lienee nuo lentokoneet, saa nähdä kun pilotit on koulutettu saako Ukraina niitä jostain.

  1. USAlla on Abramseja tuhansittain. Ukrainalle toimitetaan joskus kaikkiaan 31 kpl vanhinta mallia.

   F-16 hävittäjiin ohjaajien ja mekaanikkojen koulutus ei ole vieläkään alkanut, eikä koneista hajuakaan. USA jarruttaa.

   Englanti on toimttanut pienen määrän Storm Shadow ohjuksia. ATACMSeja ei anna kukaan Ukrainalle ensimmäistäkään, vaikka Ukrainalla on jo aselavetit niihin olemassa.

 2. Nämä mulkut pelkävät joutuvansa sotaan ryssän kanssa.
  Tosiasiassa olemme siinä ja kaikki pelleily vain pitkittää kärsimystä.
  Mitä tehokkammin ryssä kaadetaan, sitä pienemmät haitat ovat.

 3. Asialla Monia puolia eikä pienin asia ole sota tila Ukrainassa jossa ns huippu aseiden kohdalla on että niitä joutuu sotasaaliiksi jolloin ne myös ovat sotaa käyvän Venäjän omiksi
  Josta heillä on hyvät mahdollisuudet ne kopioida terv tepivaari

 4. Onko se vaan niin yksinkertaista että tehokkaampia aseita Ukrainalle ei anneta pelossa että Putin kostoksi käyttäisi ydinasetta.

   1. Noinhan se Juhani on mutta ei sekään ole sivu seikka että se venäjä saisi sotasaalina länsimaista teknologiaa terv tepivaari

 5. Ymmärrän, että pelätään hämähäkkejä. Jossain päin maailmaa kun ovat tappavan myrkyllisiä.

  Mutta en ymmärrä että pelätään putinia. Missään päin maailmaa hän ei ole vaarallinen. Johan se Wagner-kapina osoitti: kun hätä tulee, hän pakeni ensimmäisenä pöydän alle piiloon.

 6. Kyllähän Ukrainaa autetaan ja on autettu, pienen Suomenkin toimesta. Minä vaan en pidä siitä, että Ukrainan presidentti käskee, ”meidän on saatava”, vaikkapa lentokoneita. Kyllä auttajat päättävät, mitä annetaan ja milloin.

  1. Pentti, Ukraina taistelee myös meidän suomalaisten vapauden puolesta. Ukrainalaisia siviilejäkin kuolee joka päivä siinä venäläisten harjoittamassa terrorissa. Venäjä kaappaa ja kyydittää laittomasti kymmeniä tuhansia ukrainalaisia lapsia – yrittäen venäläistää heidät.

   Nimenomaan USAn toiminta on ala-arvoisen heikkoa. Tämä siksi, että vain USAlla olisi resurssit auttaa – paaaaljon enemmän.

   USA auttoi imperialistista roistovaltiota – kommunistista diktatuuria – Venäjää Toisen Maailmansodan aikana, jotta Venäjä sai valloitettua puoli Eurooppaa puoleksi vuosisadaksi.
   https://jput.fi/USAn_materiaalinen_apu_Venajalle.htm

   Nyt olisi tilaisuus korjata sitä rikostaan.

 7. USA varmaan pelkää ”polttavansa sormensa” siitäkin kun on kokemuksia (Vietnam ym )

 8. Juu en ymmärrä tätä nykytaktiikkaa. Jos olisi kerralla annettu ja heti alussa kunnon isku takaisin …

 9. Perseestä on se, että valtio (esimerkiksi Suomi) lähettää miljardien arvosta (jota vastaan mahdollisesti ottaa vielä lainaa) aseita Ukrainaan, jotka Venäjä sitten tuhoaa. Ainoa voittaja on aseteollisuus. Se on myös syy miksi sotia ylipäätään käydään. Aivopestyjen hyväntahtoisten hölmöjen osana on uskoa kaiken maailman ylevät perustelut.

  Yhdysvallat on tähän mennessä lähettänyt Ukrainaan aseita 100-200 miljardin dollarin edestä. Siitä vain osa on päätynyt rintamalle. Loput päätyvät korruption vuoksi ”mustaan pörssiin” ja rahalähetykset suoraan Zelenskyin ja hänen lähipiirinsä taskuihin. Samaan aikaan Yhdysvaltain oma infrastruktuuri on rappeutumassa käsiin, ”kun siihen ei ole varaa” puhumattakaan tavallisen kansan kärsimyksistä.

  Tuolla on tähän mennessä saatu aikaan 300-400 tuhannen ukrainalaisen sotilaan kuolema ja miljardiluokan taloudelliset vahingot Ukrainalle. No, ukrainalaiset ovat hekin tappaneet arviolta 50000 venäläistä sotilasta ja 15000 siviiliä Donbassin alueelta (siviilien pommiktukset ovat jakuneet tauotta jo vuodesta 2014). Toki Raytheonin ja muiden asetehtaiden osakkeen omistajat hykertelevät käsiään. He ovat niitä todellisia ”voittajia”. Kuolema käy hyvin kaupaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *