Miksi minä en ole musta…

Ensin tuli musta Mannerheim, nyt väitetään että Kleopatra oli myös musta,
Minä olen pettynyt koska Joulupukki ei ole musta..
Siis oikeasti…vastahan joku loukkasi mielensä kun Tuntemattomassa Sotilaassa (Elokuva tuossa taannoin) ei ollut naispuolisia suomalaisia sotilaita…
Minua loukkaa myös se että minä olen tavallinen valkoinen mies…? Tämä kaikki menee vain hullummaksi…

”Kleopatra on Netflixin uudessa dokudraamassa musta – jotkut egyptiläiset suuttuivat”

 

13 vastausta artikkeliin “Miksi minä en ole musta…”

 1. Koska tämä on YLE uutinen niin on ”erilaisia näkemyksiä” eli voin odottaa ensi Jouluna mustaa Joulupukkia mustine partoineen…

 2. No säähän oot vaalean punainen jotenka et voi olla musta terv tepivaari

   1. Jos sanot itseäsi valkoiseksi se on kyllä näkö virhe olemme ihon väriltä lähempänä vaaleanpunaista kun valkoista
    Katso vaikka puhdasta kirjoitus paperia se on valkoinen terv tepivaari

     1. Aurinko tuoma väri ei ole Suomalaisen normaali väri lainkaan terv tepivaari

 3. Rooliin kaavailtiin israelilaista Gal Gadotia joka näyttelee myös pääroolia Wonder womanissa. Mutta jotkut nostivat asiasta metelin ja syyttivät elokuvan tekijöitä Kleopatran ”valkoihoistamisesta”. Egyptihän kyllä kuuluu Afrikkaan mutta egyptiläiset eivät ole mustaihoisia ja Kleopatran tiedetään olleen makedonialaista sukua, kreikkalainen. Joten kyllä tässä nyt ennemmin ”mustaihoistettiin” Kleopatra ja sitä yritetään selitellä joillain epämääräisillä huhuilla. Oikea syy on kuitenkin anglo-amerikkalaisesta maailmasta vyöryvä syyllisyyden tunne mustaihoisten kohtelusta ja sitä yritetään lievittää laittamalla mustaihoisia joka paikkasn ihan vaan ihonvärin takia.
  Joskus nuorempana ihmettelin sitä, miten joissain amerikkalaisissa sarjoissa ja elokuvissa oli vain valkoihoisia ja toisissa, kuten Bill Cosbyssa, vain mustaihoisia. Oikeasti suunilleen joka neljäs cowboykin olisi kuulunut olla mustaihoinen jos olisi menty historian mukaan, mutta eipä paljon mustia näkynyt, paitsi John Wayne ( vitsi). Nyt on sitten menty vähän toiseen äärilaitaan ja joka paikkaan pitää saada ”diversiteettiä”: elokuvassa tai sarjassa pitää olla mustaihoisia, homoja ja lihavia (anteeksi, kehopositiivisia) naisia etta elokuva täyttäisi kaikki wokettajien moraalisäännöt. Molemmat ovat yhtä naurettavia väärennöksiä, ehkä heilunnan jälkeen päästään sitten normaslitilaan jossa näyttelijöitä ei valita ihonvärin mukaan vaan sen mukaan kuka sopii mihinkin rooliin.

 4. Aika vaikea asia on kun et tiedä taikka et osaa toisen nimeä edes lausua
  Ja sen toisen puolelta tulee oot rasisti jospa siihen saatas jotain muutosta se olis tarpeen
  No eikös nuot keltaset asu lähinnä tuolla idässä päin terv tepivaari

 5. Olihan se omituinen juttu, kun joskus muksuna olympialaisten aikaan tuli Helsingin kadulla musta ihminen vastaan. Oikein piti ympäri kääntyä katselemaan, ei oikein pienen ihmisen järkeen mahtunut, että ihmisiä nekin olivat.

Kommentoi