B52 kävi näyttäytymässä Itämerellä. Selvä viesti Venäjälle!

Seurasin eilen Flightradar24 sivulta lentoliikennettä ja varsinkin Yhdysvaltojen  B52 Stratofortress -pommikoneen lentoreittiä. Suursaaren alue taisi olla yksi paikka mikä oli tarkoitus tsekata. Tarkoituksella lensivät hyvin läheltä Venäjän asemia. Tämä oli viesti Venäjälle : ”olemme valppaita 24/7”. Sekä myös tuki Suomelle ja Virolle että yksin emme ole.

Tässä lentoreitti jota seurasin eilen:

(Kuvakaappaus flightradar 24)

12 vastausta artikkeliin “B52 kävi näyttäytymässä Itämerellä. Selvä viesti Venäjälle!”

  1. Nyt myös juttua Verkkouutisissa:

    https://www.verkkouutiset.fi/a/selkea-viesti-taman-takia-usan-pommikone-kavi-suomenlahdella/#500715d3

    ”Aaltola luonnehtii Suomenlahden kuuluvan Euroopan strategisesti tärkeimpien kapeikkojen joukkoon. Hän huomauttaa lisäksi, että Venäjä on lisännyt alueella toimintaansa esimerkiksi edellä mainitussa Suursaaressa.

    Ulkopoliittisen instituutin johtaja kiittelee USA:n ilmavoimien toimintaa B52-lennon johdosta.

    – Näin de facto liittolaisista huolehditaan ja lähetään vastapeloteviesti.”

    1. Kaikilla ei oo kaikki inkkarit kanootissa.
      Ryssä loukkaa ilmatilaamme jatkuvasti.
      Se, että USA:n raskain ydinpommittaja käy ryssän tukikohdan vieressä moikkaamassa, on selkeä sotilaallinen viesti ja ryssä sen kyllä ymmärtää.

      1. Tässä vielä sillä erotuksella että USA:n raskas pommittaja ei loukkaa Venäjän ilmatilaa.

  2. Tuota juttua minäkin jostain luin, joku armeijan iso herra sanoi, että nuku rauhassa. Enemmän minä uniani menetin, kun pääministeri menee ja sanoo Ukrainassa, että meillä on joutilaita Hornet hävittäjiä kohta.

    1. Tässä ihan fiksusti kerrottu mitä tämä Marinin touhu on:

      ”Suomi on hyökkäyssotaa käyvän Venäjän rajamaa. Me tarvitsemme Hornettimme ilman muuta itse. Uudet korvaavat F-35-hävittäjät tulevat käyttöön aikaisintaan 2026. Samaan aikaan Suomi pyrkii jäseneksi läntiseen sotilasliitto Natoon, jonka ajatuksena tuskin on heikentää etulinjan maansa omaa ilmapuolustusta.

      Kotimainen kohu asiasta nousi nopeasti, eikä ihme. Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa maassa on johtanut presidentti, jonka ohi hallituksessa ei ole perinteisesti toimittu.

      Pääministeri Marin on tosin aiemminkin rajaa koetellut. Se on toki mahdollista, mutta riski on suuri. Seuraukset virhearvioinneista eivät kohdistu enää pelkästään pääministeriin, vaan koko maahan.

      Myös Ukrainassa Marinin lausunnot ovat herättäneet huomiota. Katteettomia lupauksia valtavassa hädässä oleva maa ei kaipaa. Se tarvitsee realistisen näkymän siitä, minkälaista tukea sen on mahdollista saada.”

      Lähde:

      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/paakirjoitus/eba4184c-09bc-4d3e-bb1d-edf8ad9ef5d

  3. Siitä Suursaaren hujakoilta B-52 olisi voinut halutessaan iskeä risteilyohjuksilla myös Pietariin. Se ikivanha pommari on edelleen erinomainen aselavetti.

  4. Linkki ei toimi ja mitä tarkoittaa, kun Suomi hakee jäseneksi 2026?

    1. ”Samaan aikaan Suomi pyrkii jäseneksi läntiseen sotilasliitto Natoon, jonka ajatuksena tuskin on heikentää etulinjan maansa omaa ilmapuolustusta.”

      Eli samaan aikaan kun tämä B-52 vieraili Suomenlahdella….ollaan menossa Natoon.

      F-35 hävittäjät otetaan käyttöön 2026….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *