Jotain tekeillä Moldovassa.

”NATO recon missions near Moldova this afternoon.”

NATOn tiedustelukoneet lentäneet ja lentää edelleen Romanian alueella niin että ne pystyy tiedustelemaan koko Moldovan alueen ja varsinkin alueen joka on ”separatistien” eli venäläisten hallussa eli Tranistria ( alue Dnestrjoen itärannalla mikä on  200 kilometriä pitkä ja 20 kilometriä leveä.) Alue on osa Moldovaa minkä Venäjä on vallannut ja väittää sen itsenäistyneen. Jos Venäjä saa jalansijaa Moldovasta jolla on todella heikko armeija niin taistelukenttä laajenee..

Jotain silti on menossa nyt..🤔

(Kuvat: War Monitor)

11 vastausta artikkeliin “Jotain tekeillä Moldovassa.”

  1. Eiköhän Moldovassa ole ollutkin koko ajan jotain vaikka suoraan ei nyt ehkä ammuskella terv tepivaari

    1. Samaan aikaan Venäjä levittää maskirovkaa eli ei savua ilman tulta. Tässä mitä iltapäivällä IS lehti tietää kertoa:

      ”Peskov: Kreml ”huolissaan Moldovan tilanteesta”
      Venäjä on huolissaan Moldovan Transnistrian alueen tilanteesta ja tarkkailee tilanteen kehittymistä tiiviisti, Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov sanoi maanantaina CNN:n mukaan.

      – Transnistrian tilanne on huomiomme keskiössä ja huolenaihe, Peskov sanoi.

      Peskov väitti, että alueen tilannetta on ”provosoitu ulkoisesti”. Hän varoitti Ukrainan ja Euroopan maiden mahdollisista ”provokaatioista”.

      Jännitteet ovat lisääntyneet Ukrainan rajanaapuri Moldovassa. Maan presidentti Maia Sandu on syyttänyt Venäjää ”sabotöörien” käytöstä levottomuuksien aikaansaamiseksi poliittisesti epävakaassa tilanteessa.

      Venäjää on syytetty Venäjä-myönteisen Transnistrian separatistialueen tukemisesta ja vallankaappauksen valmistelusta Moldovassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin on puolestaan syyttänyt Ukrainaa hyökkäyksen valmistelusta Transnistriaan.

      Transnistrian separatistihallinto on jo useita kertoja ilmoittanut haluavansa liittyä Venäjän federaatioon.”

      Otso Huttunen/IS

      1. On se tautista, jos Euroopan viimeinen kommunistilinnake, Transnitria, haluaa alistua Euroopan härskeimmälle oligarkkivaltiolle, Venäjälle.

  2. Tuossa taannoin tuli telkusta dokumentti joka käsitteli Moldovan tilannetta. Paha kyllä siellä on venäjämielisillä isohko jalansija.

    1. ”Jännitteet kasvavat Moldovassa, joka sijaitsee Ukrainan lounaisrajalla. Maa syyttää Venäjän pohjustavan vallankaappausta, joka voisi vetää Moldovan mukaan Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa.

      Moldovan presidentti Maia Sandu on syyttänyt Venäjää siitä, että se käyttää siviileiksi naamioituneita ”sabotoijia”, jotka lietsovat poliittista epävakautta. Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kertonut Ukrainan tiedustelupalvelun tehneen samankaltaisia havaintoja.

      Asiasta uutisoi yhdysvaltalaismedia CNN.” (MTV)

      Tässä kannattaa myös miettiä että kun katseet siirretään tänne niin Venäjä tekee vallan muuta…🤔

  3. Venäjän energian hinnan nousulla osuutensa. Kansa liikehtii hintojen nousun vuoksi. Länsimyönteistä johtoa moititaan ja kansa jakaantuu. Hajota ja hallitse toimii.

  4. Sinänsä mielenkiintoista on se, ettei ryssällä ole sen kummemmin maa- kun ilmaväylääkään sakkinsa huoltamiseen ja aseiden toimittamiseen.

  5. Luulenpa että Nato ja aika lailli kaikki muut kynnelle kykenevät ymmärtävät että tiedustelutiedon on oltava just eikä melkeen. On aivan varma että venäjä valehtelee siitä mitä tuolla tapahtuu ja siihen ei auta muu kuin että joku voi todistaa sen olevan valetta.

    1. Ja monasti se mitä ”tapahtuu” verhotaan siihen että jossain muualla tapahtuu juuri se mitä ei tajuta seurata…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *