Vapaan Venäjän Legioona & Co

Venäjän Belgorodin alueella tapahtuu jotakin kummallista, mutta en tiedä mitä. Hajatietoja:

 1. Ukrainan asevoimiin on liittynyt venäläisiä taistelemaan Ukrainan puolesta Venäjää vastaan – tai niin ainakin kerrotaan;
 2. Yksi niistä venäläisjoukkioista Ukrainassa käyttää itsestään nimitystä Vapaan Venäjän Legioona;
 3. Toinen niistä venäläisjoukkioista Ukrainassa käyttää itsestään nimitystä Venäjän Vapaaehtoisten Armeijakunta (viroksi Vene Vabatahtlike Korpus);
 4. Nämä kaksi venäläisjoukkiota ovat väittäneet ensin auttavansa Ukrainaa voittamaan sodan Venäjää vastaan ja sen jälkeen vapauttavansa Venäjän nykyhallinnosta;
 5. Mitä ilmeisimmin nämä kaksi venäläisjoukkiota Ukrainassa ovat hyökänneet Ukrainan puolelta rajaa rajan ylitse Belgorodin alueelle ja näyttää siltä, että olisivat vallanneet sieltä joitakin kyliä;
 6. Venäjä väittää Ukrainan hyökänneen Venäjän alueelle ja Ukraina kiistää joukkojensa hyökänneen Venäjän alueelle.
 7. Aivan lähellä tätä käynnissä olevien taistelujen aluetta Belgorodin alueella sijaitsee Venäjän ydinasevarasto Belgorod-22. Myös Objekt 1150 -nimellä tunnettu kuuden bunkkerin tukikohta. Ei tiedetä onko siellä ydinaseita, mutta voi hyvinkin olla.
 8. Venäjä on joutunut keskittämään joukkojaan sinne Belgorodin alueelle myös Ukrainan alueelta, eli siellä Venäjän joukot ovat heikentyneet – se on hyvä asia Ukrainan kannalta.
 9. Venäjä käy aloittamaansa brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainan alueella, joten ei olisi mitenkään väärin, jos Ukrainan joukot hyökkäisivät vastavuoroisesti Venäjän alueelle.

Saapas nähdä mitä tästä tulee.

Minun mielestäni venäläisiin ei voi luottaa olivatpa sitten olevinaan minkä värisiä hyvänsä.

https://jput.fi/Venalainen_valehtelu.htm

https://jput.fi/Murhanhimoiset_venalaiset.htm

 

26 vastausta artikkeliin “Vapaan Venäjän Legioona & Co”

 1. Toki olemme sen tiedon varassa, jota mediasta saa lukea, mutta jos tosiaan on niin, että Venäjän rajan sisäpuolella, venäläiset taistelevat Venäjää vastaan näin näyttävästi, niin kyllä se Kremlissä aiheuttaa harmaita hiuksia.

  Symbolinen merkitys Putinin hirmuhallinon haavoittuvuudelle voi olla huomattavasti varsinaisia tapahtumia voimakkaampi.

 2. Erikoiseksi tilanteen tekee se että ensi kertaa sodan aikana venäläinen tykistö on tulittanut omia kyliään missä Ukrainan puolelta tulleet venäläisistä koostuneet joukot on tehneet iskujaan…

 3. Lisää tapahtuu juuri nyt:

  BREAKING:

  ”Incoming reports that the Free Russia Legion captured another 2 villages in the Belgorod region of Russia today.

  Igor Girkin (Strelkov) writes on Telegram that the villages of Gorkovsky and Shchetinovka have been taken by the Legion.” (Visegrad 24/Twitter)

  Katsokaapa kartalta alueet…

 4. ”– Ei sillä ole niin väliä, ovatko he (Belgorodiin hyökänneet) Venäjän kansalaisia vai eivät, se on Ukrainan operaatio. Kun ukrainalaiset tämän kieltävät samanlaisilla sanankäänteillä, niin se on silmänisku muille ja suoraan sanottuna vittuilua Venäjälle, Lavikainen sanoo.”

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009605021.html

  1. Niin Mika, vittuilua.

   Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainan kimppuun 2014, niin Venäjä väitti sotaa Ukrainan sisällissodaksi – Venäjällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. 🙂

 5. Edelleenkään ei ole todisteita siitä, että yksikään Ukrainan asevoimien ukrainalainen sotilas olisi hyökännyt Venäjän alueelle – vaikka Ukrainalla on siihen tietysti täysi oikeus.

 6. Yksi mahdollisuus on, että kyseessä on puhtaasti Venäjän valtion operaatio, jolla yritetään näyttää Ukraina hyökkääjänä, jotta demokraattiset länsimaat lopettaisivat aseiden ja ammusten toimittamisen Ukrainalle.

 7. Ilmeisesti ne venäläiset osastot ovat jo vetäytyneet takaisin Ukrainan puolelle rajaa. Saivat aikaan vähintäänkin sekaannusta. Sotasaaliiksi saivat ainakin panssaroidun miehistönkuljetusajoneuvon BTR.

 8. Venäjä ei voi sotia hävitä suunnattoman volyyminsa vuoksi. Se voi kärsiä tappioita kuten vv 1853-1855 Itämaisessa sodassa Englantia, Ranskaa, Sardiniaa ja Turkkia vastaan tai vv 1904-1905 sodassa Japania vastaan. Nämä tappiot aiheuttivat sisäistä horjumista Venäjällä mutta eivät sen kummallisempaa. Venäjän suhtautuminen mm. suuriruhtinaskuntaansa Suomeen lientyi molempien tappioiden jälkeen selvästi joksikin aikaa mutta kiristyi muutaman vuoden päästä ennalleen, pahenikin. Ensimmäisen maailmansodan puhkeaminen ja sen seurausvaikutukset Venäjän valtakunnassa sitten pelasti Suomen muussa tapauksessa suuresti voimistuvalta Venäjältä.

  Sota Ukrainassa voi päättyä tulokseen jonka Ukraina voi katsoa voitokseen. Mutta sota ei voi päättyä Venäjän häviöön. Edellä mainittujen sotilaallisten tappioiden tavoin suunnaton Venäjän valtakunta tulee nytkin joksikin aikaa hellittämään tappioita koettuaan otettaan maailman politiikasta ja johto tulee vaihtumaan toiseen samanlaiseen, mutta jättiläisen ote tiukkenee sitten taas.

  1. Jos Venäjä ajetaan pois Ukrainasta niin kyllähän se on sen sodan hävinnyt. Venäjä hävisi myös sodan Japania vastaan 1904- 05 ja Neuvostoliitto sodan Afganistania vastaan. Mihin perustuu ajatus, ettei Venäjä voi hävitä sotaa? Ei sodassa häviäminen ole sama asia kuin koko maan tuho tai edes miehitys. Sodalla on alku ja loppu, se voi päättyä juurikin siihen että toinen osapuoli häviää. Sodan osapuolilla on tavoitteensa, jos toinen osapuoli joutuu myöntymään toisen tahtoon se on hävinnyt sodan. Venäjän tavoite oli valloittaa Ukraina, nyt se on muuttunut tavoitteeksi valloittaa Donetskin ja Luhanskin alueet. Jos venäläiset ajetaan sieltä pois niin Venäjä on sodan häviäjä.

   1. Kun Venäjä ajetaan pois Ukrainan alueelta, niin se keksii selitykset, joiden mukaan se kuitenkin voitti senkin sodan – ja sitä valhetta sitten jauhetaan kansalle loputtomiin.

    Aikuisten oikeasti Venäjä ei voittanut Toista Maailmansotaa, sillä Venäjä ei saavuttanut tavoitettaan siinä sodassa, eli ei onnistunut valloittamaan koko Eurooppaa.

    Stalinin aikana ei juhlittu mitään voitonpäivää, kun ei ollut voittoa. Se keksittiin sirkushuveiksi kansalle vasta Hrutshevin aikana.

    1. Venäläiset on eläneet valheessa reilut 500 vuotta ja elävät edelleen, jotain vikaa tuossa kansassa on ja se on dna:ssa eikä sitä voi parantaa …?

    2. Markolla ja Norpalla lienee jotakin ongelmaa hyväksyä älykästä ja rakentavaa keskustelua, jossa pohditaan asioita ymmärryksen, eikä älykääpiöyden kautta? Itseäni ainakin Juhanin sekä Helsingin Hepun jutut auttoivat käsittämään asioita toisin kuin monien muiden aivoton ryssittely.

     1. Onnea vain kun haukut muita ”älykääpiöiksi”, kertoo paljon henkilöstä itsestään…

      1. En kritisoinut ketään ihmistä, vaan otin hyperkriittisesti kantaa teittyyn käyttäytymiseen, jota koko Suomi pursuaa niin, että nuoret miehet ryhtyvät aseistakieltäytyjiksi tai sulkevat puhelimensa eivätkä vastaa edes omien läheistensä viesteihin, kun jopa omat läheiset taantuvat täysin epäluotettavalle tasolle.

       Ihmisellä on aina valinta ja hän voi valita käyttäytyä rakentavasti tai tuhoavasti.

      2. Kas kun sota ei vaan lopu siihen, mihin historioitsija päättää kirjansa, vaan meillä Suomessakin moni nuori mies on kokenut sodan jäljet, jotka sodan loputtua jatkavat olemistaan läheisissämme, jotka ryssittelevät ja hakkailevat vaimojaan sekä lapsiaan aka meidän nuorempien isiä, joissa sitten edelleen sodan jäljet jatkavat vaikuttamistaan sukupolvesta toiseen kauan sen jälkeen, kun sota päättyi.

      3. Ja teissäkin pelot ja taistolaistraumat elävät ja huutavat ryssää ryssää teidän suillanne tehden teistä epätasapainoisia ihmisiä.

    3. Olen pahoillani kommentista, Juhani, minulle se on vaan helvetin ahdistavaa, että meneillään olevan sodan ja kaiken muun päälle ympärillä aikuiset miehet taantuvat älyllisesti täysin epäproduktiiviseen käyttäytymiseen, vaikka heidän tulisi juuri tukea meitä nuoria sekä auttaa ymmärtämään asioita, joissa meillä ei voi olla samanlaista elämänkokemusta tai samoja tietomääriä jo ihan ikäeron puolesta.

     Luotettavuutta ja luottamusta kaivataan, ei vajoamista mutaliejuun.

 9. Seikka jota mm. Mauno Koivisto on ansiokkaasti eritellyt kirjassaan Venäjän idea: Venäjällä ei ole rajoja. Samaa on vakuutellut Vladimir Putin joissakin puheissaan. Ei rajoja paikallisesti eikä ajallisesti.

  1. Olipa kauniisti kirjoitettu. Onpa helmeä, että joku osaa poimia elämän sillisalaatista olennaisia asioita siten, että blondimpikin saa niihin kosketuspintaa, kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *